Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuo Tammelassa on Suomen syvin suo ja on säilynyt lähes luonnontilaisena.

Suo on noin 2550 hehtaarin kokoinen eli 25,5 km².

Kansallispuistolle pääsee jättämällä auton Kiljamon saarekkeen pysäköintialueelle. Tästä on lyhyt kävelymatka  17 metriä korkealle näköalatornille joka avaa näkymät koko suon yli. Saarekkeelta pääsee pitkospuille joilta pääsee kävelemään suon yli eri reittejä.

Suota reunustavat harjut, metsät, näköalakalliot ja kalliojyrkänteet joilta on mahtavat näkymät suolle.

Torronsuon vuosisatoja kasvanut turvekerros on paikoin jopa 12 metriä paksu. Useat toisiinsa liittyvät keidassuot muodostavat yhteensä toistakymmentä kilometriä pitkän suoalueen.

Keidassoiden keskustoissa on paksua rahkaturvetta ja niissä kasvaa harvakseen mäntyä. Reunustat ovat ohutturpesempia, märkiä ja korpisia.

Keväällä ja syksyllä suolla tavataan paljon kurkia ja suo on myös muiden lintujen tärkeää pesimäaluetta.

Torronsuolla on tehty tunnettu kvartsilöytö ja suo tunnetaankin harvinaisista mineraaleistaan mm. pegmatiiteista.

Vuonna 1862 A.E. Nordenskjöld tutki Torronsuon tantaaliesiintymiä ja kyseisen retken tantaalimineraalinäytteet ovatkin Euroopan museoiden ensimmäiset tantaalimineraalinäytteet mitä ne ovat saaneet kokoelmiinsa.

Ensimmäisen kerran maailmassa löydetty sukulaiitti on myös peräisin tältä alueelta ja on nimetty Sukulan kylän mukaan. Alueelta on löytynyt myös 15 muuta Suomessa ensimmäisen kerran löytynyttä mineraalia.

Sijainti: Somerontie 915 Tammela

Lähteet: http://www.luontoon.fi/torronsuo

https://fi.wikipedia.org/wiki/Torronsuon_kansallispuisto

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika® valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika® tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: