Toinen kevät Taikalaakson puutarhassa.

Heippa ja moiccu ihana lukijani!

Tosiaanko tämä on toinen kevämme täällä Taikalaaksossa ja toinen kevät myös Taikalaakson puutarhassa?!

Ihmetteletkö nimeä Taikalaakso? Älä enää, selitän sen meinaan alla:

Kutsumme toimitilojamme Taikatehtaaksi ja sijaintiamme Taikalaaksoksi. Oikeasti sijaitsemme Saloon kuuluvilla Särkisalon saarilla, tarkemmin ottaen ensimmäisellä saarella mantereelta päin.Saaren Taika

Viime keväänä seurasin mielenkiinnolla mitä kaikkea täältä, joskus aikoinaan erittäin hyvin suunnitellusta puutarhasta nousee kaikkiaan. Puutarha tosiaan oli erittäin hyvin suunniteltu, sillä täällä kukkii kevään ensimmäisistä lumikelloista lähtien jotakin, aina myöhäiseen syksyyn saakka! Blogin lopusta löydät linkin viime keväiseen kukinta ihmetykseen, mutta nyt esittelen millaisia kasveja täältä talven jäljiltä on löytynyt, niistä uusista kasveista, joita istutin syksyllä!

Tilasin muistaakseni hollantilaisesta tai puolalaisesta puutarhakaupasta paljon erikoisempia sipuleita ja juurakoita, ja istuttelin niitä kukkapenkkeihin syksyllä. Nyt keväällä on ollut jännittävää seurata mitkä niistä ovat selvinneet lauhan talven yli ja aloittelevat kasvuaan!

Kallein ostamani sipuli oli keisaripikarililja ja se nousee kasvuun tässä lämpimimmässä paikassa lastenhuoneen ikkunan alla:

Sen vieressä hyasinttejä, näyttäisi, että olisi tulossa yksi sininen ja 2 ehkä pinkkiä!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Leikkimökin edustalta nousee ilmeisesti jonkin sortin matala iiris?

Sen vieressä balkaninvuokko:

Luettelen tähän mitä istutin, pidän nimittäin puutarhapäiväkirjaa, jonne merkkaan ylös aina mitä minnekin istutan 🙂

Takkahuoneen ikkunan alla: Tulipan blue, tulipan orange, tulipan recreado, vogue, tulipan necrita praestanshoguv, tulipan grondand, tulipan frist class, tulipan alibi, tulipan capecod, tulipan van eike, tulipan saxotilis, anomone, krokus mini, krokus prins claus joka itseasiassa myös noussut jo:

Ainakin osa tulppaaneista on nousemassa. Jännää nähdä mikä on mikä 😀

Lastenhuoneen ikkunan alla: Allium azureum, irys bronze queen, gladiolus bysant, zimovit giant, koronna cesarska (keisaripikarililja), ova vulpis, hiacynt mieszkanka (hyasintit) jotka näkyvät tässä:

Leikkimökin edustalla: anemone (varmaan se balkaninvuokko?), irys, starflower (öö, voisko se olla helmililja??):

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Etupihan kukkapenkissä: allium, chiondoxa rose queen, tulipan little beauty, tulipan eastern star, tulipan johan strauss:

Sama kukkapenkki, mutta magnolian vieressä: iris black, iris blue night, iris white exelsior, fritallaria meleagris (nuo ohuet “toikarat” voisivat ehkä olla iiristä??):

Toisella puolen, koiramme haudalla: tulipan gluck, tulipan hearts delight, tulipan urumiensis, tulipan tarda:

Sellaisia näkyy nyt kukkapenkissä, kurkkaa alta mitä täällä kasvoi ennestään:

Taikalaakson puutarha ja puutarhan kevät ovat avainsanat, joilla pääset juuri tätä aihetta myöhemminkin blogissani selaamaan 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.

%d