Toinen kevät Taikalaakson puutarhassa.

Heippa ja moiccu ihana lukijani!

Tosiaanko tämä on toinen kevämme täällä Taikalaaksossa ja toinen kevät myös Taikalaakson puutarhassa?!

Ihmetteletkö nimeä Taikalaakso? Älä enää, selitän sen meinaan alla:

Kutsumme toimitilojamme Taikatehtaaksi ja sijaintiamme Taikalaaksoksi. Oikeasti sijaitsemme Saloon kuuluvilla Särkisalon saarilla, tarkemmin ottaen ensimmäisellä saarella mantereelta päin.Saaren Taika

Viime keväänä seurasin mielenkiinnolla mitä kaikkea täältä, joskus aikoinaan erittäin hyvin suunnitellusta puutarhasta nousee kaikkiaan. Puutarha tosiaan oli erittäin hyvin suunniteltu, sillä täällä kukkii kevään ensimmäisistä lumikelloista lähtien jotakin, aina myöhäiseen syksyyn saakka! Blogin lopusta löydät linkin viime keväiseen kukinta ihmetykseen, mutta nyt esittelen millaisia kasveja täältä talven jäljiltä on löytynyt, niistä uusista kasveista, joita istutin syksyllä!

Tilasin muistaakseni hollantilaisesta tai puolalaisesta puutarhakaupasta paljon erikoisempia sipuleita ja juurakoita, ja istuttelin niitä kukkapenkkeihin syksyllä. Nyt keväällä on ollut jännittävää seurata mitkä niistä ovat selvinneet lauhan talven yli ja aloittelevat kasvuaan!

Kallein ostamani sipuli oli keisaripikarililja ja se nousee kasvuun tässä lämpimimmässä paikassa lastenhuoneen ikkunan alla:

Sen vieressä hyasinttejä, näyttäisi, että olisi tulossa yksi sininen ja 2 ehkä pinkkiä!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Leikkimökin edustalta nousee ilmeisesti jonkin sortin matala iiris?

Sen vieressä balkaninvuokko:

Luettelen tähän mitä istutin, pidän nimittäin puutarhapäiväkirjaa, jonne merkkaan ylös aina mitä minnekin istutan 🙂

Takkahuoneen ikkunan alla: Tulipan blue, tulipan orange, tulipan recreado, vogue, tulipan necrita praestanshoguv, tulipan grondand, tulipan frist class, tulipan alibi, tulipan capecod, tulipan van eike, tulipan saxotilis, anomone, krokus mini, krokus prins claus joka itseasiassa myös noussut jo:

Ainakin osa tulppaaneista on nousemassa. Jännää nähdä mikä on mikä 😀

Lastenhuoneen ikkunan alla: Allium azureum, irys bronze queen, gladiolus bysant, zimovit giant, koronna cesarska (keisaripikarililja), ova vulpis, hiacynt mieszkanka (hyasintit) jotka näkyvät tässä:

Leikkimökin edustalla: anemone (varmaan se balkaninvuokko?), irys, starflower (öö, voisko se olla helmililja??):

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Etupihan kukkapenkissä: allium, chiondoxa rose queen, tulipan little beauty, tulipan eastern star, tulipan johan strauss:

Sama kukkapenkki, mutta magnolian vieressä: iris black, iris blue night, iris white exelsior, fritallaria meleagris (nuo ohuet ”toikarat” voisivat ehkä olla iiristä??):

Toisella puolen, koiramme haudalla: tulipan gluck, tulipan hearts delight, tulipan urumiensis, tulipan tarda:

Sellaisia näkyy nyt kukkapenkissä, kurkkaa alta mitä täällä kasvoi ennestään:

Taikalaakson puutarha ja puutarhan kevät ovat avainsanat, joilla pääset juuri tätä aihetta myöhemminkin blogissani selaamaan 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: