Tilaesittely

Tilaesittely

Tervehdys arvoisa lukijani!

Niin kuin varmaan tiedätkin, olen minä Saaren Taika kosmetiikka- ja pyykkietikkatuotteiden takana, eli suunnittelen ja valmistan kyseisiä tuotteita.

Alusta asti olen halunnut tehdä tätä hyvin läpinäkyvästi ja olenkin mm. blogannut ahkerasti tuotteiden kehittelystä ja valmistamisesta (voit lukea Saaren Taikaan liittyvät bloggaukset niiden omasta kategoriasta), sekä kertonut tuotteiden kotisivuilla ja tuotekuvauksissa niiden tarkan sisällysluettelon, jotta tuotteesta kiinnostuneet voivat varmistua kunkin tuotteen luontoystävällisyydestä sekä niiden sisältämistä ainesosista.

Kaikille tuotteille on tietenkin myös suoritettu asianmukaiset turvatarkastukset (kosmetiikka) ja kemikaalirekisteröinnit (pyykkietikka) (lue lisää niistä täältä).

Tässä bloggauksessa kerron hiukan tuotantotiloistani, sillä uskon, että sekä jälleenmyyjäasiakkaitani, että kuluttaja-asiakkaita kiinnostaa varmasti millaisessa ympäristössä tuotteita valmistetaan.

Mennäänpä ihan alkuun, eli ensimmäisiin Saaren Taika tuotteisiin joita olivat Saaren Taika pyykkietikat.

Siihen aikaan, kun olimme ”ostohousut jalassa” etsimässä perheellemme uutta kotia, oli yhtenä tärkeänä vaatimuksena erillinen tila työtilaksi. Tällöin minulla oli toisenlaista tuotantoa käynnissä mm. alumiinisia design saunamittareita, seinäkelloja ja muita, mutta yhtä kaikki, tarvitsin kunnollisen ja erillisen tilan niiden valmistamiseen ja ostamassamme talossa oli sopivat tilat toisessa kerroksessa.

Pian muuton (ja remonttien) jälkeen alkoikin oman pyykkietikka malliston suunnittelu ja alumiinituotteiden valmistukseen varattu tila muuntui kätevästi pyykkietikan valmistamiseen sopivaksi. Alumiinituotteiden valmistamiseen tarvittavat porat ja hiomakoneet saivat muuttaa alimpaan kerrokseen eli kellariin josta niille löytyi riittävästi tilaa.

Pian pyykkietikan valmistamisen aloittamisen jälkeen alkoikin voiteiden suunnittelu.

Noudatin jo pyykkietikoitakin valmistaessa erinäisiä valmistukseen, välineisiin ja tilaan liittyviä ohjeistuksia, joten siirtyminen kosmetiikan hiukan tiukempaan GMP:hen, eli ISO 22719 standardiin oli vaivatonta.

Tärkeimmät seikat näissä määräyksissä ovat mm.

  • erillinen tila joka on soveltuva kyseiseen tuotantoon sekä tilan puhdistettavuus
  • välineistön puhtaus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseensa
  • ainesosien puhtaus, jäljitettävyys, sekoittumattomuus ja säilytys
  • pakkausmateriaalien puhtaus, säilytys ja soveltuvuus käyttötarkoitukseensa
  • tuotantohenkilökunnan koulutus kyseisten tuotteiden valmistukseen, sekä henkilökunnan koulutus hygienia- ja turvallisuus asioissa
  • turvatarkastukset tuotteissa joissa se vaaditaan

Tarkemmin Kosmetiikan hyviin tuotantotapoihin (GMP) voi tutustua esim. täällä.

Ennen minkään tuotteen tuotannon aloittamista on tuotetta suunniteltu, testailtu ja testautettu ulkopuolisilla. Suurimman osan tuotteista olen suunnitellut aluksi ihan omaan tai jonkun läheisen tarpeeseen (lue lisää täältä), jonka jälkeen tuotetta on toivottu myös myyntiin.

Lisäksi kosmetiikkatuotteille on suoritettu lain vaatimat turvallisuuden arvioinnit ja kemikaalituotteet on hyväksytetty Tukesilla. Kummatkin, sekä kosmetiikka-, että kemikaalituotteet ovat myös rekisteröity asianmukaisiin rekistereihin, joista esim. viranomaiset saavat tarvittaessa (esim. allerginen reaktio tai muu vaara) tuotteiden tarkat tiedot.

Loppukesästä 2017 muutimme tuotteiden valmistuksen-, sekä verkkokauppamyynnin osalta suurempiin vuokratiloihin jossa oli oma erillinen tilansa sekä tuotannolle, että muulle toiminnalle.

Pian kuitenkin verkkokauppa myytiin ulkopuoliselle yrittäjälle ja samalla vuokratila irtisanottiin. Tuotanto muutti vuodenvaihteen jälkeen tilapäisesti takaisin kodin toiseen kerrokseen, omiin erillisiin tiloihinsa (joka aiheutti tuotantokatkoksen joidenkin tuotteiden kohdalla).

Tilapäiset tilat vaihtuvat piakkoin kosmetiikan valmistukselle suunniteltuun erilliseen toimitilarakennukseen joka saapuu tällä viikolla Suomeen ja toivottavasti viimeistään ensi viikon aikana tänne meidän tontille. Viimeinen viikko tänne tontille onkin ajettu useampi kuormallinen mursketta vetiselle rinnetontille tien vahvikkeeksi ja rakennuksen pohjaksi.

Kyseessä on nk. toimistokontti joka on rakennettu kosmetiikan valmistukseen sopivaksi. Tällaisia kontteja näkee esim toreilla ja tapahtumissa mm. infotoimistoina, mutta niitä valmistetaan tilauksesta jopa asuinkäyttöön ja laboratoriokäyttöön sopiviksi, tai minun tapauksessani kosmetiikan valmistukseen sopivaksi. Minun konttini on valkoinen ja sille rakennetaan erikseen vielä katto sekä terassi.

Tilaa suunnitellessa on otettu huomioon kaikki ISO 22719 standardin ohjeet ja tila on suunniteltu määräyksiä vastaavaksi. Odottelenkin innolla sen saapumista ja uusien kalusteiden asentamista 😁 Ja minun selkäni odottaa säädettävää pöytää 😀 Tilaan tulee suurin osa uutta kalustetta vain, pari pöytää, tiskipöytä sekä 2 tuolia ovat vanhoja.

18.1.2018 Muutama päivä tässä on ehtinyt vierehtääkin uutta tuotantitilaa odotellessa. Se on rakennettu vartavasten minulle, sen kokoaminen tapahtui Tsekissä ja se saapui Suomeen eilen. Kontille on tehty tarkistus satamassa ja parhaillaan se on matkalla minulle! Tästä tulee todella jännittävää, enkä malta odottaa, että saan koota kaikki kalusteet paikoilleen ja pääsen vihdoin takaisin artesaanisaippuoiden valmistamisen huumaan!

Iltapäivällä se sitten saapui, meidän uusi ja ihana Taikatehdas! Jos eilen ei olisi yllättäin ja erittäin poikkeuksellisesti tullut lunta, olisi laatikon paikalleen ”tiputtaminen” ollut ongelmatonta. Nyt pihatie oli kuitenkin liukas, eikä isolla autolla päässyt edes puoliväliin mäkeä. Onneksi iskä oli varautunut tähän ja tuonut jo aiemmin tontille pyöreitä parruja ja muuta tarvekalua millä saadaan hinattua kontti paikoilleen!

Sitä sitten nytkyteltiin sentti kerrallaan parruja siirrellen, toppareita asetellen, vinssivaijeria ja liinoja puusta toiseen siirrellen ja vetokulmaa muutellen kunnes saimme sen petinsä viereen odottamaan huomista ja uusia tarvekaluja joilla saamme kulma kerrallaan nostettua ja taas vinssattua sentti kerrallaan sinne, tänne ja tonne, kunnes laitos on paikoillaan 😀

Alla video tämän päivän rupeamasta. Huomenna sitten samanlainen koitos uudestaan 😀

19.1.2018 Tänään homma jatkui kauniissa pakkassäässä ja taas kitkuteltiin, vitkuteltiin maks. 10cm matkoissa konttia paikoilleen siirtäen tunkkia, pölkkyjä, liinoja, kettinkejä ja vinssiautoa. Hitaasti mutta varmasti iskä sai konttia hivutettua ylös pedilleen ja lopulta, kun se oli paikoillaan ja saatiin pölkyt ja pöllit pois alta, näytti vatupassi kontin olevan täysin vaaterissa sekä pituus, että vaakasuunnassa 🙂 Hyvä iskä!

Konttihan on sisältä sähköistetty ja sinne tulee sähkö ulkopistokkeen kautta voimavirtakaapelilla jota ei ole vielä kytketty. Keväällä sille rakennetaan viisto peltikatto ja metsän puoleiseen päähän tulee myös valokate aina oven ylle asti ja katteen alle pieni terassi levähtämistä varten. Tienpuoleiseen päätyyn ajattelin istuttaa pari kolme korkeaa tuijaa peittämään näkyvyyttä tielle ja naapureita ajatellen, ehkäpä peltinen kontti ei ole ”se” juttu jota haluat saaristomökkisi pihalta katsella 😀 .

Sisätilaesittely tulee myöhemmin ihan omana postauksenaan, koska tänään saatiin koottua vasta yksi säädettävä pöytä 😀

Taikatehtaaseen, joka on kontin nimi, tulee siis kosmetiikkapuoli ja edelleen kotimme toisessa kerroksessa sijaitsevissa työtiloissani jatkuu pyykkietikoiden ja soijakynttilöiden valmistus sekä lähetysten pääasiallinen pakkaaminen 🙂

Kiitos, että luit, toivotaan, että saan viikonlopun aikana sisätilat kuntoon ja pääsen esittelemään kaikki laitteet ja vempaimet mitä kosmetiikan valmistuksessa tarvitaan 🙂Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: