Testissä Starlink satelliitti internet

Testissä Starlink
Keskimäärin, sisäyksikön ollessa ulkona seinän ja ikkunan takana, saimme sisälle n. 130 megaa, eli sata megaa enemmän, kuin mitä Elisan tai Telian netti kykeni antamaan. Tällä saa jo töitä tehtyä ja striimattua telkkarista sarjoja ja leffoja. 

Moikka moi arvoisa lukijani!

Mikäli olet lukenut blogiani pidempään tiedätkin että ostimme tällaisen kesähuvilan täältä puhtaan avomeren ääreltä. Ainoa huono puoli näin syrjässä olevassa mökissä on se että tänne ei saa oikeastaan minkäänlaista kunnollista internet-yhteyttä.

Täällä kävin nimittäin Eltelin asentaja mittaamassa ja totesi, että tänne ei saa edes sellaista nettiä,  jolla voisi katsoa Elisa viihdettä. Ainoastaan somen selaamiseen riittävä netti on saatavilla.

Niinpä ei jäänyt paljon muuta vaihtoehtoa, kun lähteä vihdoin ja viimein kokeilemaan Elon Muskin satelliitti pohjaista internetiä, Starlinkiä.

Starlink

Starlinkin tilaaminen

Starlinkin saa tilattua vain Starlinkin omilta sivuilta ja jos nyt muistan oikein, piti sinne ensin syöttää osoite, jonne Starlink asennetaan ja vasta sen jälkeen pääsee tilaamaan. Lisäosia ei saanut tilattua omalle Starlinkilleen ennen kuin oli tehnyt tilin ja tilannut sen itse päälaitteen.

Meille tuli se tehokkaampi versio, joka oli puoleen hintaan tarjouksessa. 

Toimitus oli todella nopea! Starlink oli meillä muutaman päivän kuluttua tilauksesta. 

Starlinkin asennus

Starlink oli erittäin helppo asentaa.  Kännykkäsovelluksella tehdään ensin Starlink tili, jonka muuten tarvitset jos haluat ostaa mitään lisäosia, sillä Starlink kauppaan ei niin vain mennäkään ostelemaan yhtään mitään, vaan sinun tulee olla tilannut Starlink lähetin ennen kuin pääsee ostamaan sitten lisäosia.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Starlink kaupassa on monenlaista lisäosaa Starlinkin asentamiseen, muun muassa erilaisia kattosovitteita, joilla lähettimen saa vaikka talon katolle. 

Starlink

Starlink oli siis erittäin helppo asentaa. Kun laite oli saapunut, niin menin kännykän kanssa pihalle ja seurasin vain kännykän ohjeita. Eli käytännössä osoittelin kännykälläni taivaalle ja kännykkä skannasi Muskin satelliitit ja kertoi minulle onko kyseinen kohta hyvä asennuspaikka Starlink vastaanottimelle.

Starlink

Starlink internetin nopeus

Kun olimme saaneet tämän lopulta katsottua parhaimpaan mahdolliseen paikkaan ja vedimme johdot sisälle.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Starlink
Starlink

Parhaimmat nopeudet se antoi eräänä iltana sauna terassilla ja Starlink vastaanotin oli mökin terassilla, joilla on  välimatkaa noin parikymmentä metriä. Tuolloin Starlink antoi yli 250 megaa nopeutta, eli todella hyvin.

Keskimäärin saimme siitä n. 130 megaa, eli sata megaa enemmän, kuin mitä Elisan tai Telian netti kykeni antamaan. Tällä saa jo töitä tehtyä ja striimattua telkkarista sarjoja ja leffoja. 

Starlink

Sen huomasimme, että sisäyksikön kantama ei ole kauhean hyvä, joten laajennamme wifin kantamaa sisälle myöhemmin Decoilla (Deco on sellainen wifin laajennus pömpelijärjestelmä).

Lisäys: Nyt on Decot saatu asennettua Starlinkiin sellaisella lisäsovittimella, jonka myös saa vain Starlinkin kaupasta. Decoja tuli yli 100 neliön asuntoon 3 kappaletta, yksi päädeco, joka on johdolla kiinni Starlinkin sisälähettimessä ja 2 muuta Decoa, jotka ovat eri puolilla asuntoa. 

Nyt Starklink antoi talon toisesta päästä toiseen päähän liki 300 megaa parhaimmillaan. 

Kiitos, että luit. Toivottavasti kirjoituksesta oli apua, mikäli olet harkitsemassa Starlinkin hommaamista!

Ps. Kurkkaa samalla Saaren Taika verkkokauppaamme ja katso tämän hetkiset mahtavat tarjouksemme!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.