Testissä Starlink satelliitti internet

Testissä Starlink
Keskimäärin, sisäyksikön ollessa ulkona seinän ja ikkunan takana, saimme sisälle n. 130 megaa, eli sata megaa enemmän, kuin mitä Elisan tai Telian netti kykeni antamaan. Tällä saa jo töitä tehtyä ja striimattua telkkarista sarjoja ja leffoja. 

Moikka moi arvoisa lukijani!

Mikäli olet lukenut blogiani pidempään tiedätkin että ostimme tällaisen kesähuvilan täältä puhtaan avomeren ääreltä. Ainoa huono puoli näin syrjässä olevassa mökissä on se että tänne ei saa oikeastaan minkäänlaista kunnollista internet-yhteyttä.

Täällä kävin nimittäin Eltelin asentaja mittaamassa ja totesi, että tänne ei saa edes sellaista nettiä,  jolla voisi katsoa Elisa viihdettä. Ainoastaan somen selaamiseen riittävä netti on saatavilla.

Niinpä ei jäänyt paljon muuta vaihtoehtoa, kun lähteä vihdoin ja viimein kokeilemaan Elon Muskin satelliitti pohjaista internetiä, Starlinkiä.

Starlink

Starlinkin tilaaminen

Starlinkin saa tilattua vain Starlinkin omilta sivuilta ja jos nyt muistan oikein, piti sinne ensin syöttää osoite, jonne Starlink asennetaan ja vasta sen jälkeen pääsee tilaamaan. Lisäosia ei saanut tilattua omalle Starlinkilleen ennen kuin oli tehnyt tilin ja tilannut sen itse päälaitteen.

Meille tuli se tehokkaampi versio, joka oli puoleen hintaan tarjouksessa. 

Toimitus oli todella nopea! Starlink oli meillä muutaman päivän kuluttua tilauksesta. 

Starlinkin asennus

Starlink oli erittäin helppo asentaa.  Kännykkäsovelluksella tehdään ensin Starlink tili, jonka muuten tarvitset jos haluat ostaa mitään lisäosia, sillä Starlink kauppaan ei niin vain mennäkään ostelemaan yhtään mitään, vaan sinun tulee olla tilannut Starlink lähetin ennen kuin pääsee ostamaan sitten lisäosia.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Starlink kaupassa on monenlaista lisäosaa Starlinkin asentamiseen, muun muassa erilaisia kattosovitteita, joilla lähettimen saa vaikka talon katolle. 

Starlink

Starlink oli siis erittäin helppo asentaa. Kun laite oli saapunut, niin menin kännykän kanssa pihalle ja seurasin vain kännykän ohjeita. Eli käytännössä osoittelin kännykälläni taivaalle ja kännykkä skannasi Muskin satelliitit ja kertoi minulle onko kyseinen kohta hyvä asennuspaikka Starlink vastaanottimelle.

Starlink

Starlink internetin nopeus

Kun olimme saaneet tämän lopulta katsottua parhaimpaan mahdolliseen paikkaan ja vedimme johdot sisälle.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Starlink
Starlink

Parhaimmat nopeudet se antoi eräänä iltana sauna terassilla ja Starlink vastaanotin oli mökin terassilla, joilla on  välimatkaa noin parikymmentä metriä. Tuolloin Starlink antoi yli 250 megaa nopeutta, eli todella hyvin.

Keskimäärin saimme siitä n. 130 megaa, eli sata megaa enemmän, kuin mitä Elisan tai Telian netti kykeni antamaan. Tällä saa jo töitä tehtyä ja striimattua telkkarista sarjoja ja leffoja. 

Starlink

Sen huomasimme, että sisäyksikön kantama ei ole kauhean hyvä, joten laajennamme wifin kantamaa sisälle myöhemmin Decoilla (Deco on sellainen wifin laajennus pömpelijärjestelmä).

Lisäys: Nyt on Decot saatu asennettua Starlinkiin sellaisella lisäsovittimella, jonka myös saa vain Starlinkin kaupasta. Decoja tuli yli 100 neliön asuntoon 3 kappaletta, yksi päädeco, joka on johdolla kiinni Starlinkin sisälähettimessä ja 2 muuta Decoa, jotka ovat eri puolilla asuntoa. 

Nyt Starklink antoi talon toisesta päästä toiseen päähän liki 300 megaa parhaimmillaan. 

Kiitos, että luit. Toivottavasti kirjoituksesta oli apua, mikäli olet harkitsemassa Starlinkin hommaamista!

Ps. Kurkkaa samalla Saaren Taika verkkokauppaamme ja katso tämän hetkiset mahtavat tarjouksemme!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: