Testissä Saaren Taian Pyykkisaippua ja uusi tuoksuvampi Kevät Pyykkietikka

Testissä Saaren Taian Pyykkisaippua ja uusi tuoksuvampi Kevät Pyykkietikka

Sain testattavaksi Saaren Taian Pyykkisaippuan ja Kevät-pyykkietikan.

Pyykkietikka hurmasi minut heti tuoksullaan. Se on sitruksinen, hedelmäinen ja lämmin, jopa vähän mausteinen. Meillä ei käytetä tuoksuja oikeastaan ollenkaan, mutta tämän pyykkietikan tuoksu on luonnollinen vaikka voimakas onkin. Siinä ei tuoksu kemikaalit, vaan raikas sitruunaruoho. Vähän sellainen tuoksu, joka on keittiössä greipin kuorimisen jälkeen. Ei kuitenkaan liian kirpeä.
Pyykkisaippua taas ei tuoksu juuri millekään.

Raastoin Pyykkisaippuaa valmiiksi astiaan. Ensimmäiseen pesuun laitoin raastetta pesuainelokeroon. Meillä on 6 kilon kone ja täyteen koneelliseen laitoin pari ruokalusikallista raastetta. Käytin 60 asteen pesua. En esikäsitellyt tahroja. Koneessa oli 1-vuotiaan vaatteita, joista likaa ja tahroja löytyy. Osa vaatteista puhdistui täysin, osaan jäi vielä rasvatahroja.

Raastoin Pyykkisaippuaa valmiiksi astiaan. Ensimmäiseen pesuun laitoin raastetta pesuainelokeroon. Meillä on 6 kilon kone ja täyteen koneelliseen laitoin pari ruokalusikallista raastetta. Käytin 60 asteen pesua. En esikäsitellyt tahroja. Koneessa oli 1-vuotiaan vaatteita, joista likaa ja tahroja löytyy. Osa vaatteista puhdistui täysin, osaan jäi vielä rasvatahroja.

Housuissa oli tomaattia, joka lähti ilman esikäsittelyä

Käsittelin rasvatahrat hankaamalla Pyykkisaippuaa suoraan tahralle ja pesin vaatteet uudestaan. Tällä kertaa 40 asteessa, koska en halunnut pestä vajaata koneellista. Koneeseen meni myös muita vaatteita, joista käsittelin tahrat edellä mainitulla tavalla. Raasteen liotin nyt lämpimään veteen pesupalloon. Vaatteissa oli ainakin tomaattia, suklaata, jäätelöä, aurinkorasvaa ja hiekkatahroja. Todennäköisesti paljon muutakin. Esikäsitellyistä vaatteista suurin osa puhdistui. Yksi body, jossa oli voita ja kakkutaikinaa jäi tahraiseksi.

Rasvatahrat eivät lähteneet.

Nämä vaatteet puhdistuivat esikäsittelyn jälkeen.

Seuraavaksi testasin Pyykkisaippuaa käsinpesuun. Kohteeksi pääsi taaperon kangaskengät, jotka olivat likaantuneet vedestä ja hiekasta. Olin laiska ja hankasin Pyykkisaippuapalaa suoraan kosteille kengille. Jätin hetkeksi lämpimään veteen likoamaan ja huuhtelin. Kumipohjia hankasin vähän sienellä. Kengät tulivat oikein puhtaaksi!

Pyykkietikkaa kokeilin tietenkin huuhteluaineena. Ensimmäiseen koneelliseen lorautin vahingossa vähän turhan paljon, ehkä 1/2 dl.

Liikaa siksi, että koko yläkerta tuoksui ihanan sitruksiselta 😄Kuivassa pyykissä tuoksu on mieto. Jos Pyykkietikkaa laittaa koneeseen vähän (1rkl), niin kuivasta pyykistä en minä ainakaan sitä enää haistanut. Tuoksu on niin ihana, että minusta se saa vähän tuoksua kuivanakin. Myös pesukoneeseen jäi tosi raikas tuoksu.

Testasin pyykkietikkaa myös kenkien raikastukseen. Uhrina oli miehen juoksulenkkarit, joiden haju on melko miehekäs. Laimensin mututuntumalla suurinpiirtein 1 osa Pyykkietikkaa ja 6 osaa vettä. Suihkutin liuosta kenkiin ja jätin ne terassille kuivumaan. Nuuskiteltiin niitä porukalla ja kaikkien mielestä hienhaju ja tunkkaisuus oli poistunut.

Saman tuloksen sain, kun unohdin illalla pyykkikoneeseen koirien fleecepeitot. Ne haisivat aamulla ällöttäviltä. Meinasin ensin laittaa ne uudestaan peseytymään, mutta testasin kuitenkin suihkuttaa niihin Pyykkietikkaa laimennettuna. Levitin peitot ensin narulle ja suihkuttelin joka pinnalle etikkaliuosta. Olin skeptinen lopputuloksen suhteen, mutta kuivuttuaan peitot tuoksuivat raikkaille. Uskomatonta!

Kevät-tuoksu on niin herkullinen, että olen suihkutellut laimennetulla liuoksella mm. sohvan ja matot. Pyyhkäisin sillä myös pintoja. Ihan vain tuoksun takia. Suunnittelin myös käyttäväni sitä vessan ilmanraikastukseen. Tätähän voisi suihkauttaa vaikka vessanpönttöön tuoksumaan. Testikuvia Pyykkietikan käytöstä ei ole, kun tuoksua on vaikea vangita valokuvaan.

Pyykkisaippua on oikein pätevä tuote. Pesee normaalilikaiset vaatteet puhtaaksi, mutta (rasva)tahranpoisto vaatii esikäsittelyn Pyykkisaippualla. Käytän itse sappisaippuaa tahranpoistoon, joten en näe esikäsittelyä ylimääräisenä työvaiheena. Mielestäni raaste kannattaa liottaa valmiiksi veteen parhaan pesutuloksen saamiseksi. Käsinpesussa on myös hyvin toimiva. Minulla kuivatti käsien ihoa, mutta niin tekee muutkin pyykinpesuaineet. Jää meille käyttöön ainakin tahrastickinä.

Mainos
Saaren Taika - Aidosti ekologista!
Saaren Taika jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Pyykkietikasta tuli tuoksun takia minun lemppari. Vaikka yleensä karsastan tuoksuja ja saan niistä helposti päänsäryn. On tosi riittoisa käytössä, käytin ahkerasti pyykinpesussa ja muissa tarkoituksissa ja silti sain pullosta vain n. 1/3 käytettyä. Pyykki oli pehmeää ja raikasta pesun jälkeen. Jos on herkkä tuoksuille, niin tämä ei välttämättä ole paras valinta. Saaren Taialla on myös vähemmän tuoksuvia pyykkietikoita sellaista kaipaavalle.

Voin suositella molempia käyttöön!

Kiitos taas Saaren Taika-tiimille ihanista ja toimivista tuotteista 💕

-Riina

Kiitos paljon Riinalle testaamisesta ja upeista kuvista! -Johanna

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: