Testissä ikkunanpesurobotti Ecovacs WinBot W1 PRO

Testissä ikkunanpesurobotti Ecovacs WinBot W1 PRO

Ikkunanpesurobotti testissä

No niin. Tää on taas tällainen juttu, kun ihmisen laiskuus on huipussaan ja haluaa kokeilla jotakin helpotusta arkeensa 😀

Testissä siis Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti, jonka ostin CDON.comista. Hintaa masiinalla oli 467€ ja tätä on nyt testailtu 120 neliöisen omakotitalon ikkunoihin.

Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti

Ecovacs Winbot ikkunanpesurobotti

Mitä tuolla rahalla sitten saa? Winbot ikkunanpesurobotin pakkauksessa oli mukana itse ikkunanpesurobotti ja sille johto sekä turvanaru, 2 mikrokuituliinaa, mittakaadin ja 250ml pesuainetta.

Luin ihmisten kokemuksia ja katsoin muutamia ihmisten itse laittamia videoita ikkunanpesurobitista ennen hankintaa ja tämä vempain oli saanut todella paljon kehuja, joskin joku oli myös valittanut sen pitämästä kovasta äänestä sekä siitä, että robottiin ei voi käyttää muuta pesuainetta, kuin sen omaa ja tuon 250ml pullo tosiaan ei pitkälle riitä.

Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti

Ecovacs ikkunanpesurobotin käyttö

Ikkunanppesurobotin käyttö oli ihan helppoa. Käyttö vaatii kännykkäsovelluksen, jonka kautta robotti käynnistetään ja sille voi valita pesuohjelman ikkunan likaisuuden mukaan. 

Robotissa on pieni säiliö, jonne tuo sen oma pesuaine annostellaan. Yhdellä säiliöllisellä pesin n. 3 kokonaista, melko isoa ikkunaa, joissa kussakin siis 4 pestävää pintaa. Kovin riittoisasta aineesta ei siis ole kysymys.

Robotti imaisee itsensä ikkunaan tiukasti kiinni ja alussa mietin, että onko tuolle turvanarulle meillä käyttöä, mutta kolmannesta ikkunasta robotti sitten jostakin syystä tipahtikin, eli ainakin kerrostalossa tai jossakin korkeammassa talossa kannattaa tuo turvanaru kiinnittää ohjeen mukaan jonnekin 😀

Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti

Robotti toimii verkkovirralla vaikka siinä on myös akku. Mihin akkua tarvitsee, ei ole vielä selvinnyt mulle. Ilman verkkovirtaa se valittaa taukoamatta, että kytke pistorasiaan. Toki en kokeillut edes, että olisiko se lähtenyt pesemään ilman virtaa, mutta koska se taukoamaton varoittelu oli ärsyttävää, kytkin kiltisti johdon pistorasiaan.

Pesuaine sisältää denaturoitua vettä ja alkoholia sekä jotakin tarkemmin määrittelemätöntä surfakanttia. Luultavasti olisin reverse engineering -tyylillä tehnyt oman liuokseni, mikäli kaikki ainesosat olisi inci-nimillä kerrottu 😀 Tuo 250ml pullo maksaa nimittäin 25 euroa!

Pesuaine on tehokasta, mitään raitoja siitä ei jää. Ainoastaan kohta, jossa robotti on valmistunut ja nostetaan pois ikkunasta, kannattaa pyyhkäistä kuivalla mikrokuituliinalla, muutoin voi erittäin vaikeasti huomattavissa oleva jälki ikkunaan jäädä

Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti

Kokemukseni Ecovacs ikkunanpesurobotista

Millaisia kokemuksia minulle sitten jäi Ecovacs ikkunanpesurobotista? No, ensinkin se ei ole mikään halpa laite, eli ei varmasti ole mikään joka kodin kevät ostos. Toisekseen sen käyttö ei mysökään ole edullista ensihankinnan jälkeen nimittäin tuolla 250ml pullollisella pesuainetta ei pestä kuin maksimissaan kerran meidän kokoisen omakotitalon ikkunat, eli robotin pesuaineisiin saa kyllä uppoamaan rahaa. 

Pieni 250ml pakkaus ei myöskään ole kovin ekologinen, jos tavallinen ikkunanpesuaine myydään 500ml tai 750ml pulloissa ja ekologisen Saaren Taika siivoussaippuan, joka käy myös ikkunanpesuun, saat karkkiaskin kokoisessa pahvirasiassa.

Ääni on aika voimakas, imeehän se itsensä voimalla ikkunaan kiinni. Itseäni ääni ei tosin häirinnyt, onhan meillä paljon muitakin laitteita kotona, jotka pitävät ääntä.

Pesuteho tuntui kyllä todella hyvältä. Raitoja ei jäänyt ja oli kätevää, että robotin pestessä ikkunaa, voin itse siirrellä jo huonekaluja pois seuraavan ikkunan edestä tai tehdä muita juttuja.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Johto on melko pitkä, toki siksi, että se varmasti riittää kaikissa tilanteissa pistorasiasta ikkunaan. Se oli ärsyttävää, että johto ja turvanaru olivat jatkuvasti solmussa ja sekaisin keskenään. Turvanarua ei kannata kuitenkaan poistaa, sillä sille on tarvetta, kuten huomasin, kun robotti yllättäin tippui ikkunasta.

Yksi asia hankaloitti ikkunan uloimmaisen puolen pesua, meinaan meillä on tuollaiset melko uudet ikkunat, joissa alumiiniset karmit. Karmin kulma on niin matala, että robotti imaisee tyhjää aina, kun osuu karmiin, eloi joka kierroksella. Jouduin siis pitämään sormea vastassa, jotta robotti toimi oikein. 

https://www.saarentaika.com/ekologinen-ikkunanpesuaine/

Testasin ikkunanpesurobottia myös eteisen peilikaapin oviin, jotka on ainakin minulle hiukan hankalia pestä, kun niitä ei oikein yhdellä kerralla saa pestyä ja kuivattua, vaan pitää esin ottaa toinen sivu ja sitten toinen. Siinä robotti toimi oikein hyvin ja teki varsin hyvää jälkeä.

Ecovacs WinBot W1 PRO ikkunanpesurobotti (2)

No ostaisinko sitten tämän yli 400 euroa maksavan ikkunanpesurobotin uudelleen? Kyllä mä ostaisin. Se helpottaa aika paljon ikkunanpesua, etenkin tuolla meidän talon sivustalla, missä meillä on 6 isoa ikkunaa korkealla ja sellaisessa paikassa, että tikkaita ei saa vakaasti niiden alle asetettua.

Jos meillä ei olisi näitä hankalia ikkunoita, niin siinä tapauksessa en ostaisi. Saaren Taika siivoussaippua on paljon ekologisempi ja monikäyttöisempi tuote ikkunanpesuun ja onhan se paljon halvempikin! 

LUE MYÖS: Ekologinen ikkunanpesuaine – Saaren Taika siivoussaippua!

Yksi pesuaine, satoja käyttökohteita! Säästä kaappitilaa ja rahaa, yhdestä siivoussaippuasta saat 44 pullollista (500ml) pesuainetta!

Alla vielä video mun TikTokkiin, jossa ikkunanpesurobotti on hommissa 😀

@kotisaaressa ihan hauska tää ikkunanpesu robotti 🤖😅 tosiaan laitan tästä lisää tietoa blogiin kunhan tulisi aurinkoisia päiviä että näen Onko ikkunat tosiaan puhtaat 🧐 #robotti #ikkunanpesu #ecovacsrobotics #ecovacs #tiktoksuomi ♬ Cha Cha Cha - Käärijä