Teijon kansallispuisto

Salon Teijossa on metsähallituksen ylläpitämä kansallispuisto, joka pitää sisällään niin järviä, soita, jylhiä kallioita kun metsäkankaitakin.

Teijolta löytyy kaikenkaikkiaan 40-50 kilometriä retkeilyreittejä, joista suurin osa on hyvin merkittyjä opasteineen. Alueelta löytyy myös 7 laavua joissa voi yöpyä, grillipaikkoja, joiden yhteydessä on wc ja mahdollisuus myös uida, telttailu- ja karavaanialue.

Osa luontopoluista soveltuu myös pyörätuolilla liikkuville sekä lastenvaunujen kanssa kulkemiseen.

Lähtöpisteitä on useita parkkipaikkoineen ja opasteineen, mutta me lähdimme liikkeelle Luontotalolta Matildajärven rannalta.

Teijon luonnossa voi kokea pulppuavat lähteet ja metsäpurot, jääkauden sileäksi hiomat komeat kalliot, muinaisrantoja, kuten Jeturkasti ja Miilunummi, upeita karuja soita, reheviä lehtoja ja eläimistä mm kurkia, metsoja, hirviä, ilveksiä ynnä muita.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

 

Eri mittaisia patikkareittejä on monia, lyhyistä 2 km mittaisista reiteistä pidempiin 10 km mittaisiin. Reittejä yhdistelemällä voi lähes joka kerta kulkea eri pituisen reitin erilaisten maisemien läpi. Mahdollisuuksia on monia.

Reittien lähtöpisteet

Reiteillä ei ole varsinaisia lähtöpisteitä, vaan reitin voi aloittaa useasta eri pisteestä. Kaikilta pysäköintialueilta on opastus reitille. Alla esitellyille reiteille pääsee mm. Matildanjärven pysäköintipaikalta.

Luontopolku, lähtöpaikka Teijontie 12 (25570 Teijo)

 • Totin luontopolku, 1,3 km (Sahajärvi), esittelee vanhaa Teijon kartanon puistoa. Luontopolku lähtee vanhan voimalaitoksen luota Teijon tien varrelta.  Reitillä  on jyrkkäreunaisia kallioalueita, reheviä puronvarsilehtoja ja pähkinäpensaslehtoja sekä vesiputouksia, siltoja ja kiviportaita. Luontopolku on merkitty oranssein merkein ja varustettu alueen luonnosta kertovilla opastauluilla.
  • Palvelut: Luontopolun opastaulut

Rengasreitit, lähtöpaikka Matildanjärvi

 • Jeturkastin muinaispolku, 5 km, kulkee pääosin mäntymetsän keskellä. Reitti kulkee korkean kallion yli. Pieni suo ylitetään pitkospuita pitkin. Polun varrella on nähtävillä parin hehtaarin pirunpelto, Jeturkasti. Se on 9000 vuotta vanha muinaisranta, joka tänä päivänä on 80 metriä nykyistä merenpintaa ylempänä.
  • Palvelut: Reitin eteläosassa olevalta parkkipaikalta on noin 700 metriä sepelöityä polkua muinaisrannlle. Tämä osa reitistä soveltuu myös lastenrattailla ja pyörätuoolilla kuljettavaksi.
  • Nähtävää: Jeturkastin pirunpelto
 • Polku Matildanjärven ympäri, 5,5 km. Reitin varrella on mäntymetsää ja suota. Polku kulkee suurimmaksi osaksi lähellä järven rantaa. Järven länsipäässä kuljetaan noin 640 metriä Mathildedalin kylän läpi tietä pitkin.
  • Palvelut: 2 keittokatosta, 2 laavua, joissa avotulentekopaikka, sekä 4 tulentekopaikkaa
 • Polku Luontokeskuksen läheisyydessä 1,5 / 2 km. Reitin varrella maasto on pääosin mäntyvoittoista metsää. Polku kiemurtelee hetken Matildajärven rannan viertä. Voit valita kahdesta vaihtoehtoisesta reitistä.
  • Palvelut: tulentekopaikka ja keittokatos
 • Polku Puolakkajärven ympäri, 10 km. Reitti kulkee pääosin suoalueilla pitkospuita pitkin, metsässä reitti kulkee polkuja ja hiekkateitä pitkin sekä itäpäässä Talonpojan Teijon tietä. Mäntymaastossa ylitetään myös korkea kallio.
  • Palvelut: 3 laavua, joissa avotulentekopaikka

Muita retkivinkkejä

 • Alueella on paljon hiekkaisia metsäteitä, joita ei varsinaisesti ole merkattu reiteiksi mutta joita luonnollisesti voi käyttää.

Hiihtoreitit

 • Lumisina talvina kaikilla kansallispuiston järvien jäillä, polkureiteillä ja metsäteillä voi hiihtää. Retkeilijät avaavat nämä ladut itse. Meri-Teijo Skin väki ylläpitää 5 km:n latua, jonka lähtöpaikka sijaitsee laskettelurinnettä vastapäätä, maantien toisella puolella.
  • Palvelut: Laskettelukeskuksen palvelut

Lainaus: http://www.luontoon.fi/teijo/reitit

Alla Väliojan grillauspaikka:

Metsäpuro

Telttailualue

Karavaanialue

Teijon Luontotalo

Teijo on paikka jonne haluaa uudelleen ja uudelleen, joten teimme eräällä toisella kerralla 13 kilometrin kävelyn ja nyt hiukan eri reittiä kuin aiemmin. Tässä muutama kuva siltä reissulta:

Pontuksen tyytyväinen  ilme kertoo kaiken ! <3

https://photos.smugmug.com/Places/Teijon-kansallispuisto/i-VgdVppR/0/L/Teijon%20kansallispuisto%20MIska%20pyöräily%20156-Edit-L.jpg

Retkikohteen esite ja reittikartta http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/teijoKP-fin.pdf

Sijainti lähtöpaikalle Luontotalolta Matildajärven rannalta: Matildanjärventie 104 Salo

Lähteet: http://www.luontoon.fi/teijo

http://www.salo.fi/ymparistojaluonto/luontojaretkeily/luontokohteetjareitit/teijonretkeilyalue/

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: