Talviloma Kanariansaarilla – Päivä 5, autolla Fuerteventurassa, hurja Cofeten ranta!

Tervehdys ihana lukijani!

Eilen ajeltiin autolla Fuerteventuran Costa Calmasta aina pohjoisen Corralejoon asti ja sieltä vuoristoteitä takaisin. Tänään olisi tarkoitus ajella etelän suuntaan tutustumaan saaren alaosiin.

Polttoaine on täällä jonkun verran edullisempaa; 95E maksoi 1.05€/litra. Paljon sitä ei näillä pienillä saarilla kyllä saa kulumaan! Olemme nyt saaneet mittariin n. 500km ja olemme kiertäneet Gran Canarian ja Fuerteventuran.

Muutenkin hinnat ovat yleisesti pikkuisen halvemmat kuin Suomessa.

Liikenne on ihan soljuvaa täällä. Ei pahemmin torven tööttäilijöitä tai muitakaan kamikaze-autoilijoita, että arempikin kuski pärjää täällä kyllä autolla 😊

Vuoristoteille lähtiessä kannattaa tankki olla täynnä sillä bensa- asemia siellä ei juurikaan ole. Muutenkin sinne kannattaa mennä päiväsaikaan, koska useiden pikkukylien kahvilat olivat jo kiinni eilen kun noin viiden aikaan illalla siellä ajeltiin.

Vessoja täällä ei reittien varrella taikka rannoilla ole, joten kahviloissa kannattaa käydä limulla tai jätskillä samalla kun pysähtyy vessaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tämän päiväisen roatripin eka pysähdys oli liki autio Playa del Mar Nombre, jonka aaltojen hellittelyssä vierähti muutama tovi.

Näimme rannan läheisyydessä monta maaoravaa (tikutakua) ja rannalla valkoisia haikaroita.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tämän jälkeen suuntasimme kohti Faro de Punta Jandian majakkaa, jonne ajoimme vuorten juurella kulkevaa hiekkatietä. Matkalla näkyi villivuohia ja tutustuimme myös yhteen autioituneeseen talonraunioon.

Perillä majakalla nautimme nopeasti sapuskat eräässä ravintolassa, jonka päämenu oli kalaruuat.

Majakalta suuntasimme saaren komeimmalle rannalle, Cofeten rannalle, jonne vei jälleen yksi kaponen vuoristotie.

Cofeten aallot olivat niin voimakkaat, että uikkarit täyttyivät hiekasta, yhdet tiukasti päässä olleet uimalasit riuhtoituivat irti, veden kuljettama hiekka aiheutti hiertymiä, eikä uimista voinut edes kuvitella!

Itse paiskauduin aaltojen voimasta kolmesti nurin veteen ja rannalle pääsy oli työn takana vetäytyvän meren voimia vastaan! Jos näillä saarilla on jalkalihakset tehneet töitä tuntien vesileikeistä, nyt lihakset tärisivät vihdoin rannalle päästyäni ja oli otettava astmalääkettä hengen kulkemiseksi.

Ranta oli kyllä majesteettisuudessaan jotakin erityisen erikoista!

Cofeten rannalla sijaitsee myös Villa Winter, erään saksalaisen rakennuttama villa. Sen ympärillä velloo salaliittoteoriat, joiden mukaan villan tornista olisi lähetetty signaaleja saksalaisten sukellusveneille maailmansodan aikaan..

Taas saimme kulumaan koko päivän erilaisia rantoja koluten ja vuoristoteitä ajellen.

Jos tänne tullessani epäilin onko saarella tarjottavaa alkoholittomille ja auringonpalvonnasta ei-kiinnostuneille matkailijoille niin ilokseni olin erittäin väärässä! Pitää vaan lähteä turistikeskittymistä kauemmas, sinne missä luonto saa näyttää sen minkä se osaa parhaiten!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: