Talviloma Kanariansaarilla – Päivä 5, autolla Fuerteventurassa, hurja Cofeten ranta!

Tervehdys ihana lukijani!

Eilen ajeltiin autolla Fuerteventuran Costa Calmasta aina pohjoisen Corralejoon asti ja sieltä vuoristoteitä takaisin. Tänään olisi tarkoitus ajella etelän suuntaan tutustumaan saaren alaosiin.

Polttoaine on täällä jonkun verran edullisempaa; 95E maksoi 1.05€/litra. Paljon sitä ei näillä pienillä saarilla kyllä saa kulumaan! Olemme nyt saaneet mittariin n. 500km ja olemme kiertäneet Gran Canarian ja Fuerteventuran.

Muutenkin hinnat ovat yleisesti pikkuisen halvemmat kuin Suomessa.

Liikenne on ihan soljuvaa täällä. Ei pahemmin torven tööttäilijöitä tai muitakaan kamikaze-autoilijoita, että arempikin kuski pärjää täällä kyllä autolla 😊

Vuoristoteille lähtiessä kannattaa tankki olla täynnä sillä bensa- asemia siellä ei juurikaan ole. Muutenkin sinne kannattaa mennä päiväsaikaan, koska useiden pikkukylien kahvilat olivat jo kiinni eilen kun noin viiden aikaan illalla siellä ajeltiin.

Vessoja täällä ei reittien varrella taikka rannoilla ole, joten kahviloissa kannattaa käydä limulla tai jätskillä samalla kun pysähtyy vessaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tämän päiväisen roatripin eka pysähdys oli liki autio Playa del Mar Nombre, jonka aaltojen hellittelyssä vierähti muutama tovi.

Näimme rannan läheisyydessä monta maaoravaa (tikutakua) ja rannalla valkoisia haikaroita.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tämän jälkeen suuntasimme kohti Faro de Punta Jandian majakkaa, jonne ajoimme vuorten juurella kulkevaa hiekkatietä. Matkalla näkyi villivuohia ja tutustuimme myös yhteen autioituneeseen talonraunioon.

Perillä majakalla nautimme nopeasti sapuskat eräässä ravintolassa, jonka päämenu oli kalaruuat.

Majakalta suuntasimme saaren komeimmalle rannalle, Cofeten rannalle, jonne vei jälleen yksi kaponen vuoristotie.

Cofeten aallot olivat niin voimakkaat, että uikkarit täyttyivät hiekasta, yhdet tiukasti päässä olleet uimalasit riuhtoituivat irti, veden kuljettama hiekka aiheutti hiertymiä, eikä uimista voinut edes kuvitella!

Itse paiskauduin aaltojen voimasta kolmesti nurin veteen ja rannalle pääsy oli työn takana vetäytyvän meren voimia vastaan! Jos näillä saarilla on jalkalihakset tehneet töitä tuntien vesileikeistä, nyt lihakset tärisivät vihdoin rannalle päästyäni ja oli otettava astmalääkettä hengen kulkemiseksi.

Ranta oli kyllä majesteettisuudessaan jotakin erityisen erikoista!

Cofeten rannalla sijaitsee myös Villa Winter, erään saksalaisen rakennuttama villa. Sen ympärillä velloo salaliittoteoriat, joiden mukaan villan tornista olisi lähetetty signaaleja saksalaisten sukellusveneille maailmansodan aikaan..

Taas saimme kulumaan koko päivän erilaisia rantoja koluten ja vuoristoteitä ajellen.

Jos tänne tullessani epäilin onko saarella tarjottavaa alkoholittomille ja auringonpalvonnasta ei-kiinnostuneille matkailijoille niin ilokseni olin erittäin väärässä! Pitää vaan lähteä turistikeskittymistä kauemmas, sinne missä luonto saa näyttää sen minkä se osaa parhaiten!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.