Talviloma Kanariansaarilla – Päivä 5, autolla Fuerteventurassa, hurja Cofeten ranta!

Talviloma Kanariansaarilla – Päivä 5, autolla Fuerteventurassa, hurja Cofeten ranta!

Tervehdys ihana lukijani!

Eilen ajeltiin autolla Fuerteventuran Costa Calmasta aina pohjoisen Corralejoon asti ja sieltä vuoristoteitä takaisin. Tänään olisi tarkoitus ajella etelän suuntaan tutustumaan saaren alaosiin.

Polttoaine on täällä jonkun verran edullisempaa; 95E maksoi 1.05€/litra. Paljon sitä ei näillä pienillä saarilla kyllä saa kulumaan! Olemme nyt saaneet mittariin n. 500km ja olemme kiertäneet Gran Canarian ja Fuerteventuran.

Muutenkin hinnat ovat yleisesti pikkuisen halvemmat kuin Suomessa.

Liikenne on ihan soljuvaa täällä. Ei pahemmin torven tööttäilijöitä tai muitakaan kamikaze-autoilijoita, että arempikin kuski pärjää täällä kyllä autolla 😊

Vuoristoteille lähtiessä kannattaa tankki olla täynnä sillä bensa- asemia siellä ei juurikaan ole. Muutenkin sinne kannattaa mennä päiväsaikaan, koska useiden pikkukylien kahvilat olivat jo kiinni eilen kun noin viiden aikaan illalla siellä ajeltiin.

Vessoja täällä ei reittien varrella taikka rannoilla ole, joten kahviloissa kannattaa käydä limulla tai jätskillä samalla kun pysähtyy vessaan.

Tämän päiväisen roatripin eka pysähdys oli liki autio Playa del Mar Nombre, jonka aaltojen hellittelyssä vierähti muutama tovi.

Näimme rannan läheisyydessä monta maaoravaa (tikutakua) ja rannalla valkoisia haikaroita.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tämän jälkeen suuntasimme kohti Faro de Punta Jandian majakkaa, jonne ajoimme vuorten juurella kulkevaa hiekkatietä. Matkalla näkyi villivuohia ja tutustuimme myös yhteen autioituneeseen talonraunioon.

Perillä majakalla nautimme nopeasti sapuskat eräässä ravintolassa, jonka päämenu oli kalaruuat.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Majakalta suuntasimme saaren komeimmalle rannalle, Cofeten rannalle, jonne vei jälleen yksi kaponen vuoristotie.

Cofeten aallot olivat niin voimakkaat, että uikkarit täyttyivät hiekasta, yhdet tiukasti päässä olleet uimalasit riuhtoituivat irti, veden kuljettama hiekka aiheutti hiertymiä, eikä uimista voinut edes kuvitella!

Itse paiskauduin aaltojen voimasta kolmesti nurin veteen ja rannalle pääsy oli työn takana vetäytyvän meren voimia vastaan! Jos näillä saarilla on jalkalihakset tehneet töitä tuntien vesileikeistä, nyt lihakset tärisivät vihdoin rannalle päästyäni ja oli otettava astmalääkettä hengen kulkemiseksi.

Ranta oli kyllä majesteettisuudessaan jotakin erityisen erikoista!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Cofeten rannalla sijaitsee myös Villa Winter, erään saksalaisen rakennuttama villa. Sen ympärillä velloo salaliittoteoriat, joiden mukaan villan tornista olisi lähetetty signaaleja saksalaisten sukellusveneille maailmansodan aikaan..

Taas saimme kulumaan koko päivän erilaisia rantoja koluten ja vuoristoteitä ajellen.

Jos tänne tullessani epäilin onko saarella tarjottavaa alkoholittomille ja auringonpalvonnasta ei-kiinnostuneille matkailijoille niin ilokseni olin erittäin väärässä! Pitää vaan lähteä turistikeskittymistä kauemmas, sinne missä luonto saa näyttää sen minkä se osaa parhaiten!