Talviloma Kanariansaarilla – Päivä 4, autolla ympäri Fuerteventuraa, dyynit, sukeltelua kalojen kanssa ja vuoristoa

Hellou ihana lukijani ja kiitos, että olet seurannut matkaamme Kanarialla!

Pari kirjoitusta aiemmin ihmettelin miksi joku hitsin turistirysä Kanaria?! Jokainen kaupunki, johon olemme saarilla ensimmäiseksi saapuneet on minulle ollut vastenmielinen ja ikävä kokemus. En pidä ihmismassoista, en pidä turistirannoista, enkä pidä liian tuttavallisista myyjistä ja tarjoilijoista!

Koko syksyn olen ajatellut, että tämän loman varaaminen on ollut suuri virhe, enkä ole hetkeäkään nähnyt lomaa rentouttavana vaan pikemminkin äärimmäisen ahdistavana.

Löydettiin kuitenkin Gran Canarialta muutakin kuin Las Palmasin narkkareita ja juoppoja vilisevä turistialue, kun lähdettiin autolla kiertämään saarta ja tänään toiveissa on löytää samaa hiljaista karua luontoa ja huikeita maisemia täältä Fuerteventurasta! Toivotaan, että onnistumme 😊

Minulla on reissussa mukana ollut 2 deodoranttia; Saaren Taika Tropical ja testivaiheessa oleva Roll-on deo. Olen käyttänyt kumpaakin vuoroin riippuen siitä, että onko ollut aikaa antaa roll-onin hiukan kuivahtaa vai ei. Kummatkin ovat pitäneet hienhajun kurissa tosi hyvin hikisinäkin hetkinä. Tropicalin hyvä puoli on sen hoitavuus, koska se sisältää mm. sheavoita. Roll-onin hyvä puoli taas uskomaton teho sekä levittämisen helppous! En tiedä kumpi olisi suosikkini jos vain toinen pitäisi valita.

Tämän päivän ajelulla suuntasimme keulan kohti pohjoista. Tällä tuliperäisellä saarella ei elä eikä kasva oikein mitään. Matkan varrella näkyneet palmut ja kaktukset on kaikki istutettuja. Eläimistöä ei juurikaan ole joitakin lintuja, vuohia ja aaseja lukuunottamatta. Osa vuohista ja aaseista on villejä.

Eka pysähdys oli kalastajakylä Pozo Negro, jossa käytännössä oli 5 taloa ja kivikkoinen ranta! Ei hyvältä näyttänyt! Aloin epäillä onko tällä saarella meille mitään annettavaa…?

Seuraavaksi pysähdyimme Castillo Caleta de Fusteen, joka oli turistikylä rannalla. Söimme Lin’s restaurantissa ihan ok safkat, jonka jälkeen valuimme rannalle.

Ranta oli perus turistiranta, aurinkotuoleja, kameliratsastusta, simpukkaa, hiekkaa jne. Uitiin tovi ja jatkoimme matkaa.

Huoh… Tätäkö tämä nyt sitten on 4 päivää? Hiekkavuoria ja turistirantoja..??? Aloin olla jo epätoivoisen pettynyt 😫

Ajaessamme kohti Corralejoa aina silloin tällöin vastaan tuli ilmeisesti paikallisten asuttamia alkeellisen näköisiä kyliä. Ja siellä täällä turisteille tarkoitettuja vilkkaita lomakyliä. On vaikeaa tietää onko noissa turistikylissä yhtään paikallisten asuttamaa taloa vai onko kaikki lomalaisten ja ulkomailta muuttaneiden residenssejä?

Monissa kylissä oli paljon kesken jääneitä ilmeisesti loma-asunnoiksi tarkoitettuja rakennelmia, jotka olivat jopa osin jo sortuneet. Miksiköhän niiden rakentaminen oli jätetty kesken ja vielä niin monessa paikassa?? Saaren asukkaista muuten n. 35% on työttömänä 😥 Alla taloja, jotka olivat tyhjillään. Monissa kylissä näytti kokonaisia ostoskeskuksia ja hotelleja jääneen kesken.

Hiukan ennen Corralejoa pysähdyttiin Corralejon hiekkadyyneille, jotka tarjosivat upeat uimarannat kirkkaine vesineen, laavakivineen ja laavakivien lähistöllä uivine kaloineen. Tämä kokemus oli tämän saaren yksi kohokohdista, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!

Corralejon reunalta näki Lanzaroten ja suojellun saaren Isla de Lobosin (edessä), jonka nimi viittaa siellä joskus majailleisiin hylkeisiin!

Corallejosta matka jatkui La Olivan kautta pargue rural de Betancurian vuoristoon, joka oli tämän saaren toinen näkemisen arvoinen kohde!

Villa Betancuria on säilyttänyt osan vanhaa rakennuskantaa ja on historiallisesti merkittävä kohde.

Karut vuoristot tarjosivat nähtävää kaposine teineen ja vuorten väliin jäävine pikkukylineen. Korppeja ja vuohia näkyi myös tämän tästä!

Tiet olivat paikoin niin kapeita, että kaksi autoa mahtui vaivoin kohtaamaan toisensa!

Teillä (ja vuorilla) poukkoili myös villivuohia!

Sellainen oli päivämme Fuerteventuralla ja kuten kuvatkin kertoivat, on tällä saarella mahdollisuus kokea huikeita luontokokemuksia, kun vaan ottaa suunnan pois turisteille tarkoitetuista kohteista 😊

Kiitos, että luit 💞

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.