Talviloma Kanarialla – Päivä 6, chillailua Fuerteventuran rannoilla ja laivamatka Las Palmasiin ja delfiinit matkalla

Talviloma Kanarialla – Päivä 6, chillailua Fuerteventuran rannoilla ja laivamatka Las Palmasiin ja delfiinit matkalla

Tervehdys taas ihana lukijani!

Fuerteventuran puikahduksen viimeinen päivä alkoi aamu uinnilla Mal Nombren rannoilla. Aurinko helli lämpimästi ja naturistitkin olivat jo aamulla liikkeellä.

Annoimme aaltojen keinutella meitä aamupäivän ajan ja nälän voimistuttua suuntasimme Morro Jableen etsimään parkkipaikkaa ravintolan läheltä.

Pienikokoisilla saarilla on parkkipaikat keskusta alueilla aika tiukassa, mutta sattumalta eteemme osui yksi vapaa paikka läheltä erästä pizzeriaa, joka kelpasi ruokapaikaksi meille!

Ruokapaikoissa on aika tyhjää vielä tähän aikaan (12.30) ja saimme ruokailla ihan omassa rauhassamme. Armas-laiva lähtee neljän aikaan, joten kolmeksi täytyy olla satamassa.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Otimme alkupaloiksi valkosipulileivät juustolla.

Ja pääruuiksi pizzat. Pohja oli ihanan ohut ja rapsakka!

Vihdoin odottamaan laivaan pääsyä..

Ja matka Gran Canarialle alkakoon!

Tullessa matkattiin laivalla lähes yksin, nyt iltapäivälähdöllä (klo 16) on enemmän porukkaa ja aika paljon nuorisoa. Osa juo olutta, osa popittaa musaa isoista mukanaan tuomista kaiuttimista, osa pelaa korttia.

Meitä on paikallisetkin varoitelleet varkaista ja asian vakavuuden ymmärtää kun pohtii, että Fuerteventuran väestä yli joka kolmas on työtön (35%)! Parasta mitä voitkin lomallasi tehdä, on tukea paikallisia pienyrittäjiä ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan 😊

Yksi seikka joka pisti silmään on, että myyjät/kassahenkilöt ovat usein miehiä, ainakin juuri niissä liikkeissä missä me satuimme asioimaan. Ja kaikki myyjät/kassahenkilöt vaikuttivat olevan hyvän matkaa keski-ikäisiä. Sellaisia nuoria myyjiä, joita Suomessa on tottunut näkemään usein, ei täällä ollut kuin ehkä Burger Kingillä. Tai ehkä me ei vain satuttu sellaisiin liikkeisiin ostoksille? Mietin vaan, että mikä mahtaa olla saarten nuorison työllisyys tilanne?

Yksi juttu myös mitä ei ”katsota hyvällä” on ruuan jättäminen, jota pitääkin ”katsoa pahalla”, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Täällä kuitenkin tarjoilijat mainitsevat ruuan jättämisestä ja jossakin osasivat jopa ennakoiden kysyä tuleeko pojalle annokseen salaattia. Lapset kun joskus ovat kovin huonoja”rehuja” syömään. Kun sitten yhden kerran ei huomattu pyytää ilman salaattia ja poika sen jätti, mainitsi tarjoilija asiasta. Tämä on erittäin ymmärrettävää, onhan näille saarille luultavasti pääasiassa lennätettävä ruuat muualta, joka on paitsi kallista, myös maapalloa kuluttavaa.

Laivamatka oli melkoista keikutusta, mutta matkan kruunasi lähellä Gran Canariaa laivan vasemmalle puolelle osunut hyppelehtivä delfiiniparvi! Delfiinejä oli jonkin matkaa niin laivan edessä, sivulla kuin perässäkin ja oli hyvin vaikeaa ennakoida mistä kohdasta ne seuraavaksi hyppäsivät, jotta niitä olisi saanut kameraan!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Mieheni onnistui kuitenkin nappaamaan yhdestä delfiinistä oikein kauniin kuvan!

Kuva Joni Itkonen

Lopulta hotelli kutsui ja liki 30 asteen paahtava Fuerteventuran helle vaihtui parinkymmenen asteen tuuliseen Las Palmasin viileyteen.

Rannalla soittaa bändi jonka soitantaa Atlantin aallot säestävät. Tähän on hyvä päättää tämä päivä. Kiitos että luit 💞🌞🌼