Talviloma Kanarialla – Päivä 6, chillailua Fuerteventuran rannoilla ja laivamatka Las Palmasiin ja delfiinit matkalla

Tervehdys taas ihana lukijani!

Fuerteventuran puikahduksen viimeinen päivä alkoi aamu uinnilla Mal Nombren rannoilla. Aurinko helli lämpimästi ja naturistitkin olivat jo aamulla liikkeellä.

Annoimme aaltojen keinutella meitä aamupäivän ajan ja nälän voimistuttua suuntasimme Morro Jableen etsimään parkkipaikkaa ravintolan läheltä.

Pienikokoisilla saarilla on parkkipaikat keskusta alueilla aika tiukassa, mutta sattumalta eteemme osui yksi vapaa paikka läheltä erästä pizzeriaa, joka kelpasi ruokapaikaksi meille!

Ruokapaikoissa on aika tyhjää vielä tähän aikaan (12.30) ja saimme ruokailla ihan omassa rauhassamme. Armas-laiva lähtee neljän aikaan, joten kolmeksi täytyy olla satamassa.

Otimme alkupaloiksi valkosipulileivät juustolla.

Ja pääruuiksi pizzat. Pohja oli ihanan ohut ja rapsakka!

Vihdoin odottamaan laivaan pääsyä..

Ja matka Gran Canarialle alkakoon!

Tullessa matkattiin laivalla lähes yksin, nyt iltapäivälähdöllä (klo 16) on enemmän porukkaa ja aika paljon nuorisoa. Osa juo olutta, osa popittaa musaa isoista mukanaan tuomista kaiuttimista, osa pelaa korttia.

Meitä on paikallisetkin varoitelleet varkaista ja asian vakavuuden ymmärtää kun pohtii, että Fuerteventuran väestä yli joka kolmas on työtön (35%)! Parasta mitä voitkin lomallasi tehdä, on tukea paikallisia pienyrittäjiä ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan 😊

Yksi seikka joka pisti silmään on, että myyjät/kassahenkilöt ovat usein miehiä, ainakin juuri niissä liikkeissä missä me satuimme asioimaan. Ja kaikki myyjät/kassahenkilöt vaikuttivat olevan hyvän matkaa keski-ikäisiä. Sellaisia nuoria myyjiä, joita Suomessa on tottunut näkemään usein, ei täällä ollut kuin ehkä Burger Kingillä. Tai ehkä me ei vain satuttu sellaisiin liikkeisiin ostoksille? Mietin vaan, että mikä mahtaa olla saarten nuorison työllisyys tilanne?

Yksi juttu myös mitä ei “katsota hyvällä” on ruuan jättäminen, jota pitääkin “katsoa pahalla”, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Täällä kuitenkin tarjoilijat mainitsevat ruuan jättämisestä ja jossakin osasivat jopa ennakoiden kysyä tuleeko pojalle annokseen salaattia. Lapset kun joskus ovat kovin huonoja”rehuja” syömään. Kun sitten yhden kerran ei huomattu pyytää ilman salaattia ja poika sen jätti, mainitsi tarjoilija asiasta. Tämä on erittäin ymmärrettävää, onhan näille saarille luultavasti pääasiassa lennätettävä ruuat muualta, joka on paitsi kallista, myös maapalloa kuluttavaa.

Laivamatka oli melkoista keikutusta, mutta matkan kruunasi lähellä Gran Canariaa laivan vasemmalle puolelle osunut hyppelehtivä delfiiniparvi! Delfiinejä oli jonkin matkaa niin laivan edessä, sivulla kuin perässäkin ja oli hyvin vaikeaa ennakoida mistä kohdasta ne seuraavaksi hyppäsivät, jotta niitä olisi saanut kameraan!

Mieheni onnistui kuitenkin nappaamaan yhdestä delfiinistä oikein kauniin kuvan!

Kuva Joni Itkonen

Lopulta hotelli kutsui ja liki 30 asteen paahtava Fuerteventuran helle vaihtui parinkymmenen asteen tuuliseen Las Palmasin viileyteen.

Rannalla soittaa bändi jonka soitantaa Atlantin aallot säestävät. Tähän on hyvä päättää tämä päivä. Kiitos että luit 💞🌞🌼

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.