Talviloma Kanarialla – Päivä 6, chillailua Fuerteventuran rannoilla ja laivamatka Las Palmasiin ja delfiinit matkalla

Tervehdys taas ihana lukijani!

Fuerteventuran puikahduksen viimeinen päivä alkoi aamu uinnilla Mal Nombren rannoilla. Aurinko helli lämpimästi ja naturistitkin olivat jo aamulla liikkeellä.

Annoimme aaltojen keinutella meitä aamupäivän ajan ja nälän voimistuttua suuntasimme Morro Jableen etsimään parkkipaikkaa ravintolan läheltä.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Pienikokoisilla saarilla on parkkipaikat keskusta alueilla aika tiukassa, mutta sattumalta eteemme osui yksi vapaa paikka läheltä erästä pizzeriaa, joka kelpasi ruokapaikaksi meille!

Ruokapaikoissa on aika tyhjää vielä tähän aikaan (12.30) ja saimme ruokailla ihan omassa rauhassamme. Armas-laiva lähtee neljän aikaan, joten kolmeksi täytyy olla satamassa.

Otimme alkupaloiksi valkosipulileivät juustolla.

Ja pääruuiksi pizzat. Pohja oli ihanan ohut ja rapsakka!

Vihdoin odottamaan laivaan pääsyä..

Ja matka Gran Canarialle alkakoon!

Tullessa matkattiin laivalla lähes yksin, nyt iltapäivälähdöllä (klo 16) on enemmän porukkaa ja aika paljon nuorisoa. Osa juo olutta, osa popittaa musaa isoista mukanaan tuomista kaiuttimista, osa pelaa korttia.

Meitä on paikallisetkin varoitelleet varkaista ja asian vakavuuden ymmärtää kun pohtii, että Fuerteventuran väestä yli joka kolmas on työtön (35%)! Parasta mitä voitkin lomallasi tehdä, on tukea paikallisia pienyrittäjiä ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan 😊

Yksi seikka joka pisti silmään on, että myyjät/kassahenkilöt ovat usein miehiä, ainakin juuri niissä liikkeissä missä me satuimme asioimaan. Ja kaikki myyjät/kassahenkilöt vaikuttivat olevan hyvän matkaa keski-ikäisiä. Sellaisia nuoria myyjiä, joita Suomessa on tottunut näkemään usein, ei täällä ollut kuin ehkä Burger Kingillä. Tai ehkä me ei vain satuttu sellaisiin liikkeisiin ostoksille? Mietin vaan, että mikä mahtaa olla saarten nuorison työllisyys tilanne?

Yksi juttu myös mitä ei “katsota hyvällä” on ruuan jättäminen, jota pitääkin “katsoa pahalla”, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Täällä kuitenkin tarjoilijat mainitsevat ruuan jättämisestä ja jossakin osasivat jopa ennakoiden kysyä tuleeko pojalle annokseen salaattia. Lapset kun joskus ovat kovin huonoja”rehuja” syömään. Kun sitten yhden kerran ei huomattu pyytää ilman salaattia ja poika sen jätti, mainitsi tarjoilija asiasta. Tämä on erittäin ymmärrettävää, onhan näille saarille luultavasti pääasiassa lennätettävä ruuat muualta, joka on paitsi kallista, myös maapalloa kuluttavaa.

Laivamatka oli melkoista keikutusta, mutta matkan kruunasi lähellä Gran Canariaa laivan vasemmalle puolelle osunut hyppelehtivä delfiiniparvi! Delfiinejä oli jonkin matkaa niin laivan edessä, sivulla kuin perässäkin ja oli hyvin vaikeaa ennakoida mistä kohdasta ne seuraavaksi hyppäsivät, jotta niitä olisi saanut kameraan!

Mieheni onnistui kuitenkin nappaamaan yhdestä delfiinistä oikein kauniin kuvan!

Kuva Joni Itkonen

Lopulta hotelli kutsui ja liki 30 asteen paahtava Fuerteventuran helle vaihtui parinkymmenen asteen tuuliseen Las Palmasin viileyteen.

Rannalla soittaa bändi jonka soitantaa Atlantin aallot säestävät. Tähän on hyvä päättää tämä päivä. Kiitos että luit 💞🌞🌼

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: