Talkoilla saa paljon aikaan, yli 50 saippuaa, yli 100 pulloa pyykkietikkaa, kuorma-autollinen soraa leviäksi ja vielä 50 kynttilää!

Talkoilla saa paljon aikaan, yli 50 saippuaa, yli 100 pulloa pyykkietikkaa, kuorma-autollinen soraa leviäksi ja vielä 50 kynttilää!

Tervehdys arvoisa lukijani! Kirjoittelinkin tuossa yksi päivä, että talkooporukka on tulossa tänne auttelemaan, jotta saadaan mahdollisesti jo ensi viikolla saapuva uusi Saaren Taika ”kosmetiikkatehdas” paikoilleen, eli mulle tulee tänne sellainen pikkuruinen n. 15 neliöinen toimitila Saaren Taika tuotteiden valmistamiseen.

Saatiinkin talkoiltua hurjasti, nimittäin miehet (isä, Joni ja poikani) levittivät murskekuorman ja katkoivat tien vieren puut oksattomiksi aika ylös asti, että isolla autolla pääsee yläpihalle asti ilman, että mun hieno ”kosmetiittatehdas” vahingoittuu oksista!

Äiti valmisti noin 110 pulloa pyykkietikkaa ja minä valmistin 52 Vuohenmaitosaippuaa. Illalla vielä puuhasin pikaisesti 50 tuoksuvaa soijavahakynttilää, jotka ilmaantuvat tämän päivän aikana tuonne Saaren Taika jälleenmyyjien kauppaan jälleenmyyjien saataville.

Paljon, paljon saatiin aikaan siis, kiitos ihanille vanhemmilleni ja perheelleni <3

Saaren Taika tuotteiden kysyntä on kasvanut hurjasti ja mulle on tullut paljon sähköpostia ja Facebook-viestejäkin missä kysytään tuotteiden saatavuuksia ja jälleenmyyjäliikkeitä (Ps. jälleenmyyjäni löydät täältä, useimmilla on myös verkkokauppa). Tällä hetkellä etenkin uudet pyykkietikka tuoksut kiinnostavat sekä artesaanisaippuat ja tuoksukynttilät <3

Olen todella onnekkaassa asemassa, että olen löytänyt tällaisen alan sekä osaamisen siihen, ja saan tehdä näin ihania juttuja, sekä tietty kirjoittamisen taidon (ei nyt katsota niitä kirjoitusvirheitä 😀 ) sillä todella moni taitaa olla löytänyt tuotteeni juurikin blogini kautta 🙂

Palashampoo mulla on ollut kehitteillä jo kauan, enkä ole löytänyt hyvää reseptiä siihen. Lähes kaikki valmistamani versiot ovat olleet liian hoitavia, eli eivät pidä hiusteni rasvaisuutta poissa edes puoltaa päivää, mutta yksi resepti tuntuu nyt olevan todella hyvä! Rasvaisuus on pysynyt poissa ja silti hiukset eivät ole kuivuneet liikaa eikä takkuuntuneet. Luultavasti lähden tuosta reseptistä kehittelemään ekaa palashampootani markkinoille.

Rasvoittuvan hiuksen shampoon kehittely on mulle tärkein, koska jokainen tuote jonka olen koskaan kehittänyt (Saaren Taialle) on tullut itselleni, läheisilleni tai asiakkailleni oikeaan tarpeeseen!

Pyykkietikat kehittelin siksi, että niille oli kysyntää ja erään ulkomaisen pyykkietikan maahantuoja piti yllä paikallisia yksinmyyntioikeuksia jolloin muut alueen myyjät eivät niitä saaneet myyntiin. Toiset pyykkietikat taas eivät olleetkaan niin ekologisia, kuin niiden mainospuheissa väitettiin joten tilaa oli täysekologiselle kotimaiselle versiolle ja sellaisethan sitten kehittelin.

Nyt onkin tulossa jo toinen polvi näitä uusilla tuoksuilla ja myös etiketit ovat hiukan näissä muuttuneet. Nimet ovat suomalaistuneet ja etikettiin on ilmestynyt viivakoodi isommille jälleenmyyjäliikkeille sekä QR-koodi josta asiakas pääsee kännykällä suoraan pyykkietikan laajempiin käyttöohjeisiin ja vinkkeihin 🙂 Lukaise QR-koodi vaikka pyykkituvassa ja katso pyykkietikan muutkin käyttövinkit 😀

 

Voiteen kehittely alkoi myös omasta tarpeestani, ikävästä ikuisuuden kädessäni olleesta ekseema-ihottumasta, johon ei ole vuosien saatossa löytynyt syytä eikä hoitoa (Lue lisää voiteen kehittelystä täältä, sekä katso kuvat ihottumasta ennen jä jälkeen voiteen käytön).

Pian kehittelinkin myös alumiinittomat sekä soodattomat voidedeot, sillä moni silloisen verkkokauppani asiakas oli saanut iho-oireita soodallisista voidedoista ja sain itsekin toiseen kainalooni ikävän ”palohaavan” reilun 2kk käytön jälkeen . Punaiseksi ”palaneeseen” kainaloon ei voinut laittaa mitään deodoranttia pariin viikkoon ja silloin ajattelin, että miksi laittaa edes moista ainetta deodoranttiin, jota käytetään ehkä ihmisen herkimällä ihoalueella, kainaloissa?? Saaren Taika deoja ei muuten tarvitse pestä edes yöksi pois, toisin kuin nämä soodalliset ja muutkin versiot täytyy, joten ei tarvitse stressata, että muistiko nyt varmasti pestä vai ei, väsyneenä tuo ainakin itselläni joskus nimittäin unohtui 🙁

Itse olen käyttänyt soodaa hyvällä tuloksella hellan pinttymien puhdistamisessa ja saman aineen kainaloon laittaminen alkoi arveluttaa, ja koska markkinoilta ei löytynyt kotimaista soodatonta, ajattelin, että miksenpä kehittäisi sitten sellaista?! Ps. alla kuvat meidän vanhasta hellasta ennen ja jälkeen soodakäsittelyn 😀 Lue lisää soodalla puhdistamisesta täältä.

Mainos
Saaren Taika - Aidosti ekologista!
Saaren Taika jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Deodorantteja syntyi aluksi 3 kappaletta ja ne ovat nimenomaan herkempi ihoisille suunnattuja. Deodorantin lisäksi suosittelen kyllä hienhajuun suolasaippuaa, joita niitäkin löytyy nyt Saaren Taian valikoimista monta, on nuo vuohenmaitoversiot sekä artesaanisaippuat; Saariston Suolasaippua (tuoksuton) ja Särkisalon Suolasaippua jossa tuoksuu eteläisen meren raikkaat tuulahdukset <3 Näistä onkin kehuttu tuoksua, koostumusta, sekä suolan määrää, ei liian karheaa joten voi pestä suoraan saippuapalalla ja silti riittävästi suolaa ehkäisemään hienhajua. Itse en edes arkena käytä nykyään enää deodoranttia sillä jokapäiväinen suolasaippuan käyttö riittää pitämään hajut loitolla 🙂

SAAREN TAIKA™ VOIDEDEODORANTIT OVAT VEGAANISIA, ALUMIINITTOMIA JA SOODATTOMIA.

Ne on kehitetty herkkäihoisille jokapäiväiseen käyttöön.

Niissä käytetyt ainesosat tukevat ihon terveyttä, neutraloivat ihon bakteereja (jotka aiheuttavat hienhajua), sekä kosteuttavat ihoa.

Soodattomina ne ovat erittäin hyvin siedettyjä.

Deodorantit on pakattu elintarvikekelpoisiin kierrätettäviin alumiinirasioihin joista ei irtoa mitään deodorantteihin. Alumiinirasia suojaa myös päivänvalolta ja pidentää deodorantin säilyvyyttä.

 

Perunajauhoa käytetään paljon myös kosmetiikassa, se poistaa ihon kosteutta ja sopii hyvin herkällekin iholle, sillä se ei aiheuta ihoärsytystä.

Sheavoita (karitevoi) käytetään sen erinomaisten kosteuttavien ainesosien vuoksi. Se ehkäisee ihon kutinaa, sieni-infektiota, finnejä ja ihotulehduksia.

Kaakaovoi on erinomainen kuivan ihon kosteuttaja jonka lisäksi se rauhoittaa kutinaa ja infektioita.

Teepuuöljy on voimakkaasti antibakteerinen desinfioiden tehokkaasti pahaa hajua aiheuttavia bakteereja kainaloista.

Laventeli rauhoittaa ihoa, ehkäisee kutinaa  ja edistää solujen uudistumista.

Piparminttu viilentää ja raikastaa ihoa sekä ehkäisee ihon rasvoittumista.

Appelsiinin eteerisellä öljyllä on antibakteerinen vaikutus, se vähentää ihoärsytystä ja tulehduksia.

Merisuola desinfioi ihoa ja säännöllisesti käytettynä esim. kainaloissa vähentää hienhajua tehokkaasti.

Pellavansiemenöljy on tehokas kosteuttaja.

Deotuoksuja on kolme, miedoin; Andalusia jossa eteeristä öljyä on käytetty ainoastaan peittämään raa’an eli kemiallisesti puhdistamattoman sheavoin tuoksu, Tropical jossa tuoksuu miedosti appelsiini ja jossa on lisäksi käytetty merisuolaa neutraloimaan hienhajua aiheuttavia bakteereja pidemmällä käytöllä, sekä Cabo Verde joka tuoksuu näistä ehkä voimakkaimmin ja se tuoksuu raikkaalle piparmintulle.

AINOASTAAN ​​PUHDISTAMATTOMALLA (UNREFINED) KARITEVOILLA ON TALLELLA KAIKKI HYÖDYLLISET JA KOSTEUTTAVAT OMINAISUUDET.

Suurin osa Euroopassa myytävästä karitevoista on valkoista ja hajutonta eli puhdistettua (refined), josta on poistettu luonnollisen karitevoin tuoksu ja väri. Prosessissa myös suurin osa tehokkaista ainesosista on poistunut.

Puhdistettua karitevoita on yleensä uutettu shea-jyväsistä heksaanilla tai muilla liuottimilla. Uutettu öljy keitetään myrkyllisten liuottimien poistamiseksi ja sitten puhdistetaan, valkaistaan ​​ja deodorisoidaan, eli kuumennetaan yli 200 ° Celsiukseen. Prosessissa saatetaan käyttää myös voimakkaita kemikaaleja, kuten natriumhydroksidia.

Tällä tavoin uutettu karitevoi sisältää edelleen joitain ei-toivottuja liuotinjäämiä ja sen ihoa parantavat ainesosat ovat merkittävästi vähentyneet. Tuotteeseen on myös voitu lisätä antioksidantteja tai säilöntäaineita kuten BHA (butyloitu hydroksianisoli) tai BHT (butyloitu hydroksitolueeni).

Lopputuloksena on hajuton valkoinen voi, joka voi olla esteettisesti houkutteleva, mutta siinä ei ole enää jäljellä perinteistä karitevoin kosteuttavaa, parantavaa ja ravitsevaa ominaisuutta.

Näiden jälkeen kaipasin kosteuttavaa kasvosaippuaa, ja itseasiassa perheessämme eräs miespuolinenkin kaipasi tällaista. Ajattelin siis kehitellä mieheni kuivalle kasvojen iholle sopivan saippuan ja syntyi Kosteuttava vuohenmaito kasvosaippua! Samalla syntyi kuoriva kaura-suolasaippua ja suolasaippua. Myöhemmin näitä saippuoita on syntynyt isäni (autonkorjaaja) tarpeeseen (Rasvanäpin saippua) sekä itselleni kasvojen finneihin joita aina ennen kuukautisia alkaa ilmaantumaan (Teepuusaippua) ja monia muita!

Olen kehitellyt voiteen myös tilaustyönä, eli tyttäreni tatuointiliikkeelle yksinoikeudella myytäväksi ja tyttäreni nimellä kulkevan tatuoinnin jälkihoitoon käytettävän voiteen jossa on keskitytty helppoon levittyvyyteen, antibakteerisiin vaikuttaviin aineisiin sekä haavaa parantaviin ainesosiin. Katso kuvat viidessä päivässä parantuneesta tatuoinnista täältä (käytössä siis Dreamyink tatuointivoide).

Paljon on siis kehitety ihan vain omasta tai toisten tarpeesta, sellaisia tuotteita joita markkinoilta ei ole löytynyt, ja nyt viimeisenä multa tuli sitten nämä vegaaniset tuoksusoijakynttilät! Tällaisiakin olen pyytänyt valmistettavaksi useamman kerran silloin, kun mulla itselläni oli vielä kuluttajaverkkokauppa, koska useat asiakkaani pyytelivät kotimaista tuoksukynttilää valikoimaan. Jostakin syystä tällaisia ei kuitenkaan haluttu mulle valmistaa joten tässä ne nyt sitten tulee, Saaren Taialta! Kun tekee itse, saa sitä mitä haluaa 😀 Ja tänään jälleenmyyjien verkkokauppaan ilmestyy kolme uutta tuoksua 🙂 Tällä hetkellä näitä kynttilöitä tulee löytymään ainakin seuraavista jälleenmyyjäliikkeistä: Butik-O, Kauniin Kodin Salaisuus ja  Natural Elements, kaikilla näillä löytyy myös verkkokauppa 🙂

Kiitos, että luit! Nyt mä lähden aamusaunaan 🙂

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: