Tervehdys taas!
Tänään oli ohjelmassa makkarin siivous kuten edellisestä postauksesta jo ilmenikin ja niinpä jouduin jälleen tekaisemaan nopean päivällisen aineksista joita sattui kotona olemaan. Tällä kertaa ruuaksi oli haudutettua riisiä, broilerfilettä paloiteltuna thai-kermakastikkeessa ja lisukkeina pikamarinoitua punasipulia ja paistettua tomaattia.
Päivällisen kruunasi uudet vegaaniset Saaren Taika® tuoksusoijakynttilät joissa on huomattavasti voimakkaampi ja täyteläisempi tuoksu kuin perinteisissä tuoksukynttilöissä. Mansikkaa löytyy somalla vaalealla etiketillä sekä kauniilla kierrätetyllä etiketillä. Tuoksu on täyteläinen kypsän ja mehevän makean kesämansikan tuoksu, jossa ehkä jopa ripaus mansikkaisen kermajäätelön tuoksua. Todella ihana tuoksu joka valtaa huoneen ja huumaa mielen <3
30 minuutin pikamarinoidut punasipulit valmistat viipaloimalla punasipulit astiaan johon löytyy tiivis kansi, päälle kunnon loraus punaviinietikkaa, oliiviöljyä ja vettä. Sipulit saavat melkein peittyä nesteeseen. Jauha myllystä makusi mukaan suolaa ja mustapippuria, ja laita runsain mitoin sokeria, itse käytin noin puoli desiä kahteen keskikokoiseen viipaloituun punasipuliin. Sulje kansi ja hölskyttele ja sekoittele vähän väliä.
Pikaisen broilerikastikkeen teet paistamalla broilerfileet kypsiksi, pilko ne lastalla kuutioiksi ja sekoita joukkoon yksi pussi esim. tällaista Blue Dragon Sweet&Sour wokkikastiketta ja ruokakermaa, anna hautua hetken.
Riisi haudutetaan hellalla kattilassa kannen alla miedolla lämmöllä, esim kolmosella kunnes vesi on haihtunut.
Kaksi halkaistua tomaattia maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja paistetaan kummaltakin puolelta öljytyllä pannulla.
Lopputuloksena on nopea ja erittäin herkullinen kana-riisiateria 🙂
Kiitos, että luit, palataan taas ensikerralla 🙂