Syksyinen terassikukka postaus

Syksyinen terassikukka postaus
Myös ruukut pistin uusiksi kerralla ja hommasin Jotexilta komposiittiruukkuja, jotka jäljittelevät betonia. Ruukut olivat isommat kuin olin ajatellut, mutta lopputuloksesta tulikin parempi kuin alunperin suunnittelemani! Alkujaan olin ajatellut nimittäin yhtä kasvia per ruukku, mutta isoihin ruukkuihin oli pakko tehdä kukka-asetelmat mieluummin, ja täytyy sanoa, että eri korkuiset, väriset ja eri tekstuuriset kasvit näyttävät yhdessä tosi paljon paremmilta kuin pelkät kanervat yksittäin ruukuissa, vai mitä olet mieltä?

Heipati hei ihana lukijani ja tervetuloa pitkästä aikaa lukemaan kuulumisiani tänne koti saaressa -blogiini!

Kesä vaihtui syksyyn lähes yhdessä päivässä ja sadekausi näyttää alkaneen ainakin täällä meillä päin runsaana. Syksy on värien ja kynttilöiden aikaa, takkatulen ja saunan lämmöistä nauttimista, sohvan nurkkaan lämpimän viltin alle kääriytymistä, kotoilua parhaimmillaan.

Syksy on myös pelottavaa aikaa. Kesä masennuksenkin kanssa on “jotenkin mennyt” viime vuosina, mutta syksy tuo tummat pilvet myös mieleen, jonka vuoksi auringonvalon katoaminen saa pelon tunteet nousemaan pintaan. Masennus, kun voi joskus olla hyvinkin rankkaa, kuten varmaan tiedät, jos olet blogejani pidempään seurannut.

Tänään en kuitenkaan kirjoita enempää masennuksestani, vaan annan inspiraatiota syksyisen terassin sisustukseen! Mutta ennen terassikukkieni esittelyä haluan näyttää sinulle mahtavan videon terassimme edestä! Ratkaisin rännin ja huonosti kasvavan (lue kuraisen) etupihan nurmikon syyssade-ongelman rakentamalla ränniltä kivipuron ja tekoaltaan. Puro ja allas ovat tarkoituksella vettä pitämättömät, sillä en halua etupihani toimivan “hyttyshautomona” kesäisin. Puro on kaunis kuivanakin ja Suomen nykyään n. 4kk kestävä “monsuunikausi” tarjoaa virtaavaa vettä puroon lähes puolet vuodesta 😀

Villisti virtaava puro videolla alla:

Homma ei ole ihan vielä valmis, sillä silta puron yli puuttuu.. Mutta edetäänpäs terassille ja katsotaan mitä olen sinne tänä syksynä hommannut!

Terassin kesälookki sisälsi pelargoniota ja kesäisiä eläinfiguureja. Nyt “pelakuut” ovat sisällä jo talvehtimassa ja eläinfiguuritkin ovat vaipuneet talviunille.

Kukkatalosta löytyi hauskoja kurpitsoja, joihin ihastuin heti! Ne näyttävät tyylikkäiltä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja niiden kiiltävä sileä pinta antaa ripauksen ylellisyyttä terassilleni. Syksyyn sopivat värit ovat juuri riittävän pirteitä, mutta samalla hillittyjä.

Tiilitalossa, kun nykyään asumme, niin maalaisromanttinen lookki ei enää oikein istu talon ulkonäköön. Siksi tässä pikkuhiljaa koitan modernisoida kaikkea, aloittaen nyt syksyllä lyhdyistä. Enää koristeellisia valkoisia lyhtyjä ei terassillani näy ja tilalle olen hankkinut pelkistetymmät kromiset lyhdyt. Kurpitsat sopivat niiden kanssa muuten oikein hyvin yhteen!

Myös ruukut pistin uusiksi kerralla ja hommasin Jotexilta komposiittiruukkuja, jotka jäljittelevät betonia. Ruukut olivat isommat kuin olin ajatellut, mutta lopputuloksesta tulikin parempi kuin alunperin suunnittelemani! Alkujaan olin ajatellut nimittäin yhtä kasvia per ruukku, mutta isoihin ruukkuihin oli pakko tehdä kukka-asetelmat mieluummin, ja täytyy sanoa, että eri korkuiset, väriset ja eri tekstuuriset kasvit näyttävät yhdessä tosi paljon paremmilta kuin pelkät kanervat yksittäin ruukuissa, vai mitä olet mieltä?

Ruukuista löytyy murattia, kanervaa, callunaa, krysanteemia, japaninsaraa, tädykkeitä ja joitakin kivikkokasveja, joiden nimiä en enää muista. Jätin kaikki omiin istutusruukkuihinsa, jotta kasvien vaihtaminen toiseen on helpompaa vaikka tulisi pakkastakin.

Kookkaat lyhdyt ovat tänä vuonna mieleeni ja tarttui Kukkatalosta mukaani myös valmiita asetelmia, kuten kuvan tervetuloa-ruukku:

Syksyssä parasta on värit ja sade sekä pimenevät illat. Rakastan sateen kuuntelemista ja katselemista sisältä lämpimästä <3 Sisällä taas kynttilät, takkatuli ja sauna ovat syksyssä mielestäni parasta!

Saaren Taika tuoksukynttilät palavat pitkään ja myrkyttömästi. Uutuustuoksut Niittylilja ja Valkoinen tee & salvia tekevät yhdessä sadepäivään erinomaisesti sopivan hieman mausteisin, mutta samalla kukkaisen raikkaan tuoksuyhdistelmän. Tämä kaksikko onkin oma lempparini tällä hetkellä! Katso ihana video niistä alta:

Samasta sarjasta löytyy 6-12kk kestävät tyylikkäät huonetuoksut, myös uutuuksina Niittylilja ja Valkoinen tee & salvia, joka itselläni on työhuoneessa. Mielestäni se antaa mieltä virkistävän tuoksun, puhtaan raikkaan teen (ei mikään Liptoni) tuoksun, jonka mukana häivähtää jotakin kukkia. Niittylilja huonetuoksu meillä on makuuhuoneessa. Tuoksu on myös miesten mieleen ja se on aavistuksen sensuelli, miedohko kukkainen tuoksu, juuri sellainen joka syksyisin sopii makkariin oikein hyvin 😉

Jos ihanista tuoksuista tykkää, niin kotiin kannattaa ehdottomasti hommata Saaren Taian tuoksuva käsidesi! Sen tuoksu on niin ihana, että kaikki, jotka sitä ovat laittaneet, ovat tuoksutelleet käsiään uudestaan ja uudestaan haltioituneena sen lumoavasta tuoksusta, joka kestää käsissä pitkään!

Siirry Saaren Taian blogiin lukemaan lisää kynttilöistä ja nappaa mahtava alekoodi itsellesi Saaren Taian nettikauppaan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.