Syksyinen terassikukka postaus

Syksyinen terassikukka postaus
Myös ruukut pistin uusiksi kerralla ja hommasin Jotexilta komposiittiruukkuja, jotka jäljittelevät betonia. Ruukut olivat isommat kuin olin ajatellut, mutta lopputuloksesta tulikin parempi kuin alunperin suunnittelemani! Alkujaan olin ajatellut nimittäin yhtä kasvia per ruukku, mutta isoihin ruukkuihin oli pakko tehdä kukka-asetelmat mieluummin, ja täytyy sanoa, että eri korkuiset, väriset ja eri tekstuuriset kasvit näyttävät yhdessä tosi paljon paremmilta kuin pelkät kanervat yksittäin ruukuissa, vai mitä olet mieltä?

Heipati hei ihana lukijani ja tervetuloa pitkästä aikaa lukemaan kuulumisiani tänne koti saaressa -blogiini!

Kesä vaihtui syksyyn lähes yhdessä päivässä ja sadekausi näyttää alkaneen ainakin täällä meillä päin runsaana. Syksy on värien ja kynttilöiden aikaa, takkatulen ja saunan lämmöistä nauttimista, sohvan nurkkaan lämpimän viltin alle kääriytymistä, kotoilua parhaimmillaan.

Syksy on myös pelottavaa aikaa. Kesä masennuksenkin kanssa on “jotenkin mennyt” viime vuosina, mutta syksy tuo tummat pilvet myös mieleen, jonka vuoksi auringonvalon katoaminen saa pelon tunteet nousemaan pintaan. Masennus, kun voi joskus olla hyvinkin rankkaa, kuten varmaan tiedät, jos olet blogejani pidempään seurannut.

Tänään en kuitenkaan kirjoita enempää masennuksestani, vaan annan inspiraatiota syksyisen terassin sisustukseen! Mutta ennen terassikukkieni esittelyä haluan näyttää sinulle mahtavan videon terassimme edestä! Ratkaisin rännin ja huonosti kasvavan (lue kuraisen) etupihan nurmikon syyssade-ongelman rakentamalla ränniltä kivipuron ja tekoaltaan. Puro ja allas ovat tarkoituksella vettä pitämättömät, sillä en halua etupihani toimivan “hyttyshautomona” kesäisin. Puro on kaunis kuivanakin ja Suomen nykyään n. 4kk kestävä “monsuunikausi” tarjoaa virtaavaa vettä puroon lähes puolet vuodesta 😀

Villisti virtaava puro videolla alla:

Homma ei ole ihan vielä valmis, sillä silta puron yli puuttuu.. Mutta edetäänpäs terassille ja katsotaan mitä olen sinne tänä syksynä hommannut!

Terassin kesälookki sisälsi pelargoniota ja kesäisiä eläinfiguureja. Nyt “pelakuut” ovat sisällä jo talvehtimassa ja eläinfiguuritkin ovat vaipuneet talviunille.

Kukkatalosta löytyi hauskoja kurpitsoja, joihin ihastuin heti! Ne näyttävät tyylikkäiltä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja niiden kiiltävä sileä pinta antaa ripauksen ylellisyyttä terassilleni. Syksyyn sopivat värit ovat juuri riittävän pirteitä, mutta samalla hillittyjä.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tiilitalossa, kun nykyään asumme, niin maalaisromanttinen lookki ei enää oikein istu talon ulkonäköön. Siksi tässä pikkuhiljaa koitan modernisoida kaikkea, aloittaen nyt syksyllä lyhdyistä. Enää koristeellisia valkoisia lyhtyjä ei terassillani näy ja tilalle olen hankkinut pelkistetymmät kromiset lyhdyt. Kurpitsat sopivat niiden kanssa muuten oikein hyvin yhteen!

Myös ruukut pistin uusiksi kerralla ja hommasin Jotexilta komposiittiruukkuja, jotka jäljittelevät betonia. Ruukut olivat isommat kuin olin ajatellut, mutta lopputuloksesta tulikin parempi kuin alunperin suunnittelemani! Alkujaan olin ajatellut nimittäin yhtä kasvia per ruukku, mutta isoihin ruukkuihin oli pakko tehdä kukka-asetelmat mieluummin, ja täytyy sanoa, että eri korkuiset, väriset ja eri tekstuuriset kasvit näyttävät yhdessä tosi paljon paremmilta kuin pelkät kanervat yksittäin ruukuissa, vai mitä olet mieltä?

Ruukuista löytyy murattia, kanervaa, callunaa, krysanteemia, japaninsaraa, tädykkeitä ja joitakin kivikkokasveja, joiden nimiä en enää muista. Jätin kaikki omiin istutusruukkuihinsa, jotta kasvien vaihtaminen toiseen on helpompaa vaikka tulisi pakkastakin.

Kookkaat lyhdyt ovat tänä vuonna mieleeni ja tarttui Kukkatalosta mukaani myös valmiita asetelmia, kuten kuvan tervetuloa-ruukku:

Syksyssä parasta on värit ja sade sekä pimenevät illat. Rakastan sateen kuuntelemista ja katselemista sisältä lämpimästä <3 Sisällä taas kynttilät, takkatuli ja sauna ovat syksyssä mielestäni parasta!

Saaren Taika tuoksukynttilät palavat pitkään ja myrkyttömästi. Uutuustuoksut Niittylilja ja Valkoinen tee & salvia tekevät yhdessä sadepäivään erinomaisesti sopivan hieman mausteisin, mutta samalla kukkaisen raikkaan tuoksuyhdistelmän. Tämä kaksikko onkin oma lempparini tällä hetkellä! Katso ihana video niistä alta:

Samasta sarjasta löytyy 6-12kk kestävät tyylikkäät huonetuoksut, myös uutuuksina Niittylilja ja Valkoinen tee & salvia, joka itselläni on työhuoneessa. Mielestäni se antaa mieltä virkistävän tuoksun, puhtaan raikkaan teen (ei mikään Liptoni) tuoksun, jonka mukana häivähtää jotakin kukkia. Niittylilja huonetuoksu meillä on makuuhuoneessa. Tuoksu on myös miesten mieleen ja se on aavistuksen sensuelli, miedohko kukkainen tuoksu, juuri sellainen joka syksyisin sopii makkariin oikein hyvin 😉

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Jos ihanista tuoksuista tykkää, niin kotiin kannattaa ehdottomasti hommata Saaren Taian tuoksuva käsidesi! Sen tuoksu on niin ihana, että kaikki, jotka sitä ovat laittaneet, ovat tuoksutelleet käsiään uudestaan ja uudestaan haltioituneena sen lumoavasta tuoksusta, joka kestää käsissä pitkään!

Siirry Saaren Taian blogiin lukemaan lisää kynttilöistä ja nappaa mahtava alekoodi itsellesi Saaren Taian nettikauppaan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: