Sviitissä Hanaholmen hotellissa Espoossa ja visiitti Bodom-järven murhaniemelle

Miksi tämän kertainen blogipostaus lomastamme on mielestäni erityinen? Tänään vihdoin päätin rohkaistua ja kertoa, että majoitumme sviitissä. Olen häpeillyt asiaa ja jättänyt jo yli vuoden verran mainitsematta sitä blogikirjoituksissani, vaikka tarkimmat ovatkin saattaneet asian huoneiden varusteluista huomata. Ehkä olen ajatellut, että asian mainitseminen on leuhkimista tai "pröystäilyä" . Tai, että sen kertominen saattaa herättää kateutta. No, tervetuloa vaan talsimaan menneisyyteni saappaissani, jos elämäni aiheuttaa kateuden tuntemuksia :D

Hanaholmenin hotellissa yhdistyy niin merelliset näköalat, kongressihotellin puitteet, kuin nimekkäiden taiteilijoiden teoksetkin, joten rentoutumis lomastamme tulee varmasti mieleenpainuva!

Ihan ensiksi kävimme matkan varrella tsekkaamassa Bodom-järven ulkoilualueen ja siellä kuuluisan “murhaniemen”, jossa 60-luvulla 3 nuorta sai surmansa julmassa, koko maata ravisuttaneessa telttamurhassa, joka ei tähän päivään mennessäkään ole vielä ratkennut!

Bodom-järvellä on tätä nykyä mukavan kokoinen virkistysalue, uimarannat ja grillauspaikka, eikä mitään murhamysteerin mystiikkaa ollut paikalta havaittavissa, eikä liioin ollut mitään muistomerkkiä tai kylttiä uhrien muistamiseksi ollut laitettu.

Miksi tämän kertainen blogipostaus lomastamme on mielestäni erityinen? Tänään vihdoin päätin rohkaistua ja kertoa, että majoitumme sviitissä. Olen häpeillyt asiaa ja jättänyt jo yli vuoden verran mainitsematta sitä blogikirjoituksissani, vaikka tarkimmat ovatkin saattaneet asian huoneiden varusteluista huomata.

Ehkä olen ajatellut, että asian mainitseminen on leuhkimista tai “pröystäilyä” . Tai, että sen kertominen saattaa herättää kateutta. No, tervetuloa vaan talsimaan menneisyyteni saappaissani, jos elämäni aiheuttaa kateuden tuntemuksia 😀

Tänään tosiaan päätin, ettei siinä ole mitään hävettävää tai mitään piiloteltavaa, että köyhyysrajan alapuolella 40 vuotta elämästään elänyt 43-vuotias yrittäjä on rakentanut yhdessä miehensä kanssa liiketoiminnastaan niin kannattavaa, että voimme tällä hetkellä ottaa muutaman tunnin varoitusajalla extemporee loman aivan minne vain haluamme, ja niin korkealuokkaisessa majoituksessa kuin haluamme.

Ei ole mitään hävettävää tai piiloteltavaa siinäkään, että hemmottelemme itse ansaitsemilla rahoillamme itseämme ja parisuhdettamme. Eikä siinä, että jokaisesta mieheni tienaamasta satasesta hän maksaa yhteisen hyvän eteen (eli veroa) 47 euroa ja omaan taskuun jää vain 53 euroa, ja lähes sama juttu omissakin tienisteissäni.

Ja mikäpäs sen mukavampaa onkaan, kuin antaa pieni kontribuutio takaisin yhteiskunnalle, joka on kasvattanut, kouluttanut ja hoitanut meidät, etenkin nyt, kun puhutaan laman uudesta tulemisesta! Tunnen siis myös ylpeyttä samaan aikaan pienen nolouden kanssa 😀 Mutta jatketaanpas tämän asian yli nyt 🙂

Hotelli Hanaholmen sijaitsee pienellä Hanasaaren saarella, aivan ison tien läheisyydessä parin muun pikku saaren vieressä. Paikka kuuluu Espooseen, mutta pääkaupunkiseudun ruuhka ja kiire ei täällä näy. Itseasiassa olin positiivisesti yllättynyt kuinka rauhallista täällä vaikuttaa olevan ja miten vähän ihmisiä täällä näkyy!

Hotelli on on samaan aikaan kulttuurikeskus ja odotankin innolla tutustumista paikan taiteeseen! Itse hotelli huokuu 70-luvun funktionalismia taiteellisella retro-repäisyllä höystettynä!

Hotellin paras sviitti on kahden huoneen merinäköalalla varustettu päätyhuoneisto, jossa on sisustustakan lisäksi erillinen vessa, makuuhuoneessa oma pesualtaansa ja huipennuksena marmorinen kylpyhuone, jossa on design amme!

Hotellin ravintolaan tuli tehdä pöytävaraus, mikäli mielii päästä syömään. Hotellilla on myös uimalaituri, sauna ja uima-allas.

Ikkunasta avautuu näkymä Itämerelle ja muutaman pikkusaaren takaa aukenee aavuus, joka yltää Viroon asti. Vesi oli muutaman asteen kylmempää kuin kotona ja suussa se maistui vähemmän suolaiselta 🙂

Niin, tottakai me uimme melkein heti hotelliin saavuttuamme, vaikka respan tyttö hiukan hämmästyneenä totesi kysyessäni, että saako rannasta uida, että “saa jos uskaltaa!”

Hotellin saunaosastolta pääsi rantalaiturille, josta oli portaat mereen. Kävimme tottakai uiskentelemassa pienet lenkit ja ihastelimme samalla ohi ajavia paatteja!

Uimisen jälkeen istuskelimme tovin huoneessamme merimaisemaa ihaillen, jonka jälkeen siirryimme Ravintola Platziin syömään. Alkupaloiksi otimme Punajuurta ja pääruuaksi minulle Black Angus ja miehelle burgeri.

Ravintolassa oli mukavan rauhallinen tunnelma ja ruoka oli todella hyvää! Aluksi meidän piti syödä pitkän kaavan mukaan ja ottaa alku- ja pääruuan lisäksi jälkiruoka, mutta pääruuan jälkeen olimme kumpikin niin kylläisiä, ettemme olisi mitenkään pystyneet enää jälkiruokaan, joten jätimme sen välistä!

Ruuan päälle kävimme vielä vähän kävelemässä hotellin ympäristössä ja ihastelemassa ilta-aurinkoa sekä upeita paatteja! Seuraavaksi menemme marmoriseinäiseen kylpyhuoneeseen ja teemme vaahtokylvyn Tyrni Luksus Spa saippuasta sekä hoidamme kasvomme Saaren Taika Professional -sarjan Manteli kuorinnalla ja Vihreä tee anti-age naamiolla.

Saaren Taika Professional -sarjan tuotteet on suunniteltu suomalaiselle iholle. Ne valmistuvat tarkoituksiinsa harkiten valituista erittäin korkealaatuisista ja ensisijaisesti luomulaatuisista raaka-aineista. Tuotteet ovat parabeenittomia ja sulfaatittomia. 

Mieheni eritoten on sen tarpeessa, sillä hänen ohimonsa harmaantuvat päivä päivältä lisää ja hän onkin pyytänyt oma-aloitteisesti saada myös hyaluronihappo voidetta kasvoihinsa. Sitä hän saa No:1 Eco sarjan ACE kosteuttajasta, joka sisältää myös hyaluronihappoa, hän kun ei halua tehdä monikerros hoitoa kasvoillensa, vaan haluaa päästä yhdellä kosteuttajalla!

Vitamiini ACE kosteuttaja on intensiivinen yhdistelmä vitamiini A:ta, C:tä ja E:tä, joiden tarkoitus on tehostaa ja tasoittaa ihon toimintoja.

A-vitamiini (retinoli) yhdistettynä C-vitamiiniin ja hyaluronihappoon muodostavat voimakkaan anti-age yhdistelmän, joka tehostaa kollageenin tuotantoa sekä taistelee juonteiden ja ryppyjen ilmestymistä vastaan.

Lisätyllä AHA-hedelmähapolla ACE-vitamiini-kosteusvoide kirkastaa ja kosteuttaa ihoa jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi.

Aamiainen oli sopivan runsas ja ravintola rauhallinen. Koko paikka oli itse asiassa yllättävän rauhaisa ja jos olet kuten me, että et tykkää ihmismassoista ruuhkaan asti, kannattaa tämä paikka pitää mielessä pientä rentoutumislomaa ajatellessasi 🙂

Kiitos paljon, että luit. Alla lisää lukemista hyaluronihaposta ja Saaren Taika tuotteista, jotka sisältävät sitä:

Hyaluronihappo on hiilihydraattimolekyyli, joka pystyy sitomaan tuhatkertaisesti oman painonsa verran kosteutta ihollesi.
Kun ihosi väsyy, olkoot väsyminen sään, kahvin, iän, stressin tai muun asian seurausta, ihosi luonnolliset hyaluronihappo pitoisuudet alkavat ehtyä. Ihosi alkaa kuivua alemmista kerroksista ja lopulta kuivuus tulee näkyviin myös päälimmäiseen ihokerrokseesi mm. juonteina, epätasaisuutena ja huonokuntoisen näköisenä ihona.
Käyttämällä paikallisesti hyaluronihapposeerumia, saat palautettua ihosi kosteuden, saat ihosi rauhoittumaan ja saat ihosi säilymään kimmoisana.
“Tuotteiden käyttöä nyt n. kuukauden verran takana ja vertailukuvat blogissa. Huomaa selvästi, että silmien alla olleet rypyt alkavat katoamaan, ihon väri on tasoittunut melkoisesti ja kaikenkaikkiaan ihoni näyttää nuoremmalta ja terveemmältä kuin ennen näiden tuotteiden käyttöä!
“Eniten minua itseäni yllätti se, miten jo kahdessa viikossa näin (ja etenkin tunsin) ihoni voivan paremmin. Kiristys, kirvely ja kutina rauhoittuivat ja ihosta tuli karhean sijasta kimmoisa ja kosteutettu. Väri ihossani parani huomattavasti. Samea, kuivuudesta kärsivä ihoni kirkastui ja raikastui. Juuri sopivasti kesää varten!”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.