Suunnitteletko romanttista- tai perhelomaa kylpylään? Lue vertailuni eri kylpylähotelleista

Suunnitteletko romanttista- tai perhelomaa kylpylään? Lue vertailuni eri kylpylähotelleista

Heipahdus ihana lukijani!

Viimekertaisen kylpyläjuttuni lopussa lupasin Sinulle, että kirjoittaisin kylpylähotelli vertailun tänne blogiini jossakin kohtaa. Monessahan en ole ehtinyt vielä käymään, sillä kylpylä”kulttuuri” ei kuulunut arkeeni (eikä juhlaanikaan) silloin, kun elin hyvin pienituloisen arkea.

Tulot eivät ole suuret nyttenkään, mutta päästyämme kerran erään virolaisen kylpylähotellin parhaaseen sviittiin (oli 40v päiväni) halppishuoneen hinnalla, päätin, että jatkossakin valitsen tilavamman huoneen ahtaan ja hämärän kopin sijaan, aina jos se on mahdollista.

Hotellien sviitit ovat kaikkea parin sadan euron ja parin tuhannen euron väliltä, eikä minun elämässäni ole varaa niihin kalliimpiin. Onneksi kylpylöissä pääasiassa on maltilliset hinnat myös isommissa huoneissa ja tässä jutussa vertailen niitä muutamaa, joissa olemme käyneet 😊

Käytän pisteytystä arvoasteikkona ja arvostelen oman kokemukseni perusteella 4 asiaa; siisteys, palvelu, laatu ja ruoka.

Eka kylpylähotelli kokemukseni oli Haikon kartano Porvoossa. Aivan upea, kaunis miljöö ja samalla reissulla päästiin katsomaan kaunista vanhaa Porvoota ja tietty erästä valokuvaajille legendaarista laivaa Emäsalossa!

Haikon kylpylähotellilla voi majoittua joko itse kartanorakennuksen takana olevassa hotellissa tai kartanon huoneissa. Me valitsimme kartanosta sviitin.

Huoneemme ikkunat olivat etupuolelle päin ja itse huone oli tilava 2 huonetta, wc ja kylpyhuone.

Huone oli siisti ja hiljainen. Kylpylä sijaitsi kartanon takana olleessa hotellirakennuksessa.

Kävimme Haikossa lokakuussa 2018 ja ainakin silloin kylpylälle oli suuntautunut aika paljon itäturismia. Koska kylpylässä oli allasbaari, oli ilta-aikaan uiminen ruuhkaisaa ja kovametelistä. Aamulla olikin sitten rauhallisempaa!

Kylpylästä löytyy iso allas jossa oli muutama hierontasuihku, pienempi lämpöallas, kylmäkaivo ja muistaakseni oli vielä pyöreä poreallaskin. Saunoja löytyy 4 erilaista.

Sviitti yöpyjille oli oma aamiaslounge, joka oli aamuvarhain todella rauhallinen ja hiljainen. Itse koimme kuitenkin aamiaisella hieman erikoista palvelua, kun kaksikin tarjoilijaa tuli ikäänkuin tarkastamaan, että kuuluimmeko aamiaiselle tähän loungeen. Tästä yksi miinuspiste valitettavasti palveluun, joka muutoin oli varsin ystävällistä.

Pisteet:

4/5 Siisteys

4/5 Palvelu

4/5 Laatu

5/5 Ruoka (aamiaisen perusteella)

Seuraava kylpylähotelli kokemuksemme on Lohjan Päiväkumpu Tapaninpäivän tienoilla 2018.

Huoneemme oli vielä siivoamatta kun tulimme (n. 15 min ennen sisäänkirjautumista) ja jouduimme hetken odottelemaan respassa.

Päiväkummun sviitti oli rivarityyppisen asuntolan ”kaksio”. Ikävää huoneessa oli voimakkaasti virtsan hajuinen wc-tila ja kuopalle maatut sängynpatjat. Muutoin huone olisi täyttänyt sellaisen leirikoululaisen vaatimustason suurehkosta huoneesta.

Huoneessa ei ollut jääkaappia ja kolmihenkiselle perheelle vain yksi lusikka!

Kylpyläosasto oli illalla kovasti täynnä porukkaa eikä omia kuvia altailta saatu laisinkaan. Aamulla uimaan ei päässytkään kun allasosasto aukesi niin myöhään.

Altaita kylpylässä oli kuitenkin aika paljon, mutta itseäni hiukan häiritsi matalissa kylmä- ja lämpöaltaissa veden pinnalla lilluvat ihoepiteelit ja hiukset. Saunoja oli myös useita sekä ihania elämyssuihkuja.

Aamianen oli niukka eikä tarjolla ollut laktoositonta maitoa.

Pisteet:

2/5 Siisteys

4/5 Palvelu

2/5 Laatu

2/5 Ruoka (aamiaisen perusteella)

Kolmas kylpylähotelli kokemuksemme on Ruissalon Kylpylästä.

Ruissalon kylpylähotelli sijaitsee kauniissa Ruissalon saaressa Turussa. Huoneemme oli Kummelisviitti viidennessä kerroksessa upealla merinäköalalla! Reissumme osui ihan vuoden 2019 alkuun.

Jos olet upeiden näköalojen ystävä, on tämä huone sinun valintasi!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Huoneen näköaloihin ei todellakaan voinut kyllästyä ja samat näköalat aukenivat huoneen todella suurista pesutiloista!

Ravintolasta otimme burgerit, jotka olivat erittäin herkullisia, mutta minun annoksessani sattui olemaan hius, josta valitettavasti yksi miinuspiste 🙁

Sain toki välittömästi uuden annoksen, jonka lisäksi laskulla näkyi pieni alennus ruuista.

Huoneen sauna oli suuri ja sen lauteet olivat lekotteluun ja rentoutumiseen vartavasten muotoillut. Käytimmekin saunaa vuorokautemme aikana ainakin kolme kertaa! Saunasta oli ihanaa livahtaa pakkasen huurruttamalle parvekkeelle ihailemaan merimaisemaa!

Saunan ja pesuhuoneen suuret ikkunat mahdollistivat upean maiseman katselemisen myös saunan lauteilta.

Auringonnousu huoneen ikkunoista oli satumainen enkä olisi millään halunut lopettaa sen katselua!

Aamiainen oli runsas ja herkullinen!

Pisteet:

5/5 Siisteys

5/5 Palvelu

5/5 Laatu

4/5 Ruoka

Neljäs kylpylähotelli kokemuksemme on Kirkkonummen Långvikista, joka sijaitsee kapean merensalmen rannalla.

Huoneena meillä oli saunallinen ja porammeellinen sviitti, joka oli pitkänmallisen hotellirakennuksen kolmannessa kerroksessa ja päätymmäisessä siivessä.

Itse huone oli samaa kokoluokkaa mitä Ruissalon kylpylänkin vastaava huone, eli ei mikään hirmu suuri, mutta sauna ja pesutilat olivat todella tilavat! Merinäköala oli pieni, mutta kaunis.

Poreamme oli riittävän suuri, jotta kaksi aikusta mahtui sinne oikein hyvin samaan aikaan.

Pesutilojen laatat esittivät nahkaa ja olivat varsin tyylikkäät, kuten oli koko pesutila muutenkin.

Hotellin pesuaineina oli varsin ihanalle tuoksuvat tuotteet, joita ei voinut olla käyttämättä. Yksi huono puoli näissä monesti kyllä on, nimittäin kuivattavat jonkin verran enemmän ihoa, kuin ne tuotteet joita arjessamme käytämme.

Sauna oli tilava ja sinne mahtuisi kerralla isompikin porukka!

Kylpyläosasto oli hotellin alakerrassa ja altailla oli aamulla ainakin erittäin rauhallinen tunnelma. Ison altaan huoneessa soi rauhoittava musiikki.

Toisessa huoneessa oli pari poreallasta, kylmäallas ja jaloille erikseen kylmä/kuuma kahluuallas.

Illallinen ravintolassa oli todella hyvä! Ravintolan tunnelma huokui laatua ja tyyliä. Palvelu oli A+++ luokkaa ja itse ruokakin mitä herkullisin!

Aamiainen oli runsas ja ruokatila erittäin siisti.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Pisteet:

5/5 Siisteys

5/5 Palvelu

5/5 Laatu

5/5 Ruoka

Kunniamaininta: Ainoa kylpylähotelli tähän mennessä, jossa kylpytakit ovat sen kokoiset, että menevät xxl-kokoisellekin hyvin päälle!

Lisään listaan kylpylöitä sitä mukaa kun pääsemme uusiin tutustumaan. Seuraavaksi ollaan papukaijan hakumatkalla Kajaanissa, jossa majoitumme yhdeksi yöksi Vuokatin Katinkulta kylpylään.