Sosiaalisten tilanteiden pelko ja ahdistus sekä uudet rekrytoinnit

En edes tiedä tarkalleen montako uutta meillä jo on, keitä en ole koskaan kasvotusten tavannut. Viimeisen kerran olen ollut missään työpaikan yhteisessä tilaisuudessa vuoden 2022 jouluruokailussa.

Heippa taas ihana lukijani!

Tutiin taas tänne mökille käymään ja saatiin ihastella jääpeitteen lähtöä mökkimme edustalta, ja mielenkiintoista se olikin!

Saapuessamme oli jääpeite vielä yhtenäinen, sillä vain erään “lintusaaren” takana oli pieni aukko vettä.

Päivän mittaan jäät pikkuhiljaa sulivat ja hajosivat paksuiksi lautoiksi, kunnes suurin osa merestä oli avointa ja jäälauttoja oli vain rantamme edustalla.

Tunnelma oli kuin Pohjoisnavalta konsanaan. Puhdas kirkas vesi löi aaltoina jäälauttojen päälle ja valui noroina takaisin mereen.

Matkalla tänne nähtiin myös kaksi kotkaa. Ne ovatkin nykyään melko tavanomainen näky jo muuallakin kuin rannikolla, mutta aina yhtä mielenkiintoinen ja majesteettinen.

Jäiden lähtöä Selkämerellä

Uudet rekryt ja sosiaalisten tilanteiden pelko

Meille on töihin rekrytty uusia tiimiläisiä. En edes tiedä tarkalleen montako uutta meillä jo on, keitä en ole koskaan kasvotusten tavannut. Viimeisen kerran olen ollut missään työpaikan yhteisessä tilaisuudessa vuoden 2022 jouluruokailussa, jossa oli minulle tutun porukan lisäksi 2 tai 3 ukrainalaista uutta työntekijää. 

Sittemmin tiimiimme on rekrytty vaikka ja miten paljon uusia, sekä ukrainalaisia, että suomalaisia, mutta heistä ketään en ole enää tavannut kasvotusten.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

On jo riittävän kuormittavaa ja ahdistavaa “tavata” ihmisiä netissä, eli sähköpostilla, videomiiteissä ja muilla sähköisillä tavoilla, etten ole kyennyt pitkään aikaan enää käymään varastollakaan sen aukioloaikoina, vaan ajoitan asiani sinne yleensä sitten, kun kaikki muut ovat lähteneet.

Jopa sähköinen ihmiskontaktointi kuormittaa

Silloin ihan yritykseni alkutaipaleella mulla oli viikossa 1 päivä, kun luin sähköposteja. Se oli kuormittava ja ahdistava päivä, ja usein jätinkin sähköpostit yksinkertaisesti lukematta. Somessa en vastannut kommentteihin lainkaan ja yritykselläni ei käytännössä ollut toimivaa asiakaspalvelua laisinkaan vuosi kausiin.

Jos tiesin, että sähköpostissa on jotakin tärkeää tai minulle sillä hetkellä tarpeellista, avasin sähköpostin siten, että käteni oli näytön edessä niin, että vain hakukenttä näkyi, johon sitten näppäilin haun ja avasin vain sen mitä tarvitsin tai hain. 

Sähköpostien piilotus

Itseasiassa teen edelleen joskus näin, jos en halua keskittymiseni herpaantuvan meileihin, vaan haluan keskittyä johonkin, joka minulla sillä hetkellä on työn alla.

Kun aloitin yrittäjänä, oli tekeminen niin kuormittavaa, että vietin joka sunnuntai kunnon lepopäivää sanan varsinaisessa merkityksessä. En noussut kunnolla edes sängystä, en käynyt suihkussa, en käynyt ulkona, vaan olin yöpuvussa kotona sohvalla tai peiton alla ja latasin vain akkujani.

Nyttemmin tuollainen lepopäivä on käytännössä mahdoton, ei siksi, että pitäisi tehdä töitä silloin, vaan ihan muista syistä.

Tänä aikana, kun meille on rekrytty paljon uusia tiimiläisiä, ja moni heistä tekemään sellaista työtä, johon vielä kaivataan minulta joko opastusta tai mielipidettä, on videopalavereja, sähköpostien vaihtoa ja Slacki viestien vaihtoa niin paljon, että sosiaalinen akkuni on jo ajat sitten kulunut loppuun.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Se taas heijastuu siihen, että kotityöt jää, liikkuminen on jäänyt, ruuanlaittoa kotona ei jaksa ja yleisesti mieli on kireä, stressaantunut, huono uninen, väsynyt, kyllästynyt, ärsyyntynyt ja omaan “saamattomuuteen” sitten kiukustunut.

Noidankehä, joka ruokkii itse itseään.

Huonot unet, liikkumattomuus ja epäterveellinen ruoka, kun ei paranna tätä tilaa laisinkaan, eikä ADHD ja aivojen neurologinen erilaisuus, eli toiminnannohjaus, eli asioihin ryhtyminen, ole samanlainen kuin neurologisesti normaalilla ihmisellä, niin ne tavanomaiset neuvot eivät tilanteeseen tuo apua.

Tähän komboon, kun lisää vaikean sosiaalisten tilanteiden pelon, eli käytännössä sen, että en mene lääkärillekään jos en oikeasti tee kuolemaa, niin en saa sitäkään kautta apua, joten nekin hyvät vinkit voi jättää kertomatta.

Luovuuden kaipuu

Odotan vain sitä hetkeä, kun mua ei enää niin paljon tuolla tarvita ja saisin keskittyä luoviin juttuihin, kuten (tuote)kuvien ottamiseen, videoiden tekemiseen, blogisisällön kirjoittamiseen, raaka-aineiden ja ihosairauksien tutkimiseen sekä tuotteiden kehittämiseen. Se on mun haaveeni.

Mielenkiintoista katsottavaa mökillä

Hankittiin muuten tuollainen hauska lintukaukoputki tänne. Halppis toki, mutta kiva kapine katsella pikku saaria merellä ja koittaa kuvata kameralla sen läpi 😀

Jokin aika sitten täällä mökillä, kun saavuimme iltapimeällä, oli merellä tuossa erään pikku saaren kohdalla “meneillään jotakin”. Suuret valonheittimet heijastivat valoja merellä ja selvästi jokin alus seisoi paikoillaan siellä. 

Kamerat esille kaivettuamme saimme selville, että miinalaiva oli siellä “hääräämässä jotakin”. Ja ennen kuin kukaan älähtää, että tämä olisi salaista tietoa, niin ei ole, niin kauan kun sota-alukset kulkevat AIS (tunnistusjärjestelmä) päällä, niin kaikki näkevät sen myös ihan yleisölle avoimilla seurantakartoilla, joten eivät liikkuneet salaisilla asioilla.

Miinalaiva ja jäänmurtaja

Täällä on siis laiva/lentokone/konehullulle ihmiselle paljon kiinnostavaa katsottavaa, muutakin kuin kotkaparvi olohuoneen ikkunan edessä tai olkkarin ikkunasta kurkkiva peura 😀

Kotkia oli kerran muuten parhaimmillaan noin kymmenkunta ja kuvasin niitä tosiaan olohuoneemme ikkunan läpi.

Kotka parvi olohuoneen ikkunasta

Mutta sellaista se. Kiitos, että luit ja palataan jälleen!

Ps. Vimppoja hetkiä Saaren Taika Shopin -60% jättikokoisille hamam-pyyhkeille, käy nopeasti ostamassa omasi, nämä loppuu pian!

@saarentaika 😅Noni kaikki kanssa-punkeroni, meil on verkkokaupassa KOOKKAITA hamam-pyyhkeitä pieni erä -60%, eli NYT jos koskaan kannattaa hommata itelleen näitä. Videolla omat suosikkini, MEGA-suuret, paksut, pehmeet, silti kuivuu nopeesti ja menevät pieneen tilaan🤩 Jos sulla ei viel ole hamamia, ni NYT mene ja osta! #hamampyyhe #pyyhe #tarjous #alennus #saarentaika #uiminen #uinti #sauna #mökki ♬ alkuperäinen ääni - SaarenTaika

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.

%d