Sommittelu valokuvauksessa, sellaisessa workshopissa sain viettää eilisen

Sommittelu valokuvauksessa, sellaisessa workshopissa sain viettää eilisen

Eilen vietin ihanan päivän Helsingissä valokuvaaja Kreetta Järvenpään sommittelu worshopissa jossa opettelimme asetelmien sommittelua ja niiden kuvaamista.

Olin kerran aiemmin käynyt Työhuone Ovi 10:ssä, kun Kreetta kuvasi minua Yhteishyvä-lehden juttuun reilu vuosi sitten ja siksi tuntui helpolta ja rennolta mennä sinne uudestaankin.

Mukana oli minun ja Kreetan lisäksi yksi koirakuvaaja, yksi kokki, yksi leipuri ja yksi stailaaja.

Tunnelma Kreetan työhuoneella oli ihana aivan niinkuin viime kerrallakin. Rauhallinen  musiikki kuului vanhan tehtaan rappukäytävään ja ylös päästyäni Kreetta tervehti lämpimällä halauksella ja kertoi kahvin ja pikkupurtavan olevan valmiina.

Kreetta oli kerännyt meille ”propseja” valmiiksi kaksi pöydällistä, toisessa oli paljon erilaisia esineitä ja toisessa erilaisia leikkookukkia saksineen ja veitsineen.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kahvittelun ja esittelyiden jälkeen siirryimme teoria osuuteen jossa Kreetta näytti tietokoneelta aiheeseen liittyviä kuvia ja kertoi sommittelun perusteista.

 

Sommittelu olikin yllätäävän vaikeaa, kuten myöhemmin sain huomata. Tavaroiden asettelu sikinsokin tai omasta mielestä kauniisti ei riitä, kuvasta olisi hyvä pystyä hahmottamaan erilaisia tavaroiden muodostamia geometrisiä muotoja tai rytmiä, värienkin pitää olla yhteensopivat!

Teorian jälkeen siirryttiin kuvauspisteillemme ja saimme valita 1-5 esinettä propsipöydältä sekä kukkia mielemme mukaan.

Ensin kuvattiin vaalealla pohjalla.

Olin valinnut tavaroikseni vanhan ovaalin muotoisen koristeellisen metallilautasen, vanhan ruukun, 3 kynttilää ja vanhan valokuvan. Näitä oli yllättävän vaikeaa saada sommiteltua mihinkään kauniiseen järjestykseen ja vieläpä niin, että ne olisivat muodostaneet mitään geometrisia kuvioita kuvaan, niinpä pitäydyin yksinkertaisessa ja sommittelin tavarat reunalle ja jätin paljon tyhjää tilaa kuvaan (negative space).

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sitten olikin tauon aika ja tarjolla oli todella herkullista porkkana-bataattikeittoa, jonka ohje löytyy Maku.fi:stä ja jota ajattelin kokeilla kokata huomenna itsekin!

Ruuan jälkeen alettiin kuvaamaan tummalle taustalle ja nyt piti valita 7-10 tavaraa kuvaan.

En edelleenkään saanut niin montaa tavaraa sommiteltua mitenkään niin, että olisin ollut itse sommitteluuni tyytyväinen, joten jatkoin yksinkertaisella linjalla edelleen 😀

Tässä sommittelukuvaamisessa on minulla vielä paljon opeteltavaa, mutta nyt kun tiedän vähän mitä sommitelmilla haetaan, on helpompi jatkaa harjoittelua kotona.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kiitos Kreetalle ja kaikille mukana olleille, oli ikimuistoinen päivä ja toivottavasti nähdään uudelleenkin!

Kreetan nettisivut löytyvät osoitteesta KreettaJarvenpaa.com, suosittelen seuraaman häntä vaikka Instassa tai Facessa ja ottamaan osaa hänen ihaniin workshoppeihinsa!