Sommittelu valokuvauksessa, sellaisessa workshopissa sain viettää eilisen

Eilen vietin ihanan päivän Helsingissä valokuvaaja Kreetta Järvenpään sommittelu worshopissa jossa opettelimme asetelmien sommittelua ja niiden kuvaamista.

Olin kerran aiemmin käynyt Työhuone Ovi 10:ssä, kun Kreetta kuvasi minua Yhteishyvä-lehden juttuun reilu vuosi sitten ja siksi tuntui helpolta ja rennolta mennä sinne uudestaankin.

Mukana oli minun ja Kreetan lisäksi yksi koirakuvaaja, yksi kokki, yksi leipuri ja yksi stailaaja.

Tunnelma Kreetan työhuoneella oli ihana aivan niinkuin viime kerrallakin. Rauhallinen  musiikki kuului vanhan tehtaan rappukäytävään ja ylös päästyäni Kreetta tervehti lämpimällä halauksella ja kertoi kahvin ja pikkupurtavan olevan valmiina.

Kreetta oli kerännyt meille “propseja” valmiiksi kaksi pöydällistä, toisessa oli paljon erilaisia esineitä ja toisessa erilaisia leikkookukkia saksineen ja veitsineen.

Kahvittelun ja esittelyiden jälkeen siirryimme teoria osuuteen jossa Kreetta näytti tietokoneelta aiheeseen liittyviä kuvia ja kertoi sommittelun perusteista.

 

Sommittelu olikin yllätäävän vaikeaa, kuten myöhemmin sain huomata. Tavaroiden asettelu sikinsokin tai omasta mielestä kauniisti ei riitä, kuvasta olisi hyvä pystyä hahmottamaan erilaisia tavaroiden muodostamia geometrisiä muotoja tai rytmiä, värienkin pitää olla yhteensopivat!

Teorian jälkeen siirryttiin kuvauspisteillemme ja saimme valita 1-5 esinettä propsipöydältä sekä kukkia mielemme mukaan.

Ensin kuvattiin vaalealla pohjalla.

Olin valinnut tavaroikseni vanhan ovaalin muotoisen koristeellisen metallilautasen, vanhan ruukun, 3 kynttilää ja vanhan valokuvan. Näitä oli yllättävän vaikeaa saada sommiteltua mihinkään kauniiseen järjestykseen ja vieläpä niin, että ne olisivat muodostaneet mitään geometrisia kuvioita kuvaan, niinpä pitäydyin yksinkertaisessa ja sommittelin tavarat reunalle ja jätin paljon tyhjää tilaa kuvaan (negative space).

Sitten olikin tauon aika ja tarjolla oli todella herkullista porkkana-bataattikeittoa, jonka ohje löytyy Maku.fi:stä ja jota ajattelin kokeilla kokata huomenna itsekin!

Ruuan jälkeen alettiin kuvaamaan tummalle taustalle ja nyt piti valita 7-10 tavaraa kuvaan.

En edelleenkään saanut niin montaa tavaraa sommiteltua mitenkään niin, että olisin ollut itse sommitteluuni tyytyväinen, joten jatkoin yksinkertaisella linjalla edelleen 😀

Tässä sommittelukuvaamisessa on minulla vielä paljon opeteltavaa, mutta nyt kun tiedän vähän mitä sommitelmilla haetaan, on helpompi jatkaa harjoittelua kotona.

Kiitos Kreetalle ja kaikille mukana olleille, oli ikimuistoinen päivä ja toivottavasti nähdään uudelleenkin!

Kreetan nettisivut löytyvät osoitteesta KreettaJarvenpaa.com, suosittelen seuraaman häntä vaikka Instassa tai Facessa ja ottamaan osaa hänen ihaniin workshoppeihinsa!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.