Somestrategiani kuulumisia

Somestrategiani kuulumisia

Moikkamoi arvoisa lukijani!

Muistat varmaan, kun tein helmikuussa yritykselleni somestrategian? Taas on aika mittailla sen tuloksia 🙂

Mennään ihan suoraan myyntiin, sen tulos, kun on ilahduttanut minua lähiaikoina ihan suunnattomasti! Otan vertailukohdaksi vuoden 2016 joulukuun, se kun oli myynnillisesti vuoden 2016 parhaimpia kuukausia ja silloin minulla ei vielä ollut mitään erityistä somestrategiaa vaan postasin verkkokauppani sometileille ”tuote tuote tuote” ”myynti myynti myynti” -postauksia (väärin, väärin, väärin 😀 ) ja tämän vuoden toukokuun jolloin somestrategiani on ollut käytössä kolmisen kuukautta ja tulos on ollut nähtävillä ihan joka päivä, jokaisella kanavalla.

Myyntitulos on kasvanut joulukuisesta 356% mikä on mielestäni ”aivan v***n huikea tulos!” Huhtikuusta 2017 myynti on kasvanut toukokuulle mennessä 396%.

Kuukauden takaiseen somestrategian mittaustulokseen verrattuna olen saanut Instagramiin vajaa 100 seuraajaa lisää, eli huhtikuun lopulla seuraajia oli 519, nyt niitä on 612, sama tahti siis jatkuu Instagramissa joka alusta asti on ollut, eli noin 100 uutta seuraajaa/kk. Instagramin kautta olen löytänyt myös lukuisia uusia yhteistyökumppaneita joiden kautta olen kasvattanut verkkokauppani valikoimaa ja saanut lisää myyntiä 🙂 Somestrategia auttaa siis suoraan myös muita pienyrityksiä jotka saavat kauttani lisää myyntiä 🙂

Facebookissa tykkääjien määrä on niin ikään kasvanut noin sadalla viimeisen kuukauden aikana, oikeastaan hiukan yli. Tämä on hiukan enemmän kuin aikaisempina kuukausina mikä on todella hyvä, somestrategia siis puree edelleen ja on Facessa jopa tehokkaampi kuin aikaisemmin!

Blogi on ollut suosittu ja sen kautta olen saanut hurjasti myyntiä, voisin jopa sanoa, että blogi on se juttu joka vetää asiakkaita kauppaani, blogiin olen myös saanut muutamia kivoja kommentteja (kiitos niistä <3 )

Aina ei siis kannata uskoa mitä ammattilaiset sanovat vaan kannattaa luottaa siihen omaan näkemykseen, minulle sanottiin, kun kyselin somestrategiaani laatiessani, että ”mitä sanoisitte henk.kohtaisesta blogista verkkokaupassa?”, että ”älä tuhlaa aikaasi sellaiseen, käytä se aika ennemmin vaikka Googlemainosten viilaamiseen” tms 😀 Blogi kuitenkin tuo nyt suurimman määrän kävijöitä (väittäisin jopa, että enemmän kuin millään satasen Googlemainoksella pystyy saamaan!) ja myös myyntipiikit ajoittuvat blogikirjoitusten julkaisemisen ajankohtiin.

Luin eilen netistä erään bloggaajan kirjoittaman oppaan Google analyticsin kanssa blogin kävijävirran seuraamiseen ja tässä bloggaajan oppaassa kerrottiin, että ”Blogeissa on yleensä varsin korkeat poistumisprosentit, 70-90 prosenttia. 70-80 on jo varsin hyvä lukema, mutta jos saat sen hilattua 70 tuntumaan tai alle, niin erittäin hyvä.”
Mun blogissa on Välitön poistuminen prosenteissa 67,23 %, eli PIRUN HYVÄ!!

”Erityisesti jos onnistut hilaamaan alas päin Googlesta tulevan liikenteen välitöntä poistumisprosenttia, voit pikkasen tuuletella.” –>> 57,19 % *tuulettaa*

(Välitön poistuminen ei siis tarkoita että kävijä kurkkaa sivulle ja häipyy vaan sitä, että kävijä lukee vain sen sivun jolle on saapunut eikä klikkaa itseään eteenpäin muualle sivustossa.)

Valitettavasti minulla oli hiukan ongelmia erään blogin lukijamääriä mittaavan lisäosan kanssa ja jouduin poistamaan sen kokonaan ja asentamaan uudelleen jolloin menetin aikaisemman datan, uudelleenasennuksen jälkeen blogin suosituin artikkeli on Heroiinihelvetistä kauppiattareksi jota on luettu uuden laskurin mukaan viitisen tuhatta kertaa. Seuraavaksi suosituin on Pyykkietikka puhdistaa puhtaasti uuden laskurin mukaan reilulla 4200 lukukerralla.

Eniten kommentteja on saanut Huomenta sunnuntaihinne ihanat lukijani jossa pohdin masennustani ja sosiaalisten tilanteiden pelkoani sekä Yrittäjän arkea jossa kerron erään paikallisen isomman yrityksen laittomasta yksinmyyntijupakasta ja jonka tiimoilta kyseinen yritys myös uhkaili minua lakimiehellä.

Paljon olen saanut kehuja somestrategiastani ja siihen liittyen Instagram tilini kuvajärjestyksestä, tuotekuvista ja tavastani tuoda yritystäni esille bloggaamalla, kiitos kehuista ja kommenteista <3

Samalla kannattaa ottaa haltuun se tuotekuvaus tällä edullisella ja helppotajuisella oppaalla

Aikaisemmat somestrategiani mittaustulokset löytyvät linkistä https://www.kotisaaressa.fi/tag/somestrategia/ ja tuosta alapuolelta löytyy se eka postaus jonka lopussa linkkejä ohjeisiin joita itse käytin apuna oman somestrategiani laatimisessa 🙂

Kiitos, kun luit ja toivottavasti juttu inspiroi myös sinua tekemään yrityksellesi somestrategian tai jos olet sen jo tehnyt, niin viilaamaan sen viimeisen päälle timanttikuntoon!

 1 thought on “Somestrategiani kuulumisia”

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: