Somestrategian kuulumiset, vältä nämä virheet!

Somestrategian kuulumiset, vältä nämä virheet!

Tervehdys!

Viimeksi kesäkuussa analysoin somestrategiani tuloksia ja sen jälkeen on ollut niin kiirettä, että en ole ehtinyt tehdä seurantaa, enkä aina noudattaa koko somestrategiaanikaan!

Suurin muutos somestrategiassani lienee se, että bloggaan nykyään Puotimamma.fi osoitteessa ja kaupan puolella blogi on hiljentynyt, tämä on maksanut mulle noin 27% kävijöistä eli n. kolmen viikon verrokkijaksolla reilu 1500 uniikkia kävijää. Se taas on osaltaan vaikuttanut hakukonenäkyvyyteen ja tällä hetkellä sivuni ei nouse Googlelle oikeastaan ollenkaan 🙁

Toinen asia joka on vaikuttanut hakukonenäkyvyyteen on verkkokauppani puolelle tekemäni muutokset, eli asiakaspalautteiden innoittamana halusin kehittää tuotevalikoimaani asiakaslähtöisempään suuntaan eli kauneustuotteisiin sisustusjuttujen sijaan ja samalla muutin tuoteosastoja sekä valikkojärjestyksiä ja nimiä jolloin myös kaikkien tuoteosastojen url:t muutuivat, tämän olisi voinut välttää jättämällä url:t entiselleen (eli siis verkkosivuosoitteet kuten https://www.butik-o.fi/osasto/hygienia/deodorantit/ kun se aikaisemmin oli https://www.butik-o.fi/osasto/hygienia-ja-kauneus/deodorantit/. Tuo olisi tietty näyttänyt hiukan hassulta osoiterivillä etenkin kun meikit ja muut kauneustuotteet ovat nyt ihan eri osastolla, mutta ainakaan en olisi menettänyt hakukonenäkyvyyttä.

No, turha enää on itkeä kun on jo vellit housussa, mutta voin kuitenkin kertoa tämän teille varoituksena jos olette aikeissa tehdä saman, niin pyydän harkitsemaan vielä kerran. Ehkäpä niitä osastoja olisi voinut muuttaa pidemmän aikavälin sisällä yhden kerrallaan pikkuhiljaa eikä kaikkia yhdessä rytäkässä?

No, miten muuten on somestrategia onnistunut?

Ottaen huomioon ettei minulla ole juurikaan ollut aikaa keskittyä seuraamaan strategiaani ja Instagramin puolella lipesikin ote ja päivitykset sinne meni hiukan ohi suunnitelman, olen silti saanut siellä liki 80 uutta seuraajaa. Se on hiukan vähemmän kuin aikaisempina kuukausina jolloin seuraajat ovat lisääntynyt noin sadalla per kk.

Facebookissa taas olen saanut enemmän tykkääjiä kuin aikaisemmin eli lisää on tullut n. 170 kappaletta.

Entäs verkkokaupan myynti sitten? Tätä sekoittaa tietty aika paljon tuo sisustuskamojen alennusmyynti, toisaalta normaalisti kesän hiljaisuus saattaa hiukan kompensoida sitä? Tässä kuitenkin tilastot kesäkuun ja heinäkuun väliltä. Koko kesäkuun myyntiä kun vertaa heinäkuun 1.-25. päivän myyntiin; on nousua heinäkuussa tullut 4,73%.

Oikeastaan hyvä, että tulin tarkistamaan nämä somestrategiani mittarit, ei ne ihan huonoilta lopulta näyttänytkään vaikka hiukan alkoi jo lahje tutista!

Nyt täytyy vaan ahkeroida, että saa kävijöitä uusille tuoteosastoille jotta ne nousevat nopeammin takaisin hakukoneille!

Joskushan tilapäistä hakukonenäkyvyyden heikkenemistä voi tulla kun Google päivittää algoritmejaan, mutta viimeksi päivitys on tullut kesäkuun puolella joten sellaisesta ei taida mun kohdalla nyt olla kyse. Nykyään Google kyllä arvottaa entistä enemmän kännykkäystävällisiä sivuja hauissaan korkeammalle ja luinpa juuri tilaston, että kännykälle optimoimattomat sivut saavat n. 70% vähemmän hakukonenäkyvyyttä Googlelta kuin kännykkäoptimaaliset sivut, eli nyt jos viimeistään kannattaa ne responsiiviset sivut laittaa työn alle!

Tein muuten tänään uusia tuotekuvauksia ulkona uudella kamerallani Olympus Penillä. Editoinnin tein kännykällä, se kun on nykyään huomattavasti helpompaa kun Canonin kanssa!Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: