Somestrategia blogille?

Somestrategia blogille?

Tervehdys arvoisa lukijani ja oikein iloista alkanutta vuotta!

Eilen tuli mieleeni, että pitäisikö bloggareidenkin tehdä itselleen somestrategia niin kuin yrittäjätkin tekevät? Itselläni on todella hyvät kokemukset yrityksen somestrategian tekemisestä ja mietin, että olisiko ideaa tehdä somestrategia myös blogilleni?

Huolella laadittu somestrategia voi parhaimmillaan tuoda satoja uusia seuraajia joka kuukausi ja eikös blogeillakin ideana ole kasvattaa sitä näkyvyyttä ihan niin kuin yrityksilläkin?

Blogini somestrategian suunnittelussa voin käyttää hyödyksi yritykseni somestrategiaan käyttämiäni työkaluja jotka löydät esim tästä artikkelista.

Somestrategian lähtökohdat
Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:
Mitä tavoittelet yrittäjänä blogillasi? -lukijoita, jotka ottavat osaa keskusteluun ja jakavat juttujani
Mikä on kohderyhmäsi somessa? -luonnosta kiinnostuneet ihmiset, ekovinkeistä kiinnostuneet ihmiset, valokuvauksesta kiinnostuneet ihmiset
Missä kanavissa olet mukana? -Facebook, Google+, Instagram, Twitter
Mitä tavoittelet sosiaalisessa mediassa? -Aktiivista keskustelua
Minkälaista sisältöä somessa julkaiset? Tällä hetkellä random mietteitä, mutta strategiaan voisi ajatella vaikka kerran viikossa joku ekosiivousniksi tai -oivallus ja kerran viikossa joku valokuvaukseen liittyvä niksi tai helppo opas.

Strategiaani voisin myös merkitä tavoitteeksi vähentää random räpsyjen jakamista Instassa ja parantaa jakamieni kuvien yhtenäistä tyyliä, sillä tällä hetkellä Instafeedini on aikamoinen sekametelisoppa eikä visuaalisesti miellyttävä laisinkaan, ja vaikka en tällä hetkellä toimikaan somessa pääasiassa myynninedistämis mielessä, kannattaa kauniiseen Instafeediin silti panostaa mikäli mielii saada lisää vakiintuneita seuraajia.

Sellainen voisi siis olla oman blogini somestrategia, eli lyhyesti:

  • laadukkaammat, yhtenäiset Instakuvat
  • blogissa säännölliset valokuvausniksit
  • ja ekosiivousniksit

Eipä kai siinä sen kummempaa tarvita 🙂

Kurkkaa aikaisemmat somestrategia postaukseni täältä: tag/somestrategia ja tutustu helppoon tuotekuvausoppaaseeni täällä: oppaat 🙂

Kiitos, että luit, palataan taas ensikerralla!Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: