Moikka moi ihana lukijani!

Eilinen shitstorm pani miettimään joidenkin motiiveja tulla kommentoimaan kenenkään mielenterveyttä n. 11 000 ihmisen seuraamalle sivulle. Onko kenenkään mielenterveys sellainen asia, jonka vuoksi voisi toista haukkua tai heittää lokaa kenenkään päälle? Itseäni jopa hieman pöyristyttää, että mysteeriksi jääneen syyn vuoksi ketään kokee tarvetta tulla erikseen mainitsemaan minnekään kenenkään mielenterveysasioita!

On totta, etten ole aivan samanlainen kuin suurin osa muista yrittäjistä. On totta, että minulla on ollut (ja on edelleen) paljon ongelmia mielenterveyteni kanssa. En ole silti hullu. Olen vain neurologisesti hieman erilainen kuin muut. Neurologisen erilaisuuteni ja lapsuuteni aikaisten puutteellisten diagnosointikeinojen sekä puuttuvan avun vuoksi olen elämässäni kokenut ja kärsinyt hieman enemmän kuin muut. Jotkin edellä mainituista, tai sattuma, tai perinnöllisyys, johtivat lopulta pitkäaikaiseen masennukseen. Mustaan ajanjaksoon, jonka aikana elin voimakkaiden lääkkeiden aikaansaamassa sumussa, mutta ennen sitä ehdin yrittää itsemurhaa.

Menneisyyteni tapahtumat sekä niistä selviäminen kiinnostavat ihmisiä. Lehdet, ja jopa radiotkin, ottavat usein minuun yhteyttä ja pyytävät haastatteluja. Heitä kiinnostaa miten huume- ja varkauskierteestä voi selvitä lähes omin avuin ja kasvattaa menestyvä liiketoiminta. Joidenkin mieli muuttuu nähtävästi kateelliseksi siitä, että toisia yrittäjiä pyydetään medioihin useammin kuin toisia?

Oletko siis kateellinen siitä, että varhaislapsuuteni oli vaikeaa? Oletko kateellinen siitä, että teini-iässä eksyin väärään porukkaan, joka johti minut lopulta vankilaan? Oletko kateellinen siitä, että minut raiskattiin? Oletko kateellinen siitä, että valitsin aina vääränlaisen miesystävän, rikoin lapseni ja vajosin huumemaailmaan? Oletko kateellinen siitä, että elin 10 vuotta niin synkän masennuksen alla, etten muista itse tuosta ajasta mitään? Oletko kateellinen siitä, että lapseni joutui hoitamaan kotimme sillä välin? Oletko kateellinen siitä, että pyöritin tappiollista verkkokauppaa 5 vuotta? Oletko kateellinen siitä, että löysin vihdoin alan, jota rakastan ja joka antaa minulle elannon? Oletko kateellinen siitä, että matka tänne kiinnostaa muitakin ihmisiä?

Se on helppoa syytellä muita siitä ettei itse osaa/pysty/onnistu. Ymmärrän hyvin yrittäjien tuskan tämän vuoden puolella. Itse en seuraa kilpailijoideni sivuja, itseasiassa välttelen näkemästä niitä niin kovin, että olen lakannut seuraamasta omiakin sellaisia jälleenmyyjiä, jotka postaavat kilpailijoiden tuotteista usein julkaisuja. En siis tiedä miten muilla myynti on sujunut, mutta oma arvaukseni on, että tämän vuoden alkupuolisko on ollut ehkä tahmea meille kaikille. Siinä on helppoa päättää että syy on Saaren Taiassa tai Johannassa, kuten olen joiltakin jälleenmyyjiltämmekin kuullut. Lohdutuksena kaikille tiedoksi, että ei alkuvuosi ollut mikään loistokas meillekään, mutta syy ei ole välttämättä meissä, vaan saattaa johtua esim. siitä, että luonnonkosmetiikkaa saa nykyään joka marketista ja markettien pesuainehyllyt tursuavat toinen toistaan halvempia pyykkietikoita.

Loppujen lopuksi olemme kutenkin jokainen vastuussa omasta menestyksestämme. Minun menestys tai menestymättömyys ei vähennä tai lisää leivänpäällisiä sinun leivällesi, eikä sinun kateelliset kommenttisi lisää tai vähennä arvoa minun elämältäni, olkootkin se sitten mielenterveyden kanssa painimista päivittäin tai ei.

Kiitos, että luit loppuun. Toivotaan tästä viikosta ihanan aurinkoista ja kesäistä <3

Eilinen artikkeli:

Op.median juttu: