Tervehdys arvoisa lukijani.

Lupasin muutama päivä sitten kirjoitella miten mun elämäni eka seljankukkamehun valmistus meni sekä ohjeen siihen.

Takapihallani nimittäin kasvaa kituuttaa yksi mustaselja ja kysellessäni sille mysteeripuulle tunnistusta Facebookin Kysy luonnosta ryhmässä sain tunnistuksen lisäksi vinkin tästä herkullisesta ja terveellisestä mehusta jota muuten muistaakseni myydään Ikeassakin luomuna.

Seljankukkamehu

Seljankukan sanotaan auttavan ainakin vilustumiseen. Marjat taas lisäävät vastustuskykyä, vahvistavat sidekudoksia, toimivat käheyteen, keuhkokuumeeseen, hermosärkyihin, kolmoishermosärkyyn, jopa iskiakseen. Linkki.

Itse ajattelin aloittaa pienellä määrällä joten jaoin netistä löytyvän ohjeen pienempiin määriin. Ohjeeni mehulle on seuraavanlainen:

10 mustaseljan kukkaterttua

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

6dl keitettyä vettä

6dl sokeria

1/4dl sitruunahappoa

1/5 purkillista sitruunamehutiivistettä tai yhden sitruunan mehu

Keitä vesi ja sekoita sokeri siihen, anna liuota. Sekoita joukkoon muut aineet ja lopuksi seljankukat.

Vie viileään tekeytymään 3-4 päiväksi ja käy välillä sekoittelemassa.

Itse annoin mehun tekeytyä nelisen päivää kellarissa ja sekoittaakin muistin vain kerran. Tänään hain mehun ylös ja kaadoin sen siivilän läpi kannuun.

Laimennussuhde tälle mehulle on noin 1+3 tai 1+4.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tuli todella raikasta ja herkullista ja aion houkutella miehen kiipeämään tikkailla ja hakemaan loputkin kukat puusta 😁

Seljankukkamehu

Seljankukkamehu

Seljankukkamehu

Seljankukkamehu

Kiitos taas että luit, oletkos kurkannut kauppani uutta lookkia??

Siellä on uudet upeammat tuotekuvat sekä vielä hetken -10% alennus kaikista kauneustuotteistakoodilla KESÄSADE, myös luomu & vege ja tietty kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!

Ja etusivulla muuten asiakkaiden suosikkituotteet, kommentteja sekä hashtagilla #butikofi saa tuotteensa instasta esille kauppani etusivulle 😁👍

Seljankukkamehu

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

2 Comments

  1. Kuulostaapa hyvältä! Harmi kun ei ole mustaseljaa meillä, pari terttuseljaa vain joita koitan hävittää huonolla menestyksellä, aina puskevat jostain. 😅

    • Puotimamma - Kauppiatar Johanna Reply

      Oli kyllä todella hyvää 🙂 Terttuselja ei kuulemma käy, en muista oliko se myrkyllinen tms 🙂

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: