Seljankukkamehu

Seljankukkamehu

Tervehdys arvoisa lukijani.

Lupasin muutama päivä sitten kirjoitella miten mun elämäni eka seljankukkamehun valmistus meni sekä ohjeen siihen.

Takapihallani nimittäin kasvaa kituuttaa yksi mustaselja ja kysellessäni sille mysteeripuulle tunnistusta Facebookin Kysy luonnosta ryhmässä sain tunnistuksen lisäksi vinkin tästä herkullisesta ja terveellisestä mehusta jota muuten muistaakseni myydään Ikeassakin luomuna.

Seljankukan sanotaan auttavan ainakin vilustumiseen. Marjat taas lisäävät vastustuskykyä, vahvistavat sidekudoksia, toimivat käheyteen, keuhkokuumeeseen, hermosärkyihin, kolmoishermosärkyyn, jopa iskiakseen. Linkki.

Itse ajattelin aloittaa pienellä määrällä joten jaoin netistä löytyvän ohjeen pienempiin määriin. Ohjeeni mehulle on seuraavanlainen:

10 mustaseljan kukkaterttua

6dl keitettyä vettä

6dl sokeria

1/4dl sitruunahappoa

1/5 purkillista sitruunamehutiivistettä tai yhden sitruunan mehu

Keitä vesi ja sekoita sokeri siihen, anna liuota. Sekoita joukkoon muut aineet ja lopuksi seljankukat.

Vie viileään tekeytymään 3-4 päiväksi ja käy välillä sekoittelemassa.

Itse annoin mehun tekeytyä nelisen päivää kellarissa ja sekoittaakin muistin vain kerran. Tänään hain mehun ylös ja kaadoin sen siivilän läpi kannuun.

Laimennussuhde tälle mehulle on noin 1+3 tai 1+4.

Tuli todella raikasta ja herkullista ja aion houkutella miehen kiipeämään tikkailla ja hakemaan loputkin kukat puusta 😁

Kiitos taas että luit, oletkos kurkannut kauppani uutta lookkia??

Siellä on uudet upeammat tuotekuvat sekä vielä hetken -10% alennus kaikista kauneustuotteistakoodilla KESÄSADE, myös luomu & vege ja tietty kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!

Ja etusivulla muuten asiakkaiden suosikkituotteet, kommentteja sekä hashtagilla #butikofi saa tuotteensa instasta esille kauppani etusivulle 😁👍

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika® valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika® tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com2 thoughts on “Seljankukkamehu”

    • Oli kyllä todella hyvää 🙂 Terttuselja ei kuulemma käy, en muista oliko se myrkyllinen tms 🙂

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: