Salon Salaisissa virtaa hiekkapohjaisen Somerojan Uhrilähteen vesi mutkitellen kauniin koskemattoman kuusimetsän lävitse.

Salaistentien varrelta löytyy opastekyltti jossa lukee Uhrilähde, siihen viereen voi jättää auton pienelle levennykselle ja jatkaa matkaa jalan vasemmalle lähtevää polkua pitkin.


Leveintä polkua seuraamalla pääsee lähteelle parhaiten, joskin ainakin näin keväällä joissakin kohdissa oli hieman mutaista, mutta ne kohdat pääsi ainakin tänään helposti kiertämään.

Polku vei meidät ensinnä purolle jonka alkupäässä oli lähde. Kaunis hiekkapohjainen puro mutkitteli ihanasti vanhan ja luonnontilaisen kuusimetsän lävitse.Lähteen ja puron vesi oli kirkasta ja siitä näki vaivatta pohjaan, olipa joku heittänyt lähteeseen lantikin.

Tämä paikka on kauneimmillaan aurinkoisena päivänä aikaisin aamulla kun auringon valo siivilöityy puiden lomitse tehden kauniita säteitä lähteelle ja sitä ympäröivään metsään. Meidän harmiksemme aurinko päätti juuri mennä pilveen kun teimme lähtöä lähteelle, joten emme saaneet vangittua näitä säteitä tällä kertaa kameran kennolle.


Miksi Somerojan lähdettä sitten kutsutaan uhrilähteeksi?
Lähteeseen on uhrattu rahaa, koska on uskottu vedellä olevan parantava vaikutus ja mikäpä ettei olisikin, onhan vesi vanhin voitehista ja hiekkamaan puhtaaksi suodattama vesi varmaan eritoten.

Somerojan lähdeen vesi on erityisen tehokas silmä, iho ja mahasairauksiin. Lähteen silmälle uhrataan rahaa, jonka jälkeen on oikeus ottaa lähteen vettä lääkkeeksi tai kylpeä sairaudet pois lähteessä. Huom! Mikäli lähteestä ottaa rahaa, saa vaivoikseen sairauden jonka vuoksi raha on alunperin uhrattu! (Lainaus Löydä Lähde.com sivulta)

Eli älä ota lanttia lähteen pohjalta!


Kaunis ja helppokulkuinen päiväkävelykohde, suosittelen lämpimästi poikkeamaan ja ihastelemaan. Jos ei usko Uhrilähteen parantaviin voimiin niin ainakin luonnontilainen kaunis kuusimetsä tekee syvän vaikutuksen <3
Sijainti: Salaistentie 965:n kohdalta metsäpolulle ja seuraa leveintä polkua kunnes tulet lähteen tai siitä virtaavan puron kohdalle.

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: