Salon Salaisissa virtaa hiekkapohjaisen Somerojan Uhrilähteen vesi mutkitellen kauniin koskemattoman kuusimetsän lävitse.
Salaisten Uhrilähde
Salaistentien varrelta löytyy opastekyltti jossa lukee Uhrilähde, siihen viereen voi jättää auton pienelle levennykselle ja jatkaa matkaa jalan vasemmalle lähtevää polkua pitkin.
Salaisten Uhrilähde
Salaisten Uhrilähde
Leveintä polkua seuraamalla pääsee lähteelle parhaiten, joskin ainakin näin keväällä joissakin kohdissa oli hieman mutaista, mutta ne kohdat pääsi ainakin tänään helposti kiertämään.
Salaisten Uhrilähde
Polku vei meidät ensinnä purolle jonka alkupäässä oli lähde. Kaunis hiekkapohjainen puro mutkitteli ihanasti vanhan ja luonnontilaisen kuusimetsän lävitse.
Salaisten Uhrilähde
Salaisten Uhrilähde
Salaisten Uhrilähde
Lähteen ja puron vesi oli kirkasta ja siitä näki vaivatta pohjaan, olipa joku heittänyt lähteeseen lantikin.
Salaisten Uhrilähde
Tämä paikka on kauneimmillaan aurinkoisena päivänä aikaisin aamulla kun auringon valo siivilöityy puiden lomitse tehden kauniita säteitä lähteelle ja sitä ympäröivään metsään. Meidän harmiksemme aurinko päätti juuri mennä pilveen kun teimme lähtöä lähteelle, joten emme saaneet vangittua näitä säteitä tällä kertaa kameran kennolle.

Salaisten Uhrilähde
Miksi Somerojan lähdettä sitten kutsutaan uhrilähteeksi?
Lähteeseen on uhrattu rahaa, koska on uskottu vedellä olevan parantava vaikutus ja mikäpä ettei olisikin, onhan vesi vanhin voitehista ja hiekkamaan puhtaaksi suodattama vesi varmaan eritoten.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Somerojan lähdeen vesi on erityisen tehokas silmä, iho ja mahasairauksiin. Lähteen silmälle uhrataan rahaa, jonka jälkeen on oikeus ottaa lähteen vettä lääkkeeksi tai kylpeä sairaudet pois lähteessä. Huom! Mikäli lähteestä ottaa rahaa, saa vaivoikseen sairauden jonka vuoksi raha on alunperin uhrattu! (Lainaus Löydä Lähde.com sivulta)

Eli älä ota lanttia lähteen pohjalta!
Salaisten Uhrilähde
Salaisten Uhrilähde
Kaunis ja helppokulkuinen päiväkävelykohde, suosittelen lämpimästi poikkeamaan ja ihastelemaan. Jos ei usko Uhrilähteen parantaviin voimiin niin ainakin luonnontilainen kaunis kuusimetsä tekee syvän vaikutuksen <3
Sijainti: Salaistentie 965:n kohdalta metsäpolulle ja seuraa leveintä polkua kunnes tulet lähteen tai siitä virtaavan puron kohdalle.

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: