Saippuan pakkaus valikoitui, kiitos kaikille kommentoineille, lisäksi blogissa uutuus voiteet esittelyssä ja asiaa pyykkietikkamme luonnollisuudesta

Saippuan pakkaus valikoitui, kiitos kaikille kommentoineille, lisäksi blogissa uutuus voiteet esittelyssä ja asiaa pyykkietikkamme luonnollisuudesta

Tervehdys arvoisa lukijani!

Eilinen oli hauska päivä, kun järjestin Saaren Taika Facebooksivuilla kyselyn saippuoideni päälipakkauksista ja sain mahtavia näkökulmia kunkin pakkauksen perusteluiksi. Enemmistö vaikutti olevan ruskean ekosilkkipaperin kannalla ja onhan se ekologisesta näkökulmasta se paras vaihtoehto, koska sitä ei ole valkaistu ja sen valmistuksessa on käytetty kierrätyspaperia. Osa taas oli paljaan saippuan kannalla ja myös pelkkään vyötteeseen pakattu saippuapakkaus on tottakai ekologinen, itseasiassa ekologisempi kuin silkkipaperilla, mutta itseäni, niin kuin niin monia muitakin, arveluttaa saippuan matkalla saamat kolhut sekä sitä liikkeessä hypistelleet kädet.

Olen törmännyt muutaman kerran väitteeseen, että saippuassa ei eläisi bakteerit, mutta itse olen löytänyt useita tieteellisiä tutkimuksia joissa tämä luulo on kumottu. Palasaippuassa elää bakteerit ihan niin kuin millä tahansa pinnalla ja onkin tärkeää huuhtoa saippua hyvin ennen ja jälkeen käytön sekä säilyttää se ilmavasti säilytysalustalla jonka pohjissa on reiät.

Itse en haluaisi käyttää kasvoilleni (enkä kyllä vartalollekaan) saippuaa jolta puuttuu suojapaperi ja jota ovat mahdollisesti monet kädet hipelöineet vaikka se onkin kaunis ja ekologinen vaihtoehto ja pelkällä vyötteellä pakatun saippuan kauneuden näkee ilman pakkauksen avaamista, mutta eilisen kyselyn kommenteissa tuli hyvä vinkki tähänkin; saippua voi olla kuvissa pelkällä vyötteellä, jolloin kiinnostuneet näkevät sen kauniin ulkonäön ja silti myymälässä se voi olla käärittynä suojaa tarjoavaan, kauniiseen ja hygieniseen silkkipaperiin.

Oli muuten hauska kommentti, jossa huomattiin, että Saaren Taika suolasaippuoiden pinnassa elää meri <3 Pinta tosiaan mukailee meren aaltojen liikkeiden muotoja ja antaa saippualle sen syntypaikan vahvan leiman <3

Ekosilkkipaperin kannalla oli suurin osa silkkipaperista tykkäävistä ja kommenteissa oli todella hyviä pointteja miksi juuri tämä ruskea ekosilkkipaperi sopii Saaren Taialle parhaiten; se on ekologisin ja se näyttää juuri sille 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun pakkaukselle eli ajanjaksolle jota olen koittanut saippuoissani imitoida. Se on juuri se aika jolloin saippuat alkoivat yleistyä vartalon pesussa; tuhansia vuosia saippuat nimittäin olivat muuhun tarkoitukseen, esim kankaiden puhdistukseen, haavan hoitoon, astioiden pesuun jne, mutta vasta 1800-luvulla niitä alettiin valmistaa varakkaammille ihmisille peseytymistarkoituksiin.

Alla olevassa kuvassa aito 1800-luvun saippua joka on myynnissä eräässä keräilyliikkeessä:

Saaren Taika suolasaippuoita on valmistettu monen muotoisina, myös soikeina kuten yllä olevassa kuvassa. Nelikulmainen muoto valiokoitui lopulta parhaaksi sen käteen sopivan kokonsa vuoksi, mutta myös siksi, että tämän muotoinen saippua kestää parhaiten käytössä loppuun asti murtumatta. Saaren Taika suolasaippuoissa on runsaasti suolaa, koska suola on se joka neutraloi iholla eläviä huonoja bakteereja; bakteerit ovat niitä jotka saavat mm. normaalisti täysin hajuttoman hien haisemaan, sekä aiheuttavat näppyjä ja muita iho-ongelmia. Itselläni ikävä kyllä kun on (ollut) aika voimakas hienhaju, olen halunnut maksimoida suolan määrän saippuoissa joita käytän ja nykyään olenkin arkisin täysin ilman deodoranttia jos en ole menossa minnekään ihmisten ilmoille missä minua jännittää 🙂

Saaren Taika suolasaippuoissa käytetty merisuola on kerätty merestä ja erotettu kuivaamalla auringossa ilman mitään kemiallisia menetelmiä. Samaa linjaa noudattelee muutkin käyttämämme ainesosat mm. sheavoimme on aitoa Afrikan savanneilta kerättyä puhdasta (kemiallisesti puhdistamatonta) sheavoita.

Ainoastaan ​​puhdistamattomalla (unrefined) karitevoilla on tallella kaikki hyödylliset ja kosteuttavat ominaisuudet.

Suurin osa Euroopassa myytävästä karitevoista on valkoista ja hajutonta eli puhdistettua (refined), josta on poistettu luonnollisen karitevoin tuoksu ja väri. Prosessissa myös suurin osa tehokkaista ainesosista on poistunut.

Puhdistettua karitevoita on yleensä uutettu shea-jyväsistä heksaanilla tai muilla liuottimilla. Uutettu öljy keitetään myrkyllisten liuottimien poistamiseksi ja sitten puhdistetaan, valkaistaan ​​ja deodorisoidaan, eli kuumennetaan yli 200 ° Celsiukseen. Prosessissa saatetaan käyttää myös voimakkaita kemikaaleja, kuten natriumhydroksidia.

Tällä tavoin uutettu karitevoi sisältää edelleen joitain ei-toivottuja liuotinjäämiä ja sen ihoa parantavat ainesosat ovat merkittävästi vähentyneet. Tuotteeseen on myös voitu lisätä antioksidantteja tai säilöntäaineita kuten BHA (butyloitu hydroksianisoli) tai BHT (butyloitu hydroksitolueeni).

Lopputuloksena on hajuton valkoinen voi, joka voi olla esteettisesti houkutteleva, mutta siinä ei ole enää jäljellä perinteistä karitevoin kosteuttavaa, parantavaa ja ravitsevaa ominaisuutta.

Testit ovat osoittaneet, että Sheavoit ovat imeytyvyydeltään ja hoitavuudeltaan eritasoisia. Jopa puhdistamattomien (unrefined) Sheavoiden välillä on merkittäviä eroja.

Saaren Taika™ Sheavoi valmistetaan menetelmällä jossa on mahdollista säilyttää kaikki alkuperäisen Sheavoin luonnolliset rasvahapot ja vitamiinit. Saaren Taika™ Sheavoi on siksi nopeasti imeytyvää ja se kosteuttaa tehokkaasti myös ihon syvempiä osia.

Nyt Saaren Taialta onkin tullut pari voide-uutuutta; toinen on erittäin kuivalle iholle tarkoitettu Pellavansiemenöljy Sheavoide ja toinen on Manteliöljy Sheavoide.

Itse olen käyttänyt kasvoille tuota Pellavansiemenöljy Sheavoidetta nyt oikeastaan koko talven ajan ja olen huomannut, että sen käyttö vähentää ihoni hilseilyä kuorintojen välissä. Se on hieman rasvaisempi Manteliöljy Sheavoiteesta ja sopiikin mielestäni erittäin kuivien ihon kohtien voiteeksi parhaiten.

Vegaaninen Pellavansiemenöljy Sheavoide kasvojen ja vartalon iholle. Ei sisällä parabeeneja eikä keinotekoisia kemikaaleja. Ei ole testattu eläimillä.

Pellavansiemenöljy on yksi tehokkaimmista öljyistä ja sen käyttäminen iholla auttaa ehkäisemään mm. ryppyjen syntymistä. Iho on proteiinia ja vaatii proteiinia palauttamaan sen terveyden. Pellavansiemenöljyn sisältämä Omega-3-proteiini ehkäisee ryppyjä korjaamalla ihosoluja. Vinkki: Tehohoitona juonteille, sivele voidetta 2-4 kertaa päivässä!

Mainos
Saaren Taika - Aidosti ekologista!
Saaren Taika jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Helposti levittyvä, nopeasti imeytyvä ja erittäin riittoisa.

Valmistettu käsin Suomessa menetelmällä jonka avulla on pystytty säilyttämään kaikki sheavoin parantavat ja hoitavat ainesosat.

n. 50ml

INCI: Butyrospermum Parkii butter, Linum usitatissimum seed oil, Vitis vinifera seed oil, Jasminum grandiflorum flower extract, (esiintyy luonnollisesti käytetyissä ainesosissa) Benzyl Alcohol, Linalol, Geraniol, Eugenol, Benzyl Benzoate
AINESOSAT: Sheavoi, Pellavansiemenöljy, Viinirypäleen siemenöljy, Jasmiinin eteerinen öljy
100% luonnollinen, 95% luomu, 100% vegaaninen

Manteliöljy Sheavoide onkin taas kunnon joka paikan voide, se on nopeasti imeytyvä ja mukavasti kosteuttava luonnollinen voide joka käy kasvoille, käsille, jaloille ja vartalolle 🙂

Vegaaninen Manteliöljy Sheavoide kasvojen ja vartalon iholle. Ei sisällä parabeeneja eikä keinotekoisia kemikaaleja. Ei ole testattu eläimillä.

Manteliöljyn säännöllinen käyttö saa ihon tuntumaan nuoremmalta. Manteliöljyn sisältämät E-vitamiini ja rasvahapot taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan. Manteliöljyllä on luonnollinen suojakerroin 5 ja sen sisältämä E-vitamiini suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Manteliöljy Sheavoidetta on miellyttävää käyttää, sillä kumpikaan voiteessa käytetyistä ainesosista ei jätä ihoa öljyiseksi. Voide käykin kasvoille, vartalon iholle, käsille ja jaloille.

Helposti levittyvä, nopeasti imeytyvä ja erittäin riittoisa.

Valmistettu käsin Suomessa menetelmällä jonka avulla on pystytty säilyttämään kaikki sheavoin parantavat ja hoitavat ainesosat.

n. 100ml

INCI: Butyrospermum Parkii butter, Prunus amygdalus dulcis oil, Citrus sinensis peel oil expressed, Lavandula angustifolia oil (esiintyy luonnollisesti käytetyissä ainesosissa) d-Limonene, Linalol, Geraniol
AINESOSAT: Sheavoi, Manteliöljy, Appelsiinin eteerinen öljy, Laventelin eteerinen öljy
100 luonnollinen, 100% luomu, 100% vegaaninen

Kummatkin tuotteet ovat miedon tuoksuisia ja niissä käytetyt eteeriset öljyt ovat mukana lähinnä ihoa hoitavien ominaisuuksiensa vuoksi 🙂

 

Tästä päästäänkin huomaamiini havaintoihin eteerisistä öljyistä!

Nimittäin olen aika monia merkkejä elämäni aikana käyttänyt ja miksi valitsin erään tietyn ulkomaisen toimittajan Saaren Taika tuotteiden eteerisille öljyille oli se, että nämä eteeriset tuoksuvat huomattavasti voimakkaammilta ja hienostuneemmilta! Otetaan esimerkiksi laventelin eteerinen öjy; 99% kaikista käyttämistäni laventelin eteerisistä öljyistä tuoksuu todella ”metalliselle” ja minun nenääni epämiellyttävälle ja laventelin tuoksu onkin yksi sellainen tuoksu mitä välttelen muiden valmistajien tuotteissa viimeiseen asti, mutta Saaren Taialla laventeli tuoksuu makeammalle ja kukkaisemmalle ja täytyy tunnustaa, että minulla kun tuppaa unohtumaan pyykit aina silloin tällöin koneeseen, niin tuo Laventeli Pyykkietikka on nykyään yksi tässä talossa eniten käytetyistä pyykkietikoista, eikä vain ihanan tuoksunsa vuoksi vaan myös siksi, että se saa koko huoneen tuoksumaan raikkaalta, kun pyykit nostaa pyykkitelineelle <3

Minulle pyykkietikoissa tärkein seikka on niiden luontoystävällisyys. Tästä syystä en ole lähtenyt valmistamissani tuotteissa käyttämään keinotekoisesta etikkahaposta valmistettua etikkaa enkä rikkidioksideja ja sulfiitteja sisältävää valkoviinietikkaa vaikka jälkimmäisellä saisikin aikaan kirkasta ja kaunista pyykkietikkaa, mutta sen luontovaikutukset taas ovat sen verran vakavat, että kiitos, mutta ei 😀 Joitakuita taas häiritsee pyykkietikkamme harmahtava väri joka niihin syntyy eteeristen öljyjen sekoitusvaiheessa ja joitakuita taas häiritsee etteivät pyykkietikkamme tuoksu niin voimakkaalle kuin toisten jotka käyttävät keinotekoisia hajusteita. Alla kerrotaan tarkemmin pyykkietikoistamme ja miksi olen valinnut juuri aidon ja luonnollisen käymisviinietikan sekä luonnolliset eteeriset öljyt niiden ainesosiksi.

SOVELTUUKO SAAREN TAIKA PYYKKIETIKAT HAJUSTEYLIHERKILLE?

Saaren Taika pyykkietikat tuoksuvat miedommin kuin muiden valmistajien vastaavat tuotteet, koska Saaren Taika pyykkietikoissa käytetään tuoksuina ainoastaan luonnollisia, kasveista saatavia eteerisiä öljyjä. Keinotekoiset hajusteet jäävät voimakkaammin tuoksumaan pyykkiin. Saaren Taika onkin suunnattu kuluttajille jotka eivät halua käyttää voimakkaasti tuoksuvia tuotteita, tai jotka eivät halua päästää luonnon kiertokulkuun keinotekoisista hajusteista jääviä myrkkyjä.

MIKÄ ON KÄYTTÄMÄNNE VÄKIVIINAETIKAN JA TAVALLISEN ETIKAN ERO?

Väkiviinaetikka on 100%:n aitoa ja luonnollista käymisetikkaa, jonka raaka-aineena on viljaviina. Etikka taas on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote, jonka raaka-aine on maaöljy tai -kaasu. Synteettinen etikka ei myöskään hajoa luonnossa kuten väkiviinaetikka. Etikkahaposta laimennetun tuotteen nimeen ei saa laittaa etikka-sanan lisäksi muita termejä tai sanoja.

MITÄ OVAT NE HAITALLISET AINEET JOITA WHITE VINEGAR PYYKKIETIKOISSA ON?

Valkoviinietikka sisältää hyvin usein allergeenejä, kuten Rikkidioksidia, joka happamoittaa luontoa, sekä Sulfiitteja (yleisimmin Kaliumvetysulfiittia) jotka saattavat aiheuttaa ihon punoitusta, kutinaa, päänsärkyä, hengitysoireita, keuhkoputkien supistumista sekä limakalvo-oireita. Luonnossa happamoituminen vaikuttaa eniten vesistöihin ja vesieiliöihin joista herkimpiä ovat ravut, kotilot, simpukat, lohi- ja särkikalat.

MISTÄ JOHTUU PYYKKIETIKKANNE HARMAHTAVA VÄRI?

Harmahtava väri syntyy eteeristen öljyjen ja väkiviinaetikan sekoittamisvaiheessa. Pyykkietikoissamme ei ole käytetty Kaliumvetysulfiittia jota valkoviinietikat yleisesti sisältää ja joka estäisi värin muuntumista.

MIKSI JOTKUT PYYKKIETIKAT OVAT KELLERTÄVIÄ?

Käytämme tuoksuina vain luonnon omia eteerisiä öljyjä emmekä lainkaan keinotekoisia hajusteita, joidenkin kasvien eteeriset öljyt ovat hyvin tummia esim. jasmiinin ja vaniljan, joka luonnollisesti värjää myös pyykkietikan tummemmaksi.

Saaren Taian pyykkietikoissa mennään luonto ensin -periaatteella, sillä meillä täällä saaressa menee pesukonevedet suoraan (imeytyskentän kautta toki) takaisin luontoon. Sinne samaan paikkaan minne lopulta myös kaupunkilaisten vedet menevät vaikkakin puhdistamojen kautta, mutta näillä puhdistamoilla ei likavedestä saada tosiaankaan pois kaikkea mitä ihmiset pesukoneisiinsa laittavat vaan osa kaikista myrkyistä palautuu takaisin luontoon, niin myös joidenkin pyykkietikoiden sisältämät Rikkidioksidit, jotka happamoittavat luontoa. Luonnossa happamoituminen vaikuttaa eniten vesistöihin ja vesieiliöihin joista herkimpiä ovat ravut, kotilot, simpukat, lohi- ja särkikalat.

Itse pidän siksi erittäin tärkeänä seikkana rehellisiä pakkausmerkintöjä. Jonkun verran olen huomannut myytävän pesu- ja siivousaineita biohajoavina ja ekologisina, mutta niiltä puuttuu ainesosaluettelo josta asian voisi todeta. Sen verran olen näitä aineita itsekin käyttänyt, että tiedän, että aivan kaikki tuollaiset väitteet eivät pidä paikkaansa 🙁 Harmillista, että kaikki kuluttajat tai tuotteita myyvät liikkeet eivät ole vaatineet valmistajaa tai maahantuojaa selvittämään tuotteen sisältämiä aineita, sillä laki on aika yksiselitteinen siinä, että ainesosaluettelo täytyy olla sekä pakkauksessa, että myyjän/valmistajan/maahantuojan nettisivuilla nähtävillä.

Sellaista pohdintaa tänään Saaren Taikaa liittyen, kiitos, että jaksoit lukea loppuun asti ja jos vielä haluat niin käy kommentoimassa saippuapakkaus bloggauksessa ja olet mukana kolmen Saaren Taika suolasaippuan arvonnassa joka suoritetaan 21.3.2018 klo 21 🙂

 

Liki viikon koneessa muhineet märät pyykit raikastuivat Saaren Taika pyykkietikalla!

 

 

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com3 thoughts on “Saippuan pakkaus valikoitui, kiitos kaikille kommentoineille, lisäksi blogissa uutuus voiteet esittelyssä ja asiaa pyykkietikkamme luonnollisuudesta”

  • En tiedä missä piti kertoa, että silkkipaperilla vai ilman tuo Saaren Taika suolasaippua. Mielipiteeni on, että ilman silkkipaperia. Minua kiinnosta kesäisin saaristossa asuvana, että miten nuo saippuat ja shampoot vaahtoavat suolavedessä?. Usein kesällä tulee käytyä meressä vähän pesulla, koska juoksevaa vettä saaressa ei ole. Tuotteet pitää silloin olla täysin biohajoavia ja myrkyttömiä. Mutta useimmat näistä tuotteista eivät vaahtoa merivedessä. Veneliikkeistä saa ostaa kyllä ns. merivesisaippuaa, mutta se pyrkii menemään käytössä varsin löysäksi ja limaiseksi,
    plus että sen tuoksu on aika voimakkaan sitruksinen voimakas. Eli jos nämä tuotteesi vaahtoavat merivedessä ja soveltuvat siihen tarkoitukseen muutenkin, kannattaa siitä laittaa maininta pakkaukseen ja myös mainoksiin. Kesä tulee ja merellä tarvitaan saippuaa:)

    • Moikka 🙂 Enpä ole kokeillut saippuoitani merivedessä, mutta kokeilen heti kun tarkenee! Hyvä vinkki tämä, kiitos, mikäli saippuani eivät vaahtoa meressä, niin sellainen täytyy sitten kehitellä! 🙂

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: