Saaren Taika Teepuusaippua – Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille

Saaren Taika Teepuusaippua – Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille

Tervehdys arvoisa lukijani!

Tänään kerron sinulle havaintojani luonnollisesta Saaren Taika Teepuusaippuasta jonka olen kehittänyt itselleni ikävän stressi-ihottuman hoitoon sekä ennen kuukautisia ilmestyville näppylöille leuassani.

Aiemmin käytin käsi-ihottumani- sekä kasvojen pesuun erään luontaistuotekaupan nestemäistä teepuusaippuaa, mutta kun kerran tässä ”saippuabisneksessä” olen, niin ajattelin, että miksenpä kehittäisi omaan tarpeeseeni myös teepuusaippuaa vähäisemmillä ainesosilla.

Saaren Taika saippuoissahan käytetyt ainesosat olen halunnut pitää mahdollisimman vähäisinä, jotta niiden siedettävyys olisi maksimaalinen myös tällaisille herkkäihoisille ja ongelmaihoisille kuin minä itse. Usein luonnollisissakin tuotteissa ainesosaluettelot ovat pitkiä ja mitä pidempi luettelo, sen suurempi mahdollisuus, että mukana on myös herkistäviä ainesosia. Jotkut tuotteet saattavat olla myös ns. viherpestyjä, eli niitä markkinoidaan täysin luonnollisina, mutta sisältävätkin joitakin keinotekoisia ainesosia, tästä syystä Saaren Taika tuotteissa ainesosaluettelo on ns. INCI-nimien lisäksi myös selkokielellä kuten esim. Teepuusaippuassa näin;
INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerseedate, Aqua, Glyserin, Melaleuca alternifolia leaf oil. d-Limonene
AINESOSAT: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini, sekä teepuun eteerinen öljy. d-Limonene.

Glyseriini on ainesosa joka muodostuu saippuoitumisen aikana kasviperäisistä öljyistä jotka sisältävät luonnostaan glyserolia ja rasvahappoja. Kun nämä ainesosat sekoittuvat emäksiseen natriumhydroksidiin, eli Suomeksi lipeään, saadaan saippuoitumisprosessissa aikaan myös glyseriininä. Valmiissa saippuassahan liepää ei ole, koska lipeä on muuttunut saippuaksi. Saippuaa taas ei voida valmistaa ilman lipeää sillä saippua on lipeän ja öljyn kemiallisen reaktion aikaansaama aine jota ei voida muulla tavoin valmistaa. Glyseriini on hiusten- ja ihonhoidossa tärkeä aine sillä se toimii kosteudensitojana eli kosteuttajana. Ainesosaluettelon lopussa näkyvä d-Limonene taas on allergeeni jota teepuun eteerinen öljy luonnostaan sisältää. Allergeenit on kosmetiikkasäännösten mukaan merkittävä näkyviin jokaiseen tuotteeseen missä allergeenejä esiintyy, jotta tietylle allergeenille herkistyneet käyttäjät voivat arvioida tuotteen sopivuuden itselleen.

Olen siis käyttänyt pitkän pitkän ajan teepuusaippuaa, ensin toisen valmistajan, ja nyt omaani juurikin näihin edellä mainitsemiin ongelmakohtiin ja olen saanut todella hyvän avun niin ihon kutinaan, kuin näppylöidenkin ehkäisemiseen. Nykyään minulla ei juuri tulekaan enää leukaan niin pahoja näppyjä, että niitä edes huomaisi, korkeintaan pienet ”näppykummut” ennen menkkoja, jotka eivät kaipaa ”puristelua” eivätkä puhkeile tai märi.

Käsi-ihottumani hoidossa olen käyttänyt päivittäin myös juuri siihen tarkoitukseen kehittämääni Saaren Taika Kamomilla-Sheavoidetta, jolla parhaimmillaan saa kutinan ja ruvet paranemaan muutamassa päivässä (lue siitä lisää täällä).

Alla olevien kuvien välillä on 5 päivää voiteen käyttämistä.

 

Teepuusaippua ja Kamomilla-Shea ovat siis varsinainen tehokaksikko ja itse olen tyytyväinen etten joudu enää käyttämään kortisonivoiteita ihottumani hoidossa. Kamomilla-Sheassa on vielä se hyvä puoli, että se ei sisällä mitään keinotekoista eikä haitallista ainetta, eli sitä voi käyttää vaikka 20 kertaa päivässä loppuelämän ajan, toisin kuin esim. kortisonia, jota suositellaan käytettäväksi 1-4 kertaa päivässä ja enintään parin viikon ajan kerrallaan. Kamomilla-Sheavoiteen sisältämät ainesosat: Sheavoi, Helokkiöljy, Laventelin eteerinen öljy, Kamomillan eteerinen öljy. d-Limonene, Geraniol, Linalol (esiintyy luonnostaan eteerisissä öljyissä).

Tutustu Saaren Taikaan niiden kotisivuilla: https://www.saarentaika.com ja mikäli sinua kiinnostaa Saaren Taikojen jälleenmyynti, voit laittaa meiliä tänne >> saarentaika@gmail.com.

Kiitos, että luit, palataan taas toisella kertaa 🙂

 

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: