Romanttinen pitkä viikonloppu Bukarestissa

Moikka!

Vielä yksi vanhempi reissu ennen, kuin pääsen ihan puhtaalta pöydältä kertomaan uusista kokemuksista oikein ajalla ja tunteella!

Viime vuoden syksyllä/alku talvesta päätimme katkaista pimeän kauden käymällä jossakin kaupunkilomalla kahdestaan. Emme ole mieheni kanssa kumpikaan mitään rannalla löhöäjiä vaan enemmänkin kiinnostuneita historiasta ja kulttuurista, ja siksipä emme ole minnekään rantalomille hinkuneet, vaan olemme tykästyneet enemmän kaupunkikohteisiin.

Romanttinen pidennetty viikonloppu odotti meitä siis Romanian Bukarestissa ja olimme varanneet hiukan paremman huoneen joskaan emme mitään sviittiä kuitenkaan 😀

Talvi saapui juuri lähtöpäivänä ja hiukan harmittelimme, että ehkä koko talven ainoat lumisäät jäivät kotiin, kun me matkustimme muualle.

Koneen leijaillessa ilmassa ihastelimme kauniita vuoristomaisemia sen ikkunasta <3

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Pilvien yläpuolella saattoi nähdä muitakin “matkalaisia”.

Laskua lähestyessämme alkoi näkyä Romanian tilkkutäkkimäistä maaseutua.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Lentoasemalta olisi pitänyt ottaa taksi tällaisesta automaatista, mutta yhteydet olivat jumissa eikä vapaita takseja ollut saatavilla, päätimme sitten ottaa taksin lennosta. Niin kuin ulkomailla yleensä, täälläkin kannattaa hinta kysyä etukäteen. Monet taksikuskit olivatkin suuria huijareita ja varomaton saisi maksaa matkastaan jopa kolmin-nelinkertaisen hinnan!

Taksikuskin Englanti oli aika kehnoa mutta jotakin mies sai hänen kanssaan kuitenkin jutusteltua.

Taksista nähtiin Bukarestin riemukaari!

Hotelli oli hienoakin hienompi ja aivan keskustassa historiallisen Calea Victoriei kadun varrella <3

Hotellissa oli myös pieni spa jossa kävimme kahdestaan “lillumassa”.

Mieleenpainuvin paikka oli tietenkin Ceaușescun palatsi jonne varasimme kiertokävelyn.

Kameraa olisi saanut käyttää erillisestä maksusta, mutta päätimme, että kännykkäkuvat riittävät sillä kuvat ovat tarkoitettu vain itsellemme muistoksi eikä niistä ole tarkoitusta teettää mitään “painokelpoista”.

Ennen palatsin kierrokselle pääsyä jokainen kävijä kulki metallinpaljastimen läpi sekä luovutti passinsa virkailijoiden haltuun. Turvatarkastuksen kuvaaminen oli ankarasti kiellettyä!

Kierroksen jälkeen passin sai takaisin tätä vierailijakorttia vastaan.

En nyt ala erikseen eritellä jokaista palatsissa ollutta maailmanennätys yksityiskohtaa, kuvat puhukoot puolestaan ja wikipedia kertoo kiinnostuneille lisää. Oppaan kertomus oli muutenkin kuin suoraan wikipediasta kopioitua joten lukemalla wikiartikkelin voit kuvitella olleesi kierroksella mukana 😀 Sen verran voin tiivistää, että suurimpaan kattokruunuun mahtui 4 ihmistä sisälle kerrallaan ja se painoi n. 5 tonnia, ja että palatsissa oli marmoria niin, että Transilvania on nykyään marmorista tyhjä 😀

Reisulle lähtiessämme olimme päättäneet olla tekemättä ainuttakaan ennakkosuunnitelmaa ja tutustua kaupunkiin ihan vain fiiliksen mukaan menemälle sinne minne nokka milloinkin näyttää. Se oli ehkä pienoinen virhe sillä kävelimme vain hotellin ympäristössä näkemättä oikeastaan mitään erityisen kivaa. Historiallinen Viktorei katu piti ympärillään paljon kauniita rakennuksia ja historiasta kertovia kylttejä joiden tekstit olivat romaniaksi. Meiltä luultavasti jäi paljon näkemättä ja kokematta, ja kaupunki tuntui syrjäkujineen ja kassiani kyttäävine ryöstäjineen aika pelottavalta!

Kuvakooste kävelyiltämme:

Hassuista pikku ikkunaluukuista sai ostaa leivoksia:

Bukarestin legendaarisin hylätty talo:

Romulus ja Remus patsas:

Bukarestin vanha kaupunki:

Tämä oli joku vanhin edelleen käytössä ollut kirkko tms:

Kaukainen esi-isäni Vlad Tepes:

Vanhan kaupungin eräs ravintola houkutteli meitä ruokailemaan:

Ruoka oli surkeinta mitä olemme koskaan saaneet, pihvissä oli jotakin jännerantuja jotka jäivät sitkeinä lautasen reunalle syömättä. Ruuasta ei nyt löytynyt edes kuvia vaikka sellaisia kyllä aivan varmasti olimme ottaneet, ehkäpä pilvipalvelimemme on katsonut ruuan niin ala-arvoiseksi, että on päättänyt kadottaa todistusaineiston 😀

Eräässä kebabbimestassa syödessämme saimme jatkuvasti varoa häriköivästi käyttäytyvää vanhaa liimanhaistelijapappaa joka kerjäsi ja kyttäsi ruokailijoiden ympärillä.

Hotellissa lepyttelimmekin pettyneitä ruokahermojamme tilaamalla room servicestä ja se olikin koko reissulla parasta hotelliaamiaisten jälkeen.

Matka oli ihan avartava, ehkäpä joku kerta menemme Romaniaan hiukan paremmin suunnitellulle matkalle. Tällaisten reissujen jälkeen kotiinpaluu tuntuu aina kyllä erityisen ihanalta!

 

Follow my blog with Bloglovin

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: