Romanttinen pitkä viikonloppu Bukarestissa

Moikka!

Vielä yksi vanhempi reissu ennen, kuin pääsen ihan puhtaalta pöydältä kertomaan uusista kokemuksista oikein ajalla ja tunteella!

Viime vuoden syksyllä/alku talvesta päätimme katkaista pimeän kauden käymällä jossakin kaupunkilomalla kahdestaan. Emme ole mieheni kanssa kumpikaan mitään rannalla löhöäjiä vaan enemmänkin kiinnostuneita historiasta ja kulttuurista, ja siksipä emme ole minnekään rantalomille hinkuneet, vaan olemme tykästyneet enemmän kaupunkikohteisiin.

Romanttinen pidennetty viikonloppu odotti meitä siis Romanian Bukarestissa ja olimme varanneet hiukan paremman huoneen joskaan emme mitään sviittiä kuitenkaan 😀

Talvi saapui juuri lähtöpäivänä ja hiukan harmittelimme, että ehkä koko talven ainoat lumisäät jäivät kotiin, kun me matkustimme muualle.

Koneen leijaillessa ilmassa ihastelimme kauniita vuoristomaisemia sen ikkunasta <3

Pilvien yläpuolella saattoi nähdä muitakin “matkalaisia”.

Laskua lähestyessämme alkoi näkyä Romanian tilkkutäkkimäistä maaseutua.

Lentoasemalta olisi pitänyt ottaa taksi tällaisesta automaatista, mutta yhteydet olivat jumissa eikä vapaita takseja ollut saatavilla, päätimme sitten ottaa taksin lennosta. Niin kuin ulkomailla yleensä, täälläkin kannattaa hinta kysyä etukäteen. Monet taksikuskit olivatkin suuria huijareita ja varomaton saisi maksaa matkastaan jopa kolmin-nelinkertaisen hinnan!

Taksikuskin Englanti oli aika kehnoa mutta jotakin mies sai hänen kanssaan kuitenkin jutusteltua.

Taksista nähtiin Bukarestin riemukaari!

Hotelli oli hienoakin hienompi ja aivan keskustassa historiallisen Calea Victoriei kadun varrella <3

Hotellissa oli myös pieni spa jossa kävimme kahdestaan “lillumassa”.

Mieleenpainuvin paikka oli tietenkin Ceaușescun palatsi jonne varasimme kiertokävelyn.

Kameraa olisi saanut käyttää erillisestä maksusta, mutta päätimme, että kännykkäkuvat riittävät sillä kuvat ovat tarkoitettu vain itsellemme muistoksi eikä niistä ole tarkoitusta teettää mitään “painokelpoista”.

Ennen palatsin kierrokselle pääsyä jokainen kävijä kulki metallinpaljastimen läpi sekä luovutti passinsa virkailijoiden haltuun. Turvatarkastuksen kuvaaminen oli ankarasti kiellettyä!

Kierroksen jälkeen passin sai takaisin tätä vierailijakorttia vastaan.

En nyt ala erikseen eritellä jokaista palatsissa ollutta maailmanennätys yksityiskohtaa, kuvat puhukoot puolestaan ja wikipedia kertoo kiinnostuneille lisää. Oppaan kertomus oli muutenkin kuin suoraan wikipediasta kopioitua joten lukemalla wikiartikkelin voit kuvitella olleesi kierroksella mukana 😀 Sen verran voin tiivistää, että suurimpaan kattokruunuun mahtui 4 ihmistä sisälle kerrallaan ja se painoi n. 5 tonnia, ja että palatsissa oli marmoria niin, että Transilvania on nykyään marmorista tyhjä 😀

Reisulle lähtiessämme olimme päättäneet olla tekemättä ainuttakaan ennakkosuunnitelmaa ja tutustua kaupunkiin ihan vain fiiliksen mukaan menemälle sinne minne nokka milloinkin näyttää. Se oli ehkä pienoinen virhe sillä kävelimme vain hotellin ympäristössä näkemättä oikeastaan mitään erityisen kivaa. Historiallinen Viktorei katu piti ympärillään paljon kauniita rakennuksia ja historiasta kertovia kylttejä joiden tekstit olivat romaniaksi. Meiltä luultavasti jäi paljon näkemättä ja kokematta, ja kaupunki tuntui syrjäkujineen ja kassiani kyttäävine ryöstäjineen aika pelottavalta!

Kuvakooste kävelyiltämme:

Hassuista pikku ikkunaluukuista sai ostaa leivoksia:

Bukarestin legendaarisin hylätty talo:

Romulus ja Remus patsas:

Bukarestin vanha kaupunki:

Tämä oli joku vanhin edelleen käytössä ollut kirkko tms:

Kaukainen esi-isäni Vlad Tepes:

Vanhan kaupungin eräs ravintola houkutteli meitä ruokailemaan:

Ruoka oli surkeinta mitä olemme koskaan saaneet, pihvissä oli jotakin jännerantuja jotka jäivät sitkeinä lautasen reunalle syömättä. Ruuasta ei nyt löytynyt edes kuvia vaikka sellaisia kyllä aivan varmasti olimme ottaneet, ehkäpä pilvipalvelimemme on katsonut ruuan niin ala-arvoiseksi, että on päättänyt kadottaa todistusaineiston 😀

Eräässä kebabbimestassa syödessämme saimme jatkuvasti varoa häriköivästi käyttäytyvää vanhaa liimanhaistelijapappaa joka kerjäsi ja kyttäsi ruokailijoiden ympärillä.

Hotellissa lepyttelimmekin pettyneitä ruokahermojamme tilaamalla room servicestä ja se olikin koko reissulla parasta hotelliaamiaisten jälkeen.

Matka oli ihan avartava, ehkäpä joku kerta menemme Romaniaan hiukan paremmin suunnitellulle matkalle. Tällaisten reissujen jälkeen kotiinpaluu tuntuu aina kyllä erityisen ihanalta!

 

Follow my blog with Bloglovin

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.