Tervehdys taas ihana lukijani ja tervetuloa kurkistamaan mille kylpylä Päiväkummussa näytti Tapaninpäivänä.

Tuli näet eräänä päivänä tylsyyksissäni varattua kylpyläpäivä Päiväkummusta ja koska meitä oli koko perhe menossa ja “sviitti” varsin edullinen, ajattelin että mikäpä ei, kokeillaan sviittiä sitten.

Sviitti sanaa ei varsinaisesti pitäisi kai käyttää pelkästä perus++ laatuisesta huoneesta, jonka varustelutaso on kaiken lisäksi varsin vaatimaton. “Sviitissä” ei ollut lainkaan jääkaappia ellei se sitten ollut tämä lukittu ja avaimeton ruskea boxi vaatekaappien vieressä?

Rentouttava Tapaninpäivä kylpylä Päiväkummussa, tosin "sviitti", eikä muukaan, eivät vastanneet odotuksia

Kylppärissä haisi niin pistävä kusen tuoksu, että oven avatessa meinasin lentää persiilleni! Veskin ovi olikin pidettävä visusti kiinni eikä “sviitin” saunan käyttäminen tullut kyseeseenkään! Jopa miehelläni meinasi lentää yrjöt aina vessassa käydessä, vaikka hän ei normaalisti haista mitään hajuja koska on tupakoitsija.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Rentouttava Tapaninpäivä kylpylä Päiväkummussa, tosin "sviitti", eikä muukaan, eivät vastanneet odotuksia

Lusikoitakin oli raaskittu antaa huoneeseen vain 1kpl, jota sitten vuorotellen käytimme iltapalan syömiseen.

Rentouttava Tapaninpäivä kylpylä Päiväkummussa, tosin "sviitti", eikä muukaan, eivät vastanneet odotuksia

Onneksi allasosastolla sentään oli ihan viihtyisää ja testasimmekin kaikki altaat, saunat ja elämyssuihkut moneen kertaan!

Harmillista, että kylpylä aukeaa aamulla vasta 10 aikaan ja huoneiden luovutus on klo jo 12. Aamu-uinnin sai siis unohtaa 😥

Eilen illalla altailta pois lähtiessäni ostin vielä mielenkiinnosta muutaman kylpylässä myydyn kotimaisen saippuatuotteen.

Huoneessa tehty ainesosaluettelon tarkempi tutkiminen paljasti kuitenkin taas ikäviä ylläreitä hyvin laadukkaina ja käsintehtyinä kotimaisina tuotteina markkinoitujen tuotteiden sisällöstä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Rentouttava Tapaninpäivä kylpylä Päiväkummussa, tosin "sviitti", eikä muukaan, eivät vastanneet odotuksia

Shampoo sisälsi neljäntenä ainesosana Amerikassa kiellettyä, syöpää aiheuttavaa ja voimakkaasti allergisoivaa ainetta. Kuorintatuote sisälsi toisena ainesosana ihohuokosia tukkivaa ja mustapäitä aiheuttavaa ainetta. Lisäksi kuorintatuote sisälsi myös em. shampoon sisältänyttä vaarallista ainetta.. Hyllyn reunalla komeilleessa yrityksen mainosesitteessä kuitenkin vannottiin että tuotteet ovat turvallisia ja ekologisia. Ehkä osittain, muttei 100%:sesti, mikä olisi hyvä mainita ellei ole tarkoitus tahallisesti harhaanjohtaa kuluttajaa.

Näitä on ihan mielenkiintoista tutkiskella. Ei siksi, että kiinnostaisi paljastella kiellettyjä tai vaarallisia ainesosia, vaan ihan vertailun vuoksi, että mitä kilpailijat käyttää tuotteissaan, jotta saavat esim. hintaa alemmas menettämättä ominaisuuksia.

Esim. yleistä välteltävää ainetta; SLS:ää usein lisätään tuotteeseen antamaan runsaasti vaahtoa. Runsaan vaahdon saa aikaan myös täysin luonnollisesti ja biohajoavasti käyttämällä sellaisia öljyjä, jotka antavat paljon vaahtoa. Tämä toki
nostaa hiukan tuotteen hintaa.

Tuota aikaisemmin mainitsemaani shampoon sisältämää kiellettyä ainetta taas lisätään mm. kiinteyttämään/paksentamaan nestetuotteita. Tämäkin ominaisuus on mahdollista saada aikaan täysin luonnollisesti, mutta sekin yleensä nostaa hiukan tuotteen hintaa.

Tultiin aamiaiselle. Aika niukka. Perinteiset “lämpimäiset” kuten nakit, pekoni yms. loistivat poissaolollaan. Itse selviän kyllä jogurtti aamiaisellakin, mutta perheen miesväki olisi halunnut pekoninsa 😎 Automaatin mehu maistui laimenneelta tiskivedeltä, kahvi oli viileää eikä kahvimaitoa löytynyt laktoosittomana 😑

Positiivista sentään, että nyt kun oltiin miehen kanssa kummatkin käyty aamulla suihkussa ja minä viruttelin hyvän tovin suihkun seiniä, niin virtsan haju on kadonnut. Ilmeisesti edellinen vieras on pissinyt suihkuun eikä suihkua ole sen jälkeen pesty. Aika ällöttävää.

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: