Rento mieli on paljon keskittyneempi ja tuottavampi!

Rento mieli on paljon keskittyneempi ja tuottavampi!

Tervehdys ihana lukijani!

Perjantai meni mulla plörinäksi, kun raskaan muuttoviikon lopuksi olisi pitänyt vielä jaksaa tehdä iso satsi yllättävän suosittua Kamomilla Hoitoainetta, joka taas on myyty loppuun! Väsyneet aivot eivät enää suostuneet kanssani yhteistyöhön, niinpä mulle tuli lepopäivä ja tänä aamulla yritän metsästää sen zen-fiiliksen jotta saisin hoitoaineet tehtyä.

Eilen käytiin vielä illalla Taikalaaksossa, eli Saaren Taian tulevissa tiloissa mittailemassa ja suunnittelemassa hyllyjen korkeuksia, hyllyvälejä, hyllylevyjä ja muuta. Siellä alkaa olla muutoin valmista, että tuotanto voisi pian muuttaa, ainoastaan saippuaosasto on vielä vähän kesken. Yläkertaankin alkaa kaikki tarvittava olla saapunut pesukonetta ja tiskikonetta lukuunottamatta.

Tällä viikolla kävin kaivamassa muutamaan sopivaan kohtaan kuopat ja kuskasin täältä vanhasta kodista jo yläpihan ruusut ja alppiruusut sinne. Siellä onkin ruusuja ja alppiruusuja paljon ennestään, sillä entisillä asukkailla on siellä ollut jotakin puutarhatoimintaa mihin on liittynyt paljon erikoisempia kasveja 😊 Onkin jännittävää odottaa mitä kevät tuo tullessaan ja mitä kaikkea ihanaa sieltä alkaa kasvamaan!

Iita pääsi mun kanssa muuttoa tekemään, koska tyttären vauvakoira oli täällä, kun tytär kääri äitini kanssa saippuoita ekosilkkipapereihin. Iitaa ja vierasta koiraa ei voi jättää vahtimatta kodin tiloihin eikä mitään koiraa taas voi ottaa työtiloihin, joten Iita lähti muuttokuormia kuskaamaan ja saikin ylpeästi istua matkat etupenkillä 😁

Illalla lopulta saippuoita ja hoitoaineita oli kääritty 2-3 henkilön voimin yhteensä liki 11 tuntia! Siinä sai kuutisensataa saippuaa ja hoitoainetta kauniit ekologiset paperikääreet sekä kartonkivyötteet suojikseen ❤️

Käärijät olivat aika väsyneitä lopuksi ja mulla onkin sellainen villi haave, että josko uusiin tiloihin saataisiin ihan vakituinen työntekijä joka tulisi esim. neljänä päivänä viikossa auttelemaan?

Saaren Taialle pitäisi perustaa useampi sähköposti, myynnille omansa, tilauksiin liittyville kysymyksille omansa ja tuotteisiin liittyville kysymyksille omansa. Nyt kaikki tulee yhteen ja samaan meiliin ja pelkkä sähköpostin avaamisen ajattelu saa stressihormoonini nousemaan enkä voi kuvitellakaan avaavani meilejä esim. ennen kun lähden tekemään saippuoita. Vaikka 99% meileistä on ihania, niin se äärimmäisen harvoin saapuva yksi negatiivissävytteinen meili saa minulta päivän raiteiltaan ja sellaisen odotan aina siellä olevan, kun meiliä ryhdyn avaamaan. Onneksi useimmiten turhaan! Olisikin hyvä jos erityyppiset aiheet olisivat eri sähköposteissa niin voisi valita päivän jolloin on valmis lukemaan myös sen mahdollisen negameilin!

Välillä joku asiakas saattaa olla pettynyt jonkun jälleenmyyjämme toimintaan ja laittaa siitä palautetta meille. Koitan siinä sitten vastata mahdollisimman diplomaattisesti ja ohjata laittamaan palaute suoraan sille jälleenmyyjälle, jonka kanssa on asioinut. Joskus vaan me nettishoppailijat ollaan niin vikkeliä liikkeissämme, että ei jää mieleen mitä on tilattu ja mistä 😁 Itse olen tästä hyvä esimerkki! Tänään piti meinaan ajaa Raision Ikeaan hakemaan 8 säädettävää pöydänjalkaa ja 2 säädettävää pöytää. Rahti toi kuitenkin Ikea lähetyksen Taikalaaksoon eilen ja kas kas, en ollut muistanut, että olinkin jo ostanut ne pöydänjalat netistä 😂

Onneksi ne saapuivat nyt, sillä muutoin mulla ois pian ollut liikaa pöydänjalkoja 😁

Meille tuli Taikalaaksoon myös oma pahvinkeräysastia. Vaikka kierrätämmekin suurimman osan laatikoista eteenpäin lähettäessämme jälleenmyyjille heidän tilauksiaan, niin osa laatikoista on joko liian isoja tai liian kehnossa kunnossa uudelleenkäyttöön ja niiden mahduttaminen autoon esim. tilausten kuljetus reissuilla on tuottanut aika paljon päänvaivaa. Enää ei tarvitse sitäkään murehtia, kun saimme oman pahvinkeräysastian pihaan 😊

Se käydään tyhjentämässä kerran kuussa, kun muutoin kuskaisimme niitä erikseen pikkuautolla noin kerran viikossa. Ehkäpä se on myös ilmastolle parempi niin, sillä roska-auto kulkisi tästä joka tapauksessa, eli nyt jää muutama pikkuautolla ajettu matka pois maapalloa kuormittamasta!

Asiasta ihan toiseen! Meillä on saarentaikalaisille jälleenmyyjille oma keskusteluryhmä, jossa jälleenmyyjät kertovat ideoistaan yms. Eilen siellä pyydettiin Saaren Taika® tuotteista yhteiskuvia ja koska mulla oli lepopäivä, ryhdyin heti tuumasta toimeen!

Levitin tuotteet mun iskän tekemälle kauniille sohvapöydälle, joka on sellasta vanhaa puuta ja annoin kameran laulaa 😁

Muutama mielestäni ihan ok kuva tuli, mutta väsynyt mieli ei ole kovin luova, sen huomasin 😩

Pyykkietikoiden ja niiden kanssa yhteensopivien tuotteiden kuvaamiselle pitää odottaa sopivan tuulista ilmaa, jotta saan kunnon aaltoja taustalle. Tyyni meri on yhtä tylsä kuin mikä tahansa lammikko eikä tyyntä merta taustalta välttämättä mereksi edes tunnistakaan!

Tätä vesistötaustaahan voisi käyttää myös ihan symbolisessakin mielessä, mikäli pyykkietikkaa olisi esim. laimennettu vedellä. Itse en ole oikein ymmärtänyt tuota vedellä laimentamisen ideaa? Jokainenhan voi annostella pyykkietikkaa vähemmän jos ei pidä tuoksusta. Mitään muuta vaikutusta vedellä siinä ei ole, paitsi halventaa tietty myös valmistuskustannuksia. Veden mukaantulo pakottaa myös käyttämään säilöntäainetta.

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Tästä säilöntäaine-syystä en ole vielä toistaiseksi valmistanut myöskään meiltä jatkuvasti toivottuja valmiita pesuainesuihkeita. Useimmat säilöntäaineet eivät ole biohajoavia ja monet niistä aiheuttavat herkimmille mm. allergiaoireita. Kosmetiikassa esim. parabeenit ovat aika yleisiä säilöntäaineita ja useimmathan meistä yrittää niitä juuri arjessaan vältellä, sillä parabeenien on todettu häiritsevän meidän hormoonitasapainoamme.

Saaren Taika® ei laimenna vedellä ekologisia pyykkietikoitaan, emmekä myöskään käytä mitään lisäaineita niissä. Emme emulgaattoreita, emme säilöntäaineita. Vain aitoa kotimaista luonnosta peräisin olevaa väkiviinaetikkaa ja aitoja luonnosta peräisin olevia kasvien eteerisiä öljyjä tuomaan tuoksua. Voimakkaammin tuoksuvat vuodenaika pyykkietikkamme ovatkin ihan super-riittoisia, sillä jopa puoli ruokalusikallista koneelliseen riittää! Se tarkoittaa, että esim. pullollisella Saaren Taika® Syksy pyykkietikkaa voi pestä jopa 133 koneellista pyykkiä!

Saaren Taian reseptit ja ainesosien määrät on tutkittu ja tarkastettu, että jokainen pyykkietikkamme on kaikilta osin 100% biohajoava, eli se ei kerry luontoon, se ei siirry ja kerry eläimiin, se ei siirry ja kerry meidän ihmisten elimistöihin edes kierrettyään jäteveden kautta takaisin luontoon.

Saaren Taika® pyykkietikka on siis 100% luonnollinen, 100% biohajoava, 100% turvallinen niin ihmisille kuin ympäristöllekin 💚

Sellaisia ovat minun päähänpinttymäni, vaikka siivoussuihkeille olisi paljon kysyntää, tiedän sen, kun niitä on meiltäkin toivottu niin monet kerrat! Siivoussuihke vaan on myös yksi sellainen tuote, joka useimmiten valuu sellaisenaan suoraan viemäriin ja täällä luonnon keskellä saaristossa sitä kautta aivan suoraan myös maahan ja vesistöihin.

Kaupungissa tätä yhtälöä voi olla vaikeampi ymmärtää, kun jätevedet menevät putkistoja pitkin jonnekin kaukaisuuteen vedenpuhdistamolle. Vedenpuhdistamo taas jo nimellään viestittää, että sieltä eteenpäin takaisin luontoon palatessaan likavesi olisi puhdasta! Vaan useimmat jo nykypäivänä tietääkin, että vesisöstöihin valuu hirmu määrä kemikaaleja käyttämästämme kosmetiikasta, kemikaaleista ja jopa syömistämme lääkkeistä ja elintarvikkeista!

On kirjoitettu jopa kalojen muuttavan sukupuolta alueilla, jonne jätevedet puhdistamoista valuu ja vesistöjen kautta myrkkyjen kertymisistä mm. kaloihin ja rehuviljaan, josta ne taas päätyvät meidän ihmisten elimistöön syödessämme kalaa tai lihaa 🙁

Aika pirullinen noidankehä siis, mutta heti jos löydän luonnolle ja ihmiselle täysin vaarattoman säilöntäaineen, niin lupaan alkaa valmistamaan teille sitä valmiiksi veteen laimennettua siivoussuihketta 😀

Tätä hoitoainettakaan en valmista tänään yhtään ylimääräistä, sillä tämäkään tuote ei sisällä säilöntäaineita. Alkuviikosta lähteviin tilauksiin menee siis tänään valmistetut hoitoainepalat. Mikäli olet siis ennakkotilannut jostakin riittoisaa tehohoitoainettamme, niin takuuvarmasti saat itsellesi tällä viikolla valmistetun tuotteen. Oikeaa tuorekosmetiikkaa siis 😀

Hoitoaineen muotoilu muottiin kaatamisen jälkeen on hiukan hankalaa ja tästä syystä se onkin meidän ainoa tämän kategorian tuote, jonka kaunis muoto ei ole yksilöllisesti käsin taiteiltua, vaan tulee valmiiksi muotista.

Kaikki muut saippua- ja hiustuotteemme ovatkin yksitellen käsin koristeltuja ja tällaiselle taiteelliselle käsillätekijälle se on maailman ihaninta puuhaa saada muotoilla saippuoiden pintaan kuvioita <3

Toivoisin totisesti, että pääsisin itsekin pian muuttamaan saippuan tuotannon kunnon tiloihin ja saisin tilat ja vapauden tehdä monenlaisia uutuustuotteita!

Meillä on paljon myyntiin valmiita tuotteita, eli tuotteita joille on jo tehty kosmetiikan turvallisuuden arvioinnit, joiden reseptit on tarkistettu ja joita on jo tehty tänne pari aloituserää odottamaan. Kunnon tuotannon aloittamiseen ei vain täällä yksinkertaisesti tilat riitä eikä ole ideaa laittaa paria pikku erää saataville ja sitten odotuttaa kuukautta, että saadaan tuotanto kunnolla käyntiin. Niinpä täällä sekä itse saippuantekijä, että monta tuotteita odottavaa käyttäjää käyvätkin jo ylikierroksilla odottaen kuumeisesti milloin ne uudet ihanuudet saa laittaa markkinoille!

Alla meidän tuleva Vihreä Tee & Kamomilla shampoo. Testaajien palautteen mukaan päänahan psoriasiksen kutina on hiukan rauhoittunut tällä ja hiukset ovat hyvin tuuheat ja helposti kammattavat. Vielä on testaamiset kuitenkin kesken ja psorin ollessa kyseessä, tarvitaan pitkäaikaista käyttöä ennen kuin voidaan arvioida mahdollista tehoa. Vihreä Tee & Kamomilla shampoo on siis ihan kaikille hius- ja päänahka -tyypeille, mutta paljon rauhoittavia ainesosia sisältävänä halusin testauttaa sitä myös päänahan psorista kärsivillä 🙂 Kiitos muuten testaajille <3

Nyt siirryn valmistamaan saippuaa, kiitos taas, että tulit blogiani lukemaan ja oikein ihanaa loppupäivää sinulle täältä Saaren Taika® saippuatehtaasta <3

Lue artikkeli käyttämiemme kemikaalien valumisesta luontoon alta:

Tiesitkö, että käyttämäsi kemikaalit saattavat saastuttaa ilmaa yhtä paljon kuin autot? En minäkään tiennyt, siksi kannattaakin lukea tämä!

 

 1 thought on “Rento mieli on paljon keskittyneempi ja tuottavampi!”

  • Hienoa, että siivoussuihketta ei ole tulossa tuoteperheeseesi! Juurikin asian ydin on se, ettei vettä ole valmiissa tuotteessa, koska silloin tosiaankin tulevat säilöntäaineet mukaan kuvioihin – nou nou 🙂 mun mielestä on ihan terapeuttistakin tehdä itse siivoussuihketta ja tipauttaa mielialan mukaan eteeristä öljyä sekaan 💚 Tsemppiä uusiin tiloihin ja uusien tuotteiden tuotantoon! 🙂

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: