Remppaa, tuotantoa, remppaa, tuotantoa ja vesikatkos!

Remppaa, tuotantoa, remppaa, tuotantoa ja vesikatkos!

Moikka taas ihana lukijani!

Vihdoin mulla on näyttää uuden paikkamme itse koti -osiostakin jotakin ennen ja jälkeen kuvia vaikka remppa onkin todella pahasti kesken! Nyt ollaan sentään jo hiukan päästy aloittelemaan! Onneksi mulla on maailman paras iskä, joka on tullut jälleen hädän hetkellä apuun!

Eka huone joka saatiin laitettua oli pojan huone. Sinne laitettiin uusi tapetti yhdelle seinälle ja maalattiin muut seinät. Lattialle tuli tammi-laminaatti, koska huone on suoraan yhteydessä eteisen ja olkkarin kanssa, joissa oli ennestään puulattia, joka jää entiselleen. Oma värimaailmani on tällä hetkellä harmaan vaaleissa sävyissä ja mieluiten olisin valinnut samantyyppiset laminaatit uuteenkin kotiin, jotka tänne Metsolaankin olin valinnut.

Metsolan olkkari

Vaaleanharmaa laminaatti rinnakkain lakatun puulattian kanssa olisi kuitenkin riidellyt niin kovin, että jopa käveleminen sen kohdan yli olisi sattunut silmiin 😀

Kaukassalon olkkari

Joten ainoa vaihtoehto oli valkata sellainen laminaatti, joka istuisi yhteen tuon puulattian kanssa, sillä niiden väliin ei tule muuta kuin ohut metallilista.

Pojan huone on siis viimeistelyä vaille valmis. Joku aikaisempi asukas on nimittäin tapetoinut hiukan kiireellä ja tapetit on asennettu hiukan sikin sokin jopa ikkunan puitteisiin, osassa on, osassa ei, nämä täytyy vielä liottaa irti, jotta näkymä on yhtenäinen ja viimeistelty. Onneksi Saaren Taika siivoussaippualiuos selvittää varmasti tuonkin ongelman nopeasti ja vaivatta 😀

Tammi-laminaatti sopii yhteen myös lakatun puukaton kanssa eikä minun tarvitsekaan murehtia; kuka, koska ja miten, tulisi käsittelemään katot meille!

Alla olevassa kuvassa muuten näkyy tuo Salo Designista hommattu ledikattovalo, joka on muuten ihanan ajaton ja hemmetin kirkas. Jos siis tarvitset hyvää kirkasta valaisua esim. työtilaasi tms. niin tämä lamppu kannattaa ostaa! Sen ledit on vaihdettavissa, eli lamppu on ikuinen ja silti sähköpihi. Nimeltään se oli muistaakseni Innolux Jasmina tms? Valaisinasioissa (ja muussakin sisustuksessa) kannattaakin kääntyä Salo Designin Helyn puoleen, meinaan sieltä saa kaikkea ihanaa ja erikoista ihan sisustussuunnittelusta lähtien verhojen ompeluun jne 🙂

Tässä vielä valo päällä. Illan hämärissäkin se valaisee yksinään koko huoneen kunnolla!

Seuraava huone, jonka lattian kimppuun isäni pääsi, oli takkahuone. Sinne ei tulekaan muuta kuin lattia sekä yhdelle seinälle tapetti. Muutoin huoneessa on tiiliseinät, jotka sopivat tietty sellaisenaan takkahuoneen seiniksi, eikä niille ole tarvetta eikä aikomusta mitään tehdäkään. Iso vuolukivinen takka on huoneen keskipiste, vaikka seinän vieressä seisookin ja keittiölle valitsemani tumma kivi-laminaatti sopi takan kanssa yhteen kuin nenä päähän! Keittiö ja takkahuone yhtyvät toisiinsa nimittäin sellaisella oviaukolla jossa ei ollut kynnystä ja niin näille tulee tavallaan yhtenäinen lattia. Samaa laminaattia siis. Keittiön lattia taas on yhteydessä myös suoraan eteisen ja olohuoneen puulattian kanssa, joten harmahtava (lempparini) puulaminaatti olisi taas ollut riidoissa lakatun lautalattian kanssa, joten ainoa harmaa lattiavaihtoehto oli kivi-laminaatit 😀

Takkahuone pääsi ensin käsittelyyn ja alla lattian asennusta on jo aloiteltu.

Muutoin aika tummasävyiseen takkahuoneeseen halusin valoisan luonnonläheisen tapetin ja valintani osui Vallilan Luontopolkuun.

Tapetti tuo rytmiä, valoa ja järjestystä tiiliseinän hallitsevaan tummaan tunnelmaan. Tummanharmaa kivilattia sopii yhteen myös lakatun puukaton kanssa, eikä ole riidoissa myöskään punatiilisten seinien kanssa. Valaisimiksi tähän huoneeseen tulee rustiikkiset kattospotti sekä -lukulamppu.

Harmillista, että seuraava kuva on hiukan tärähtänyt, mutta siitä saa kuitenkin sen verran selvää, että huomaa takan ja laminaatin yhteensopivuuden oikein hyvin <3 Takan edustan punaiset kaakelit saavat vielä päällensä lattiaan paremmin sopivat laatat, pitää vaan miettiä miten vanhojen laattojen pinnan saa rikki, jotta uusi kerros pysyy sen päällä?

Mainos
Saaren Taika - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta! Saaren Taika® - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Keittiössä vastaan tuli pari harmillista yllätystä. Ekaksikin, itse olisin halunnut säästää keittiön seinän korkkikuvioisen alaosan, mutta purettuamme yhden pois lähteneen kaapin nurkasta, saimmekin huomata, että säästö oli iskenyt korkkikoristeisiin, eikä se jatkunutkaan kaapin taakse. Korkki saa siis lähteä 🙁

Toinen ikävä yllätys, ja hiukan suurempi, ilmestyi keittiön alakaapistosta. Alunperin tarkoitus oli vain purkaa tuo ylimenevä L-sarake alakaapilta ja tehdä kaapille normaali ovi seinän viereen.

Kaappia purkaessa jouduimme nostamaan keittiölle lämmintä vettä antavaa omaa (!!??!!) lämminvesivaraajaa kaapin sisällä ja nostettuamme sitä ehkä noin 1-2 cm ylöspäin saadaksemme sille tukea alle, katkesi sille tuleva vesiputki kaapin sisältä ja kuivatessamme siitä valunutta vettä huomasimme koko kaapin alustan olevan täynnä hiiren kuivunutta pissaa, hiiren kakkoja ja jopa pikkurillinpään kokoisia rotan papanoita! Pyysin isää purkamaan vähän lisää, jotta näemme miten pitkälle kaapin alle rotat ja hiiret ovat käyneet paskomassa ja jotta niistä lähtevät hajut ja pöpöt saadaan siivottua, ja niinpä meille tulee eteen ainakin koko tiskialtaan alakaapistojen vaihto. Samaan syssyyn laitan kyllä sitten myös altaan ja hanan uusiksi, koska se olisi jossakin kohtaa joka tapauksessa ollut listallani. Ainoa ongelma on, että uusiin kaapin runkoihin pitäisi saada sovitettua vanhat ovet, jotka mulla on tarkoitus vaan uudelleenlakata, mutta miten se mahtaa onnistua, se jää nähtäväksi!

Keittiöongelma aiheutti myös paljon muuta haittaa, sillä vaikka kellarista tulee kaikkiaan neljä päävesiputkea asuintiloihin, ja jokaisessa putkessa on jo liitäntäkohta sulkuvalmiudella, on talossa päätetty laittaa sulkuventtiili vain yhteen ainoaan kohtaan, joka sulkee kaiken veden koko talosta. Nyt meillä on siis siivous, vessassakäynti, käsienpesu ja tietty tuotanto, hiukan hankalaa kun ei saada vettä. Putkimies on kyllä jo aiemmin tilattu, nimittäin siirtämään se lämminvesivaraaja keittiöstä kaapin toiseen kohtaan, mutta nyt asiaa täytyy lykätä kunnes on yleensäkään edes kaappi minne sen siirtää 😀

Keittiön kaapistojen ja altaan suunnittelu ei kuulunut tähän kohtaan aikatauluani, sillä meillä on tuotantokiireet pahimmillaan päällä parhaillaan, kun valmistetaan jo saippuaa kypsymään joulumyyntiä varten ja keittiön suunnittelu vie minulta vähintäänkin pari päivää ellei kauemminkin! Lisäksi keittiön tilaaminen ja toimitus vie varmasti myös oman aikansa, tuskin sitä ihan parissa viikossa mistään saa ja vesi taas on poikki niin kauan, kun ei saada putkimiestä paikalle. Eli *kirosana* mikä tilanne ja juuri pahimpaan aikaan!!

Mutta meillä ollaan totuttu näihin ”set backeihin” ja aina niistä ollaan selvitty tavalla tai toisella, joten en ota stressiä siitä. Veden voi tuoda vanhasta kodista ja keittiön kaappi-asiakin varmasti suttaantuu, kun saan vain energiani kohdistettua sen miettimiseen!

Sellasta remppaamisellemme siis kuuluu. Vihdoin! Ja eilen, kun minä ja isä rempatiin (isä lattiaa, minä seinää) niin mieheni oli tuotantopuolella järkännyt mulle ihanan yllätyksen! Hän oli tehnyt mulle oman erikoisen voiteen, jossa oli suorastaan Jumalainen tuoksu!

Se oli pehmeää ja ihanasti levittyvää, ja tuoksui ihollakin pitkään aivan taivaalliselle!

Tänään ollaankin pois tuotannosta, kun pojan koululla on vanhempainvartti ja iltapäivällä ajetaan Saloon tapaamiseen, joka liittyy yrityksen uudistuksiin, joista kerron enemmän joskus toiste 🙂

Alla vielä ennen ja jälkeen kuvia aloitelluista huoneista:

Takkahuone ennen:

Takka huone nyt, vielä kivilaatat takan edestä puuttuu, sekä uudet valaisimet ja lattialistojen asennus.

Pojan huone ennen:

Pojan huone nyt, ikkunanpuitteiden viimeistelyä vaille valmiina:

Keittiö ennen:

Keittiössähän oli hassusti tuo ikkunan edessä oleva taso asennettu niin ettei keittiön tuuletusikkinaa saanut auki, joten päätettiin purkaa tuo taso pois.

Keittiö nyt, pahasti kesken vielä:

Vielä on siis paljon paljon tekemistä. Olkkarissa mm. on seinäpinta-alaa yhtä paljon, kun meillä täällä vanhassa kodissa on keittiössä ja olkkarissa yhteensä ja niiden maalaus ja tapetointi vie varmaan 1-2 päivää. Olkkari ensin:

Olkkari nyt 😀 :

Tää on niin ”perus-vakio”, että kamaa kasataan pois tieltä sinne missä tilaa on ja seuraavaksi kun pitäis päästä olkkarin kimppuun, on näkymä tuo! 😀

Kiitos, että luit 🙂 Jos haluat itse kokeilla ekologista ja tehokasta (siis oikeasti, ei vain lupauksena) siivousainetta niin suuntaa katseesi Saaren Taika jälleenmyyjien listaan ja käy shoppaamassa aidosti ekologinen Siivoussaippua (luomu) itsellesi.

Siivoussaippua sisältää vain kahta luonnollista öljyä; oliiviöljyä ja kookosöljyä, siksi se on tehokas lialle, mutta samalla hellävarainen käsillesi!

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-1rkl / 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika® Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

 

 

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: