Remonttia, saippuan valmistusta sekä yksi taivaasta tippunut haukka

Remonttia, saippuan valmistusta sekä yksi taivaasta tippunut haukka

Tervehdys tiistaihisi arvoisa lukijani!

Ihmetteletkö otsikkoa? Löysimme tosiaan mieheni kanssa keskeltä naapurin peltoa suoraan taivaasta tipahtaneen haukan. Lumella ei nimittäin näkynyt jäljen jälkeä, ei edes haukan siipien jälkiä. Se näytti ”istuvan” puhtaalla lumella upoksissa aivan paikallaan. Aluksi ajattelinkin sen olevan kuollut, mutta lähestyessäni sitä sen silmät liikahtivat. Juttelin sille rauhallisesti ja lähestyin hiukan lisää. En huomannut päältäpäin mitään ulkoisia vammoja, mutta siltikään lintu ei hievahtanutkaan astellessani varovasti lähemmäs ja lähemmäs. Arvelin linnun olevan loukkaantunut ja nopeasti etsin Salon Eläinsuojeluyhdistyksen numeron johon soitin saadakseni neuvoja ja apuja linnun kanssa. Numerosta vastattiinkin ja jäin odottamaan takaisinsoittoa kunhan eläinsuojeluhenkilö soittaa ensin luonnonvaraisista eläimistä huolehtivalle henkilölle. Itsellämme oli hiukan ”tuli perseen alla” koska meillä oli menoja vielä toiseen paikkaan.

Pian eläinsuojeluhenkilö soittikin takaisin ja kertoi ettei ollut tavoittanut tätä kolmatta henkilöä. Hän kehoitti minua pyydystämään lintu johonkin häkkiin tai laatikkoon odottamaan. Mies kiiruhti viemään ostoksia eteiseen ja noutamaan häkkiä. Minusta tuntui kuin aikaa olisi kulunut tunti kaupalla ja kun mies vihdoin saapui takaisin olin jo hiukan hermona.

Mies ei uskaltanut suurta nokkavaa lintua pyydystää joten otin miehen hanskat käteeni ja tartuin varovasti lintua siipien päältä jottei se saa siipiä auki ja pääse karkuun. Nostimme sen pikku papukaijamme Lotan matkahäkkiin jossa haukka aukoi siipiään ja sain hetken sovitella, että sain sen mahtumaan kokonaan häkkiin.

Puhelimessa olin saanut ohjeen jonka mukaan kaikki elänilääkäriasemat ovat velvollisia ottamaan villieläimen hoitoonsa ja suuntasimme auton keulan kohti Perniön yksityistä eläinklinikkaa. Onneksi soitin sinne matkalla, sillä sinne ei suostuttu lintua ottamaan muuta kuin lopetettavaksi. Yritin soittaa Salon kunnalliseen eläinlääkäriin, mutta sieltä ei vastattu. Tässä kohtaa stressi alkoi jo olla aika korkealla, ja olin jo hiukan hätääntynyt, että minne voisimme linnun toimittaa hoitoon. Käänsimme autolla uukkarin, sillä Perniöstä emmekä Salosta emme saisi apua 🙁 Muistin erään naapurini jutelleen, että heillä on ollut loukkaantuneita luonnon lintuja hoidossa ja etsin numerotiedustelusta numeroa jonne soittaa. Sainkin naapurini kiinni ja hän lupasi katsoa lintua. Pääsimme juuri ja juuri naapurilta kotiin päin, kun sain viestin, että lintu oli avannut kerran vielä silmät ja siivet ja kuollut sitten.

Lintu on nyt pakastettuna ja se toimitetaan eteenpäin alueemme lintuja rengastavalle henkilölle joka mahdollisesti toimittaa sen ruumiinavaukseen.

Lintu on tunnistettu niin varpushaukaksi, kuin kanahaukaksikin. Itse en haukkoja tunne joten en osaa arvioida mikä lintu oli kyseessä.

Harmillista, että kaikilla kunnilla ei ole palkattua eläinsuojeluhenkilöä ja eläimen pelastaminen on tuskastuttavan vaikeaa verrattuna vaikka Turkuun. Turussa linnun olisi voinut toimittaa suoraan, kellonaikaa katsomatta Turun Eläinsuojeluyhdityksen tiloihin jossa on henkilökunta näistä huolehtimassa heti eikä viikon päästä, eikä olisi tarvinnut ajella ympäri ämpäri vain huomatakseen, että kukaan ei ota lintua vastaan. Ymmärrän toki, että hommat täällä ja monessa muussakin paikassa pyörii vapaahtoisten voimilla, siksipä juuri jokaisen kunnan pitäisi mielestäni palkata resurssit tällaiseen..

Itse olin tämän asian vuoksi koko loppupäivän hyvin stressaantunut, en tiedä johtuuko se ADD:sta, erityisherkkyydestä vai siitä, että minun päiväni yksinkertaisesti täytyy kulkea ennakoitujen rutiinien mukaan ja tällaiset yllättävät stressaavat tilanteet saavat koko loppupäivän pois raiteiltaan.

No, mitäs muuta tänne kuuluu? Asuttiin muutama päivä totaalisessa kaaoksessa, kun vihdoin ja viimein saimme ne laminaatit keittiöön ja olkkariin vaihdettua! Koko olohuone oli siirrettynä makkarii ja puolet keittiöstä oli eteisessä. Alla pari havainnollistavaa kuvaa kaaoksestamme:

Talossahan oli ostettaessa laminaatit keittössä, olkkarissa ja makkarissa, mutta joko asentajan tunaroinnin tai laminaattien heikon laadun vuoksi ne olivat paikoin niin surkeassa kunnossa, että päätimme jo heti ostaessa, että ne vaihdetaan. Puolitoista vuotta siinä melkein sitten menikin, että ne vaihdettiin sillä laminaatit oli ostettuna jo ennen kun olimme saaneet talon avaimiakaan!

Koko talon uuden lookin suunnittelin siis mielessäni talosta ottamieni kuvien perusteella ja kaiken ostin netistä katsomatta tuotteita edes paikanpäällä. Taidankin tehdä remontista kokonaan oman kirjoituksen, sillä siitä tulee pitkä ja sisältää paljon kuvia.

Tänään tein taas satsit Kastilian saippuaa sekä Särkisalon suolasaippuaa <3 Kastilian saippua saa aina pintaansa puutikulla tehdyt koristelut, mutta suolasaippuat jätän tarkoituksella hiukan rouheamman näköisiksi jotta ne muistuttaisivat enemmän muinaisia saippuoita joiden historia innoittaa minua edelleen 🙂

Kiitos, että luit. Pian luvassa remppapostaus erikseen 🙂

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: