Rasvoittuvat hiukset, kuinka pääsin eroon ikävästä vaivasta!

Rasvoittuvat hiukset, kuinka pääsin eroon ikävästä vaivasta!
Hiusten värjääminen ja hiuslakan liikakäyttö "auttoi" asiaan jonkun verran, sillä mitä huonommassa kunnossa hiukseni olivat, sen vähemmän niiden liikarasvoittuminen näkyi. Siksi saatoin useasti blondata hiuksia ihan vaan siksi, että ne menisivät huonompaan kuntoon.  Huoh, oi jospa olisin silloin tiennyt mitä tiedän nyt..

Joko olen kertonut miten pääsi eroon erittäin ikävästä, ja arkeani haittaavasta vaivasta, nimitäin nopeasti rasvoittuvista hiuksista? En varmaankaan. No tässä tulee!

Nopeasti rasvoittuvat hiukset ja päänahka

Mulla alkoi teini-iässä päänahka rasvoittumaan ihan hirvittävän nopeasti. Ohut ja hento hiuslaatuni vielä lisäsi ongelmaa. Pahimmillaan hiukseni olivat sellaiset, että vaikka olin aamulla ne pessyt, alkoivat ne valua painavina, öljyisinä nuudeleina jo iltapäivällä pitkin päätä ja poskiani. Ongelma oli todella paha ja arvaa miten se nolotti muutenkin herkkää nuorta?!

Hiusten värjääminen ja hiuslakan liikakäyttö ”auttoi” asiaan jonkun verran, sillä mitä huonommassa kunnossa hiukseni olivat, sen vähemmän niiden liikarasvoittuminen näkyi. Siksi saatoin useasti blondata hiuksia ihan vaan siksi, että ne menisivät huonompaan kuntoon. 

Huoh, oi jospa olisin silloin tiennyt mitä tiedän nyt..

Mikä aiheuttaa hiusten rasvoittumista?

Rasvoittuvat hiukset johtuvat useimmiten talirauhasten liiallisesta toiminnasta. Tämä voi johtua monista tekijöistä, mukaan lukien geneettiset tekijät, hormonaaliset muutokset, stressi, ja vääräntyyppisten hiustenhoitotuotteiden käyttö.

Itselläni rasvoittumista aiheuttava tekijä oli luultavasti hormonaaliset muutokset, stressi ja väärät hiustuotteet.

Elin tuohon aikaan siis osin kadulla, autoissa, missä ikinä milloinkin. Olin karkuteillä kotoota ja hiukset tuli useimmiten pestyä huoltoaseman vessassa sillä sitruunan hajuisella ja hiukan kuorivalla käsisaippualla.

Ei todellakaan mikään ihoystävällinen aine!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Miten olen saanut oman rasvoittuvan päänahkani tasapainoon?

Nopeasti rasvoittuvat hiukset ovat olleet ongelmanani ihan teinistä tänne aikuisuuteen asti ja on edelleen. Enää hiukseni eivät kuitenkaan liistraannu öljyisinä suiruina pitkin ihoani päivällä, jos olen ne aamulla pessyt. 

Usein hiukseni kestäisivät nykyään pesemättä ehkä kaksikin päivää, mutta koska olen 30 vuotta käynyt suihkussa joka aamu, on se jäänyt tavaksi, ja useimmiten pesen hiukseni edelleen joka aamu.

Oheisessa kuvassa olen juuri nyt. Kello 6 lauantai aamulla, hetki sitten heränneenä. Kuten huomaa, hiukseni eivät ole erityisen rasvaiset, vaan näillä hiuksilla voisi hyvin mennä vielä tämän päivän.

Miten sitten sain päänahkani talintuotannon tasapainotettua?

Alunperin kehittämälläni Teepuushampoo palalla. Olin siis kehittänyt Saaren Taika Teepuusaippuan siihen koko elämäni vaivanneeseen atooppiseen ekseemaihottumaan, jonka se käytännössä paransi.

Ja koska palashampoot olivat juuri silloin nousemassa ajankohtaisiksi tuotteiksi kehittää, päätin kehittää teepuuöljyä sisältävän shampoon, joka sopii erityisesti rasvoittuville hiuksille ja hilseilevälle päänahalle.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Minullahan oli myös sellaista rasvaista kellertävää hilsettä ajoittain päänahassa. Nykyään tiedän jo, että se on luultavasti ollut seborrooista ekseemaa, mutta silloin luulin tavalliseksi hilseeksi

Teepuuöljy ja rasvoittuva päänahka sekä hilse

Teepuuöljy on tunnettu sen antimikrobisista, tulehdusta estävistä ja talintuotantoa tasapainottavista ominaisuuksista. Se on osoittautunut tehokkaaksi useita iho-ongelmia vastaan, kuten itse olin jo huomannutkin.

Rasvainen päänahka johtuu liiallisesta talin tuotannosta talirauhasissa. Tali on öljyinen aine, jota keho tuottaa luonnollisesti kosteuttaakseen ja suojellakseen ihoa ja hiuksia.

Teepuuöljy on osoittautunut tehokkaaksi tasapainottamaan talin tuotantoa päänahassa. Se säätelee talirauhasia ja vähentää liiallista öljyä, mikä auttaa pitämään päänahan ja hiukset terveinä ja puhtaina.

Teepuuöljyn antimikrobiset ominaisuudet voivat myös auttaa torjumaan päänahan ihon mikro-organismeja, jotka voivat pahentaa rasvaisen päänahan oireita.

Hilse taas johtuu usein Malassezia-sienen liikakasvusta, joka on normaali osa ihon mikrobiomia, mutta joka voi aiheuttaa ongelmia, kun se kasvaa liikaa.

Teepuuöljy on osoittautunut tehokkaaksi myös Malassezia-sientä vastaan. Lisäksi teepuuöljy voi auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa, mikä voi lievittää hilseen aiheuttamaa kutinaa ja ärsytystä.

Näiden seikkojen vuoksi teepuuöljy oli luonnollinen valintani palashampooseen, jota kehitin rasvoittuville hiuksille. Ja niinpä syntyi sitten Saaren Taika Teepuushampoo, joka nyt uutuutena löytyy myös nestemäisenä Teepuushampoona!

Saaren Taika teepuushampoolla rasvoittuvat hiukset kuriin

En nyt muista tarkkaa ajankohtaa, jolloin Teepuusahmpoomme näki päivänvalon, mutta tämä vanha tuotekuva on otettu helmikuussa 2018 eli vähintään siitä asti käytin päivittäin Saaren Taika Teepuushampoota hiustenpesuun.

Pesin säännöllisesti Teepuushampoolla varmaan noin vuoden, jonka jälkeen loppuvuonna 2019 olen alkanut käyttää myös nestemäistä Tyrni Kehäkukka shampoota, joka sekin hillitsee hilsettä ja rasvoittumista. 

Palasampoot, vaikka ovatkin ihania, eivät vain ole kaikkien mieleen. Itseasiassa meitä ”ekoilijoita” on loppujen lopuksi vielä aika vähän ja shampoon palamuodosta saimme hirmuisesti palautetta ja toiveita, että tekisimme myös perinteiset nestemäiset shampoot valikoimiimme.

Kuuntelemme, tottakai, myös asiakkaidemme toiveita, vaikka itsekkäistä syistä suuri osa Saaren Taika tuotteista onkin kehitetty omiin vaikeisiin oho-ongelmiini, sillä itse en ole lääketieteestä, enkä vaihtiehtoisistakaan, aiemmin apua ongelmiini saanut.

Onneksi minulla on se ADD (nykyisin senkin diagnoosi on ADHD) ja minulla on kyky ylikeskittyä ja opiskella viimeistä ripettäkin myöten aiheesta, joka minua kiinnostaa, ja se on iho, ihosairaudet ja raaka-aine kemia.

Tämän ylikiinnostuksen ansiosta olen myös aikuisiällä opiskellut itselleni kaksi tutkintoa; tuotekehittäjän erikoistutkinnon ja luonnonkosmetiikan kehittäjän tutkinnon ja niiden lisäksi voin uppoutua päivien ajaksi tieteellisiin julkaisuihin ihosairauksiin liittyen!

Mutta palataanpas aiheeseen, eli nestemäiset shampoot meille tuli vuonna 2019 ja ne ovatkin nopeasti nouseet palatuotteita suosituimmiksi ja Tyrni Kehäkukka shampoon kehittämisessä kärkenä oli tottakai päänahan rasvoittumisen ja kutinan sekä hilseen rauhoittaminen.

Tyrni Kehäkukka shampoo rasvoittumista, kutinaa, hilsettä ja jopa psoria vastaan

Tyrni kehäkukka shampoo on sulfaatiton luonnonkosmetiikan shampoo

Tyrni Kehäkukka shampoo sisältää huikean määrän eri kasviuutteita, joilla on runsaasti etuja monien päänahan ongelmien hoitamisessa. 

Se sisältää mm:

Tyrniä, joka parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rosmariinia, joka vahvistaa hiustuppea vähentäen hiustenlähtöä. Se stimuloi hiuspohjaa ja nopeuttaa uuden hiuksen kasvamista.

Laventelia, joka edistää hiusten kasvua. Se rauhoittaa kutisevaa päänahkaa sekä ehkäisee hilseen syntymistä.

Nokkosta, joka auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä. Se on antimikrobista ja auttaa myös ehkäisemään hilseen syntymistä.

Ja tosiaan paljon paljon muita! Sen kasviuutepitoisuus on niin suuri, että itselläni päänahassa tuntui pistelyä kahdella ensimmäisellä pesukerralla, niin voimakkaasti se stimuloi elotonta päänahkaani.

Mutta tämän ansiosta voin nyt käyttää myös nesteshampoota, joka on myös suurimman osan asikkaistamme mieleen. 

Koska sen kasviuutepitoisuus on niin korkea, saattaa se joillekin kevään siitepölyaikaan aiheuttaa esimerkiksi koivun kukinnan aikaan sellaista ristikkäisreaktiota. Eli vaikka ei olisi koivulle, eikä millekään shampoon ainesosalle allerginen, ne yhdessä voivat aiheuttaa allergiaa.

Itse lukeudun näihin herkkiin, joille tulee ristikkäisreaktioita joistakin ainesosista. Myös nuorimmaiseni saa kevätaikaan paprikasta ja omenasta allergiaa vaikkei ole kummallekaan allerginen.

Hiusten rasvoittuminen ja hilse poissa

Hilsettä minulla ei ole ollut sitten vuoden 2018 eli sen jälkeen, kun ensimmäiset Saaren Taika palashampoot olivat syntyneet, vaikka olin kärsinyt hilseilystä aikaisemmin ihan säännöllisesti.

Harmillista etten aikaisemmin ollut tiennyt sulfaateista, ja mitä ne aiheuttaa iholle ja päänahalle. Nyt, kun olen 5 vuotta ratkonut suomalaisten iho-oireista kärsivien ongelmia, tiedän, että pelkästään vaihtaminen sulfaatittomaan shampooseen ja saippuaan auttaa varmaan 90% kuivasta ihosta, kutinasta, ja hilseilystä kärsivien ongelmiin. Ja niille ihosairtauksistakin kärsiville meillä on kotihoitoon sopivat ratkaisit, joilla 99% saa pysyviä tuloksia.

Palautteita

Tässä muutamia palautteita Saaren Taika tuotteista:

Tyrni Kehäkukka shampoon ansiosta päänahasta lähti pitkään vaivanneet rahkat, johtuvat psoriasiksesta. Ensimmäisten pesujen jälkeen pehmenivät ja irtosivat. Hiukset kiiltää ja uutta kasvua on nähtävissä. Hiukset eivät katkeile enää. 100% tyytyväinen.”

”Ensinnäkin oon teille koko elämäni velkaa siitä ettei minun tarvinnut enää syödä kolmatta Roaccutan kuuria todella ärhäkkään, koko elämäni kestäneeseen akneen. Teidän teepuusaippua alkoi näyttää häkellyttäviä tuloksia jo viikossa.

Kahden viikon jälkeen tajusin ettei minua enää satu ihoon kun nauran tai haukottelen. Ihonalaiset kipeät ja laajat  finnit olivat vetäytyneet pois. Monet onnenitkut olen peilin edessä päästänyt kun tulokset vaan paranevat päivä päivältä.

Aktiivihiilinaamio ja retinoliseerumi ihanasti tukevat teepuusaippuan rinnalla ihon puhtaanapysymistä. Työskentelen kauneudenhoitoalalla ja ihoni huono kunto on saanut minut tuntemaan oloni kurjaksi näissä piireissä. Tässä 2 ennen kuvaa ja 2 jälkeen. Kiitos teille!”

Olen sairastanut yli 20 vuotta psoriasista ja kokeillut varmaan SATAA eri tuotetta. Nyt, ensimmäisen Veera suolasaippuan loppuessa, toinen kyynärpää on täysin SILEÄ!!! Siis niin uskomatonta! Nyt on jo kaksi uutta saippuaa odottamassa vuoroansa”

”Miehellä on atooppinen iho joka reagoi herkästi milloin mihinkin. Ennen vannoi kortisoni voiteen nimeen ja ei uskonut, että mikään muu auttaisi. Kerran kortisoni rasva loppui ja kamomilla sheavoidetta oli kotona, niin kokeili sitä ja yllättyi positiivisesti. Kutinaan auttaa heti ja iho paranee nopeasti. Ei ole kortisoni rasvoja enää sen jälkeen kaapissa ollut.👍 Kamomilla sheavoide tosiaan toimii! Ja teillä on muutenkin ihan huippu tuotteita.😍 Iso kiitos!!!”

”Miehellä on atooppinen iho joka reagoi herkästi milloin mihinkin. Ennen vannoi kortisoni voiteen nimeen ja ei uskonut, että mikään muu auttaisi.

Kerran kortisoni rasva loppui ja kamomilla sheavoidetta oli kotona, niin kokeili sitä ja yllättyi positiivisesti. Kutinaan auttaa heti ja iho paranee nopeasti.

Ei ole kortisoni rasvoja enää sen jälkeen kaapissa ollut.👍 Kamomilla sheavoide tosiaan toimii! Ja teillä on muutenkin ihan huippu tuotteita.😍 Iso kiitos!!!”

Se on uskomaton tunne, kun pystyt auttamaan myös muita vaikeissa iho-ongelmissa! Monesti itsekin miettii, että onko tää totta laisinkaan, jospa tää on vaan pitkä uni?

Niin uskomattomalta tuntuu ensinnäkin se, että tällainen huonon alun elämään saanut henkilö voi saada aikaan jotain näin suurta, ja se, että kerrankin siitä mun ADD:stäni on ollut apua elämässäni.

Sillä ilman ylifokusointia, tuskin huvittaisi lukea päiväkausia puisevia tieteisjulkaisuja vaikkapa sheavoin kasviestereiden imeytymisestä ja vaikutuksesta ihotulehduksiin. Tai vaikkapa eri kasviöljyjen hiiliketjujen pituuksista ja miten minkäkin pituinen ketju vaikuttaa siihen, kuinka hyvin jokin tietty öljy imeytyy ihon syvempiin kerroksiin. Tai, että miten esimerkiksi jonkin öljyn linolihappo ja oleiinihappo tasapaino vaikuttaa kyseisen öljyn ihoa parantaviin ominaisuuksiin jne.

Ehkäpä tällä kaikella oli tarkoituksensa sitten kuitenkin.. 🙂

Kiitos, että luit. Jos haluat saada 10% alennusta hiusten rasvoittumista ja hilsettä hillitsevistä shampoista, suuntaa tämä alekoodin kera Saaren Taika Shoppiin ostoksille: KOTISAARESSA-MU762

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: