Puutarhan muodonmuutos ja ulkoporeallas projektia

ulkoporeallas projekti

Heipparallaa ihana lukijani!

Tovi onkin vierähtänyt taas kesän huumassa, enkä ole ehtinyt edes ajatella koko blogia! Niin paljon on ehtinyt tapahtua puutarhassamme tänä aikana etten edes tiedä mistä aloittaisin?

Ensinnä lähdimme karsimaan niitä kymmeniä ylivenähtäneitä omenapuita, joita puutarhassamme oli. Ekana lähtivät ne pari, jotka blokkasivat näkymät ikkunoista itse puutarhaan.

Näkymä makkarin ikkunasta puutarhaan toukokuussa:

Ja näkymä nyt kesäkuun lopulla:

Kahden ekan omppupuun jälkeen päätettiin, että se kamala kasvihuoneen räsä saa myös lähteä ja taaemmas tonttia kaavailemani keidas saa tulla kasvihuoneen tilalle.

Kasvihuoneella oli hyvät perustukset, joita päätimme hyödyntää ja valoimme betonin niiden sisään. Finnfoamit toki alle laitettiin 😀 Ajatuksena oli alkuun rakentaa vaan (sinne pihan perälle) joku paviljonki -tyyppinen rauhoittumis tila, jota ympäröi hortensiat, alppiruusut ja atsaleat, mutta lapasestahan se ajatus taas lähti, niin kuin minulla aina, ja seuraavaksi olin jo mielessäni rakentanut sinne vanhasta puuhellasta kesäkeittiön ja hetken kuluttua jo ulkoporealtaan!

No siihen ideaan mieskin lähti mukaan ja paikkakin vaihtui vähemmän mäkäreisemmäksi, kun päätimme hoidella sen rumiluksen kasvihuoneen pois ja siirtää keidas ideani sen tilalle 🙂

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Itseäni kasvihuone häiritsi siinä mielessä, että ikkunoista ei juurikaan voinut kuvailla näkymiä auringonnousun suuntaan, kun se hirvitys istui suoraan ikkunan alla! Runsas ja tuuhea omppupuusto taas blokkasi sitten lopunkin näkymän ja ikkunasta katsottuna näytti lähinnä, että olisimme asuneet jonkun naapurin tuuhean pensasaidan rajassa, vaikka tonttia jatkuu satoja metrejä kauniiseen koivikkoon ompputarhan taakse!

Nyt näkymän estävät puut on kaadettu ja juuri hetki sitten heittelin valkoapilan siemeniä sinne hävityksen kauhistukseen jollaiselle takapihan tuleva nurmikko parhaillaan näyttää 😀

Alla kuvia projektin etenemisestä. Juuri valettu pohja tulevalle keitaalle:

Näkymä ompputarhasta talolle päin eilen (nyt tuo multakasa on levitetty jo tulevan nurmikon pohjaksi):

Näkymä talon nurkalta pihan perälle päin toukokuussa, kun ompputarhaa ympäröinyt rösähtänyt verkkoaita sai purkutuomion:

Ja nyt kesäkuun lopulla:

Kasvihuone toukokuussa:

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Ja nyt:

Kasvihuoneelta talolle päin toukokuussa:

Nyt:

Kasvarin takapäähän on kaavailtu Cellon Pyhä ulkoporeallasta, joka on vielä huomiseen tarjouksessa! Toivottavasti ehdimme saamaan tilauksen läpi siihen mennessä! Cellon ulkoporealtaat ovat salolaisen Novitekin valmistamia ja ne tehdään käsin täällä Salossa.

Tutkailin netistä jonkun verran altaita ja muutama pohjoismaiselta ja eurooppalaiselta kuulostava merkki osoittautuin kiiinalaisiksi, ja oikeastaan jatkoon pääsi vain Novitek ja Arctic Spa. Arctic Span hinta ylitti budjetin tooooooooodella reippaasti! Novitekin edullisimman pään allas Luosto taas oli hieman “karvalakkimallia” liian vähine hierontasuuttimineen jne. Sitten sattui silmään nämä Cellon altaat, joista Pyhä osuu tarjouksessa samaan hintaluokkaan Luoston kanssa ja Pyhässä on n. puolet enemmän hierontoja. Se on myös hieman kookkaampi ja pitää sisällään enemmän toimintoja. Koska se on saman valmistajan, uskon, että se on yhtä hyvää laatua 🙂 Tähtäämme siis siihen!

Altaan lisäksi rakennamme paviljongin katoksineen suojaamaan allasta tottakai, mutta sen alle laitamme myös kesäkalusteet, joissa toivottavasti saamme rentoutua ja nauttia saaremme ihanasta rauhasta ja laskevan auringon kultaisista säteistä <3 Kerkesinkin jo hieman nettishoppailla niitä ja vihdoin sain hommattua kaksi kauan haaveilemaani EkoFurn Ekotuolia tyynyineen. Samaan värisävyyn löytyi myös sopiva sohvaryhmä polyrottingista 🙂

Ikkunasta nähtynä keitaan etureunalle siirsin revontuliatsalea Rosy Lightsin, alppiruusu Haagan ja jonkun toisen atsalean, jonka nimeä en nyt ulkoa muista. Sitten tuli yksi matalahko hortensia, pieni kivilaatta alue väliin (alla menee viemäriputki) ja kivetyksen oikealle puolen syyshortensia, revontuliatsalea Mandarin Lights ja pikkujasmike Snowbelle.

Takapuolelle istutin pylväskatajan, siirsin pari samettisumakkia etupihalta, sekä yhden ruusun 🙂 Toivotaan, että kaikki viihtyvät savisessa, kuivahkossa ja kovassa maassa 😀

Sellainen pihaprojekti tällä kertaa, toivotaan, että kaikki onnistuu kuten on suunniteltu, vaikka useimmiten niin ei meidän tuurilla käy 😀

Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: