Puutarhan muodonmuutos ja ulkoporeallas projektia

ulkoporeallas projekti

Heipparallaa ihana lukijani!

Tovi onkin vierähtänyt taas kesän huumassa, enkä ole ehtinyt edes ajatella koko blogia! Niin paljon on ehtinyt tapahtua puutarhassamme tänä aikana etten edes tiedä mistä aloittaisin?

Ensinnä lähdimme karsimaan niitä kymmeniä ylivenähtäneitä omenapuita, joita puutarhassamme oli. Ekana lähtivät ne pari, jotka blokkasivat näkymät ikkunoista itse puutarhaan.

Näkymä makkarin ikkunasta puutarhaan toukokuussa:

Ja näkymä nyt kesäkuun lopulla:

Kahden ekan omppupuun jälkeen päätettiin, että se kamala kasvihuoneen räsä saa myös lähteä ja taaemmas tonttia kaavailemani keidas saa tulla kasvihuoneen tilalle.

Kasvihuoneella oli hyvät perustukset, joita päätimme hyödyntää ja valoimme betonin niiden sisään. Finnfoamit toki alle laitettiin 😀 Ajatuksena oli alkuun rakentaa vaan (sinne pihan perälle) joku paviljonki -tyyppinen rauhoittumis tila, jota ympäröi hortensiat, alppiruusut ja atsaleat, mutta lapasestahan se ajatus taas lähti, niin kuin minulla aina, ja seuraavaksi olin jo mielessäni rakentanut sinne vanhasta puuhellasta kesäkeittiön ja hetken kuluttua jo ulkoporealtaan!

No siihen ideaan mieskin lähti mukaan ja paikkakin vaihtui vähemmän mäkäreisemmäksi, kun päätimme hoidella sen rumiluksen kasvihuoneen pois ja siirtää keidas ideani sen tilalle 🙂

Itseäni kasvihuone häiritsi siinä mielessä, että ikkunoista ei juurikaan voinut kuvailla näkymiä auringonnousun suuntaan, kun se hirvitys istui suoraan ikkunan alla! Runsas ja tuuhea omppupuusto taas blokkasi sitten lopunkin näkymän ja ikkunasta katsottuna näytti lähinnä, että olisimme asuneet jonkun naapurin tuuhean pensasaidan rajassa, vaikka tonttia jatkuu satoja metrejä kauniiseen koivikkoon ompputarhan taakse!

Nyt näkymän estävät puut on kaadettu ja juuri hetki sitten heittelin valkoapilan siemeniä sinne hävityksen kauhistukseen jollaiselle takapihan tuleva nurmikko parhaillaan näyttää 😀

Alla kuvia projektin etenemisestä. Juuri valettu pohja tulevalle keitaalle:

Näkymä ompputarhasta talolle päin eilen (nyt tuo multakasa on levitetty jo tulevan nurmikon pohjaksi):

Näkymä talon nurkalta pihan perälle päin toukokuussa, kun ompputarhaa ympäröinyt rösähtänyt verkkoaita sai purkutuomion:

Ja nyt kesäkuun lopulla:

Kasvihuone toukokuussa:

Ja nyt:

Kasvihuoneelta talolle päin toukokuussa:

Nyt:

Kasvarin takapäähän on kaavailtu Cellon Pyhä ulkoporeallasta, joka on vielä huomiseen tarjouksessa! Toivottavasti ehdimme saamaan tilauksen läpi siihen mennessä! Cellon ulkoporealtaat ovat salolaisen Novitekin valmistamia ja ne tehdään käsin täällä Salossa.

Tutkailin netistä jonkun verran altaita ja muutama pohjoismaiselta ja eurooppalaiselta kuulostava merkki osoittautuin kiiinalaisiksi, ja oikeastaan jatkoon pääsi vain Novitek ja Arctic Spa. Arctic Span hinta ylitti budjetin tooooooooodella reippaasti! Novitekin edullisimman pään allas Luosto taas oli hieman “karvalakkimallia” liian vähine hierontasuuttimineen jne. Sitten sattui silmään nämä Cellon altaat, joista Pyhä osuu tarjouksessa samaan hintaluokkaan Luoston kanssa ja Pyhässä on n. puolet enemmän hierontoja. Se on myös hieman kookkaampi ja pitää sisällään enemmän toimintoja. Koska se on saman valmistajan, uskon, että se on yhtä hyvää laatua 🙂 Tähtäämme siis siihen!

Altaan lisäksi rakennamme paviljongin katoksineen suojaamaan allasta tottakai, mutta sen alle laitamme myös kesäkalusteet, joissa toivottavasti saamme rentoutua ja nauttia saaremme ihanasta rauhasta ja laskevan auringon kultaisista säteistä <3 Kerkesinkin jo hieman nettishoppailla niitä ja vihdoin sain hommattua kaksi kauan haaveilemaani EkoFurn Ekotuolia tyynyineen. Samaan värisävyyn löytyi myös sopiva sohvaryhmä polyrottingista 🙂

Ikkunasta nähtynä keitaan etureunalle siirsin revontuliatsalea Rosy Lightsin, alppiruusu Haagan ja jonkun toisen atsalean, jonka nimeä en nyt ulkoa muista. Sitten tuli yksi matalahko hortensia, pieni kivilaatta alue väliin (alla menee viemäriputki) ja kivetyksen oikealle puolen syyshortensia, revontuliatsalea Mandarin Lights ja pikkujasmike Snowbelle.

Takapuolelle istutin pylväskatajan, siirsin pari samettisumakkia etupihalta, sekä yhden ruusun 🙂 Toivotaan, että kaikki viihtyvät savisessa, kuivahkossa ja kovassa maassa 😀

Sellainen pihaprojekti tällä kertaa, toivotaan, että kaikki onnistuu kuten on suunniteltu, vaikka useimmiten niin ei meidän tuurilla käy 😀

Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.