Puutarhamme ruusut

Puutarhamme ruusut
Omat ruusuni olin tuonut Metsolasta mukanani ja istuttanut ne syksyllä kiireessä yhteen kuoppaan talvehtimaan. Keväällä alkoi kuopan "perkuu" ja ruusujen istuttelu sinne ja tänne. Lisääkin ruusuja on tänne ilmaantunut, olenhan totaalisen hulluna ruusuihin!

Moikka moi ihana lukijani!

Vähän aikaa sitten kirjoitin puutarhamme alppiruusuista ja atsaleoista, ja lupasin esitellä ruusuni myöhemmin, kun ne alkaisivat kukkimaan <3

Muuttaessamme tänne Kaukassaloon edellis syksynä (2018), kasvoi täällä valmiina jo joitakin ruusuja. Syksy oli aika pitkällä, kun muutimme, joten kukkia ei missään kasveissa enää ollut näkyvissä ja piha oli aika ränsistyneen, jopa hirvittävän näköinen!

Ensimmäisen kevään koittaessa olikin todella jännittävää katsoa mitä kaikkea ihanaa täällä kasvaa, onhan talo entinen puutarha! Omat ruusuni olin tuonut Metsolasta mukanani ja istuttanut ne syksyllä kiireessä yhteen kuoppaan talvehtimaan. Keväällä alkoi kuopan “perkuu” ja ruusujen istuttelu sinne ja tänne. Lisääkin ruusuja on tänne ilmaantunut, olenhan totaalisen hulluna ruusuihin!

Alla esittelen ruusujani <3

Ainoa jonkun sortin “jaloruusu” täällä taisi olla takkahuoneen sienustalla kasvanut korkea punainen ruusu:

Takkahuoneen korkea ruusu, kuva vuodelta 2019
Sama ruusu toisesta suunnasta 2020 heinäkuussa
2020 heinäkuu
2020 heinäkuu

Takkahuoneen edustalla kukintaa aloitti myös Rosa Airbrush ja ostin myös eilen 6 uutta ruusua, joista kolme tulee takkahuoneen edustalle (Sweet Parfum, Pink Queen, Orange Queen) ja myöhemmin vielä koiranruusun tilalle Above and Beyond Rosa


Rosa Airbrush elokuussa:

Etupihan kukkapenkkiin laittamani kaariportin vieressä kasvaa täällä alunperin ollut ruusuorapihlaja, joka tosin oli kuollut ja kuivunut, kun muutimme, joten sahasimme sen katki. Ruusuorapihlaja päättikin sitten kasvattaa pari alaoksaa ja nyt saamme ihailla jo pieniä ruusuorapihlajan kukkia alkukesällä!

Ruusuorapihlaja

Kaariportin tyvelle istutin molemmin puolin köynnösruusut Climging Bonicat ja tarhaviinikärhöt Clematis Madame Julia Correvonit, jotka nyt ovat pahasti pionien peittämät, mutta toivottavasti nousevat esiin vielä kesän mittaan 🙂

Puutarhamajan vieressä kasvaa 2 silmäterääni, Bourbonruusut Louise Odierit, jotka onneksi nyt kukkivat viimekesäisen ötökkähyökkäyksen jäljiltä! Viime kesänä tosiaan ei ruusuissani juurikaan kukkia ollut vattukärsäkkään tapettua kaikki nuput 🙁

Bourbonruusu Louise Odier
Bourbonruusu
Bourbonruusu
Bourbonruusu
2020 heinäkuu
2020 heinäkuu

Puutarhamajan vasemmalla puolella, lähellä pionipenkkiä, kasvaa Blue Tan Top köynnösruusu, jolla on pienet ja sirot kukinnot.

Blue Tan Top
Blue Tan Top
Heinäkuu 2020

Talon seinustalla kasvaa erikoisuuksiini kuuluva linnaruusu Berleburg Natinal Parks ja Rosa New Dawn, joka tosin ei ole vielä aloittanut kukintaansa.

Berleburg
Berleburg
Berleburg 2020 heinäkuu
Vasemmalla Rosa New Dawn, keskellä Berleburg
New dawn heinäkuussa 2020

Lisäys syksymmällä: Berleburg ja New Dawn aloittelevat vuoden kolmatta kukintakierrosta nyt syyskuun lopulla (26.9.)


Seinustan koiranruusu vaihtui loppukesästä pilariruusu Henry Kelseyhin:

Ja lisäksi väleihin istutin Persica ruusu Eyes on me ja Sammalruusu Nuts de beyond (old black).


Terassin edessä pituutta kasvaa Rosa Sympathie ja Rosa Flammentanz, jolla auki vasta 1 kukka.

Sympathie
Sympathie heinäkuussa 2020
Flammentanz
Flammentanz heinäkuu 2020

Etupihan kukkapenkissä, toisessa päässä kuin pionit, kasvaa monta ruusuani.

Lichtkönigin Lucia
Lucia 2020 heinäkuu
Duchesse de Montebello (näitä on kaksi, mutten ole varma onko toinen selvinnyt!) (Lisäys heinäkuussa, molemmat näyttävät selvineen!)
Montebello 2020 heinäkuu
Tämä saattaisi olla Blushing Babylon Eyes

Takapihan allaskeitaalla kasvaa Persian Keltaruusu, Punalehtiruusu, jokin omppupuiden alta siirtämäni alkuperäisruusu, sekä toisella puolen keidasta kaariportin molemmin puolin köynnösruusu Flammentanzit seuranaan alppikärhöt Alpina Plenat.

Persian Keltaruusu
Persian Keltaruusu
Alppiruusujen ja atsaleojen kanssa köynnösruusu Flammentanzit ja alppikärhöt Alpina Plenat
Heinäkuussa 2020
Punalehtiruusu

Talon takaseinustalla, eli etelän puolella kasvaa köynnösruusut Coral Dawn ja Händel. Niiden välissä kärhö, jonka nimeä en enää muista 😀

Händel heinäkuussa 2020
heinäkuussa 2020

Lisäys syyskuussa: Nää ehtikin kesän aikana kasvaa melko isoiksi, tässä Coral Dawn syyskuussa:

Ja Händel elokuussa:


Alhaalla tien vieressä kasvaa Morsionruusu, köynnösruusu Fairy ja köynnösruusu Queen Babylon Eyes, sekä kalliolla Aspirinrose.

Morsionruusu
Morsionruusu
Queen Babylon Eyes heinäkuussa 2020

Juhannusruusua täällä oli pihassa ja toin myös mukanani Metsolasta

Juhannusruusu
Juhannusruusu
Juhannusruusu

Koiranruusua ja metsäruusua täällä kasvoi talon seinustoilla valmiina ja niitä olen koittanut vaalia.

Koiranruusu
Etuoven vieressä Koiranruusu
Metsäruusu talon kulmalta

Siinäpä kuvina ne joilla jo kukkia näkyvissä. Palaan myöhemmin päivittämään loput, kunhan alkavat kukkimaan 🙂

Lisäys syyskuussa: Kellarin kivikkokukkapenkistä lähti myös koiranruusu ja tilalle tuli Apteekkarin ruusu Mundi:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.