Puutarhamme ruusut

Puutarhamme ruusut
Omat ruusuni olin tuonut Metsolasta mukanani ja istuttanut ne syksyllä kiireessä yhteen kuoppaan talvehtimaan. Keväällä alkoi kuopan "perkuu" ja ruusujen istuttelu sinne ja tänne. Lisääkin ruusuja on tänne ilmaantunut, olenhan totaalisen hulluna ruusuihin!

Moikka moi ihana lukijani!

Vähän aikaa sitten kirjoitin puutarhamme alppiruusuista ja atsaleoista, ja lupasin esitellä ruusuni myöhemmin, kun ne alkaisivat kukkimaan <3

Muuttaessamme tänne Kaukassaloon edellis syksynä (2018), kasvoi täällä valmiina jo joitakin ruusuja. Syksy oli aika pitkällä, kun muutimme, joten kukkia ei missään kasveissa enää ollut näkyvissä ja piha oli aika ränsistyneen, jopa hirvittävän näköinen!

Ensimmäisen kevään koittaessa olikin todella jännittävää katsoa mitä kaikkea ihanaa täällä kasvaa, onhan talo entinen puutarha! Omat ruusuni olin tuonut Metsolasta mukanani ja istuttanut ne syksyllä kiireessä yhteen kuoppaan talvehtimaan. Keväällä alkoi kuopan “perkuu” ja ruusujen istuttelu sinne ja tänne. Lisääkin ruusuja on tänne ilmaantunut, olenhan totaalisen hulluna ruusuihin!

Alla esittelen ruusujani <3

Ainoa jonkun sortin “jaloruusu” täällä taisi olla takkahuoneen sienustalla kasvanut korkea punainen ruusu:

Takkahuoneen korkea ruusu, kuva vuodelta 2019
Sama ruusu toisesta suunnasta 2020 heinäkuussa
2020 heinäkuu
2020 heinäkuu

Takkahuoneen edustalla kukintaa aloitti myös Rosa Airbrush ja ostin myös eilen 6 uutta ruusua, joista kolme tulee takkahuoneen edustalle (Sweet Parfum, Pink Queen, Orange Queen) ja myöhemmin vielä koiranruusun tilalle Above and Beyond Rosa


Rosa Airbrush elokuussa:

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Etupihan kukkapenkkiin laittamani kaariportin vieressä kasvaa täällä alunperin ollut ruusuorapihlaja, joka tosin oli kuollut ja kuivunut, kun muutimme, joten sahasimme sen katki. Ruusuorapihlaja päättikin sitten kasvattaa pari alaoksaa ja nyt saamme ihailla jo pieniä ruusuorapihlajan kukkia alkukesällä!

Ruusuorapihlaja

Kaariportin tyvelle istutin molemmin puolin köynnösruusut Climging Bonicat ja tarhaviinikärhöt Clematis Madame Julia Correvonit, jotka nyt ovat pahasti pionien peittämät, mutta toivottavasti nousevat esiin vielä kesän mittaan 🙂

Puutarhamajan vieressä kasvaa 2 silmäterääni, Bourbonruusut Louise Odierit, jotka onneksi nyt kukkivat viimekesäisen ötökkähyökkäyksen jäljiltä! Viime kesänä tosiaan ei ruusuissani juurikaan kukkia ollut vattukärsäkkään tapettua kaikki nuput 🙁

Bourbonruusu Louise Odier
Bourbonruusu
Bourbonruusu
Bourbonruusu
2020 heinäkuu
2020 heinäkuu

Puutarhamajan vasemmalla puolella, lähellä pionipenkkiä, kasvaa Blue Tan Top köynnösruusu, jolla on pienet ja sirot kukinnot.

Blue Tan Top
Blue Tan Top
Heinäkuu 2020

Talon seinustalla kasvaa erikoisuuksiini kuuluva linnaruusu Berleburg Natinal Parks ja Rosa New Dawn, joka tosin ei ole vielä aloittanut kukintaansa.

Berleburg
Berleburg
Berleburg 2020 heinäkuu
Vasemmalla Rosa New Dawn, keskellä Berleburg
New dawn heinäkuussa 2020

Lisäys syksymmällä: Berleburg ja New Dawn aloittelevat vuoden kolmatta kukintakierrosta nyt syyskuun lopulla (26.9.)


Seinustan koiranruusu vaihtui loppukesästä pilariruusu Henry Kelseyhin:

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Ja lisäksi väleihin istutin Persica ruusu Eyes on me ja Sammalruusu Nuts de beyond (old black).


Terassin edessä pituutta kasvaa Rosa Sympathie ja Rosa Flammentanz, jolla auki vasta 1 kukka.

Sympathie
Sympathie heinäkuussa 2020
Flammentanz
Flammentanz heinäkuu 2020

Etupihan kukkapenkissä, toisessa päässä kuin pionit, kasvaa monta ruusuani.

Lichtkönigin Lucia
Lucia 2020 heinäkuu
Duchesse de Montebello (näitä on kaksi, mutten ole varma onko toinen selvinnyt!) (Lisäys heinäkuussa, molemmat näyttävät selvineen!)
Montebello 2020 heinäkuu
Tämä saattaisi olla Blushing Babylon Eyes

Takapihan allaskeitaalla kasvaa Persian Keltaruusu, Punalehtiruusu, jokin omppupuiden alta siirtämäni alkuperäisruusu, sekä toisella puolen keidasta kaariportin molemmin puolin köynnösruusu Flammentanzit seuranaan alppikärhöt Alpina Plenat.

Persian Keltaruusu
Persian Keltaruusu
Alppiruusujen ja atsaleojen kanssa köynnösruusu Flammentanzit ja alppikärhöt Alpina Plenat
Heinäkuussa 2020
Punalehtiruusu

Talon takaseinustalla, eli etelän puolella kasvaa köynnösruusut Coral Dawn ja Händel. Niiden välissä kärhö, jonka nimeä en enää muista 😀

Händel heinäkuussa 2020
heinäkuussa 2020

Lisäys syyskuussa: Nää ehtikin kesän aikana kasvaa melko isoiksi, tässä Coral Dawn syyskuussa:

Ja Händel elokuussa:


Alhaalla tien vieressä kasvaa Morsionruusu, köynnösruusu Fairy ja köynnösruusu Queen Babylon Eyes, sekä kalliolla Aspirinrose.

Morsionruusu
Morsionruusu
Queen Babylon Eyes heinäkuussa 2020

Juhannusruusua täällä oli pihassa ja toin myös mukanani Metsolasta

Juhannusruusu
Juhannusruusu
Juhannusruusu

Koiranruusua ja metsäruusua täällä kasvoi talon seinustoilla valmiina ja niitä olen koittanut vaalia.

Koiranruusu
Etuoven vieressä Koiranruusu
Metsäruusu talon kulmalta

Siinäpä kuvina ne joilla jo kukkia näkyvissä. Palaan myöhemmin päivittämään loput, kunhan alkavat kukkimaan 🙂

Lisäys syyskuussa: Kellarin kivikkokukkapenkistä lähti myös koiranruusu ja tilalle tuli Apteekkarin ruusu Mundi:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: