Moikka moi ihana lukijani!

Vähän aikaa sitten kirjoitin puutarhamme alppiruusuista ja atsaleoista, ja lupasin esitellä ruusuni myöhemmin, kun ne alkaisivat kukkimaan <3

Muuttaessamme tänne Kaukassaloon edellis syksynä (2018), kasvoi täällä valmiina jo joitakin ruusuja. Syksy oli aika pitkällä, kun muutimme, joten kukkia ei missään kasveissa enää ollut näkyvissä ja piha oli aika ränsistyneen, jopa hirvittävän näköinen!

Ensimmäisen kevään koittaessa olikin todella jännittävää katsoa mitä kaikkea ihanaa täällä kasvaa, onhan talo entinen puutarha! Omat ruusuni olin tuonut Metsolasta mukanani ja istuttanut ne syksyllä kiireessä yhteen kuoppaan talvehtimaan. Keväällä alkoi kuopan “perkuu” ja ruusujen istuttelu sinne ja tänne. Lisääkin ruusuja on tänne ilmaantunut, olenhan totaalisen hulluna ruusuihin!

Alla esittelen ruusujani <3

Ainoa jonkun sortin “jaloruusu” täällä taisi olla takkahuoneen sienustalla kasvanut korkea punainen ruusu:

Takkahuoneen korkea ruusu, kuva vuodelta 2019

Etupihan kukkapenkkiin laittamani kaariportin vieressä kasvaa täällä alunperin ollut ruusuorapihlaja, joka tosin oli kuollut ja kuivunut, kun muutimme, joten sahasimme sen katki. Ruusuorapihlaja päättikin sitten kasvattaa pari alaoksaa ja nyt saamme ihailla jo pieniä ruusuorapihlajan kukkia alkukesällä!

Ruusuorapihlaja

Kaariportin tyvelle istutin molemmin puolin köynnösruusut Climging Bonicat ja tarhaviinikärhöt Clematis Madame Julia Correvonit, jotka nyt ovat pahasti pionien peittämät, mutta toivottavasti nousevat esiin vielä kesän mittaan 🙂

Puutarhamajan vieressä kasvaa 2 silmäterääni, Bourbonruusut Louise Odierit, jotka onneksi nyt kukkivat viimekesäisen ötökkähyökkäyksen jäljiltä! Viime kesänä tosiaan ei ruusuissani juurikaan kukkia ollut vattukärsäkkään tapettua kaikki nuput 🙁

Bourbonruusu Louise Odier
Bourbonruusu
Bourbonruusu
Bourbonruusu

Puutarhamajan vasemmalla puolella, lähellä pionipenkkiä, kasvaa Blue Tan Top köynnösruusu, jolla on pienet ja sirot kukinnot.

Blue Tan Top
Blue Tan Top

Talon seinustalla kasvaa erikoisuuksiini kuuluva linnaruusu Berleburg Natinal Parks ja Rosa New Dawn, joka tosin ei ole vielä aloittanut kukintaansa.

Berleburg
Berleburg
Vasemmalla Rosa New Dawn, keskellä Berleburg

Terassin edessä pituutta kasvaa Rosa Sympathie ja Rosa Flammentanz, jolla auki vasta 1 kukka.

Sympathie
Flammentanz

Etupihan kukkapenkissä, toisessa päässä kuin pionit, kasvaa monta ruusuani.

Lichtkönigin Lucia
Duchesse de Montebello (näitä on kaksi, mutten ole varma onko toinen selvinnyt!)
Tämä saattaisi olla Blushing Babylon Eyes

Takapihan allaskeitaalla kasvaa Persian Keltaruusu, Punalehtiruusu, jokin omppupuiden alta siirtämäni alkuperäisruusu, sekä toisella puolen keidasta kaariportin molemmin puolin köynnösruusu Flammentanzit seuranaan alppikärhöt Alpina Plenat.

Persian Keltaruusu
Persian Keltaruusu
Alppiruusujen ja atsaleojen kanssa köynnösruusu Flammentanzit ja alppikärhöt Alpina Plenat
Punalehtiruusu

Talon takaseinustalla, eli etelän puolella kasvaa köynnösruusut Coral Dawn ja Händel. Niiden välissä kärhö, jonka nimeä en enää muista 😀

Alhaalla tien vieressä kasvaa Morsinruusu, köynnösruusu Fairy ja köynnösruusu Queen Babylon Eyes, sekä kalliolla Aspirinrose.

Morsionruusu
Morsionruusu

Juhannusruusua täällä oli pihassa ja toin myös mukanani Metsolasta

Juhannusruusu
Juhannusruusu
Juhannusruusu

Koiranruusua ja metsäruusua täällä kasvoi talon seinustoilla valmiina ja niitä olen koittanut vaalia.

Koiranruusu
Etuoven vieressä Koiranruusu
Metsäruusu talon kulmalta

Siinäpä kuvina ne joilla jo kukkia näkyvissä. Palaan myöhemmin päivittämään loput, kunhan alkavat kukkimaan 🙂