Portugal päivä 5, Sintra; Castelo dos Mouros ja Palace de Pena

Portugal päivä 5, Sintra;  Castelo dos Mouros ja Palace de Pena

Tervehdys!

Viides päivä Portugalin reissullamme on alkamassa ja tänään tutkiskelemme Sintravuorten huipuille rakennettuja linnakkeita, joista vanhin lienee Castelo de Mouros eli Maurien linna. Se on rakennettu 700-800-luvulla, ajalla jolloin muslimit hallitsivat Iberiaa. Kristinuskoiset valtasivat sen itselleen 1100-luvulla ja se hylättiin lopullisesti 1400-luvun lopussa.

Sintrassa, jota sanotaan maailman kauneimmaksi kaupungiksi, sijaitsee myös lukuisia muita linnoja ja palatseja, mutta meitä kiinnostaa tällä kertaa ehkä vain tämä Maurien linna ja Penan palatsi joka on 1800-luvun puolivälistä.

Tunnelmakuvia meidän hotellistamme 🌷💘💕

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sää on hellinyt meitä koko loman ajan. Portugalin 18-20 astetta on ihan riittävän kuuma minulle, enkä haluisi tänne tulla yhtään lämpimämpään aikaan 😁 Harmi, että vesi tuntui niin jäätävältä että ”nynnyinä” ei (ainakaan vielä) olla uitu 😫

Linnoille pääsee parhaiten tuktukilla, tour taxilla tai taksilla, tuktuk ja tour taxi ottaa 5€/hlö ja taksi n. 3-4€/kyyti. Takseja ei aamulla vielä 10 aikaan näkynyt, niin kuin ei näkynyt Luggage Storagen pitäjääkään jota odottelimme vartin verran aukioloajan alkamisen jälkeen. Onneksi, sillä turisti infossa olikin puolet halvempaa säilyttää kassia!

Jos Sintrassa haluaa hyvää burgeria kannattaa poiketa Hamburguer Realiin jonka purilaiset on halpoja ja maullaan peittoaa mennen tullen Riikan ”maailman parhaana” pidetyn Street Burgerin!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Maurien linna oli huikea nähtävyys! Sen torneilta ja muureilta näki Lissabonin Vasco da Gama sillan sekä meren kummassakin suunnassa. ”Mauri” oli n. 450m korkeudessa.

Penan linna sijaitsee vielä korkeammalla, 525 metrissä ja voisin sanoa, että loputtoman Atlantin sieltä nähtyäni tunsin olevani maailman laidalla, ainakin Euroopan!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sen enempää nähtävyyksiä emme halunneet katsella ja palasimme junalla Lissaboniin.