Portugal päivä 4, Sintra ja Quinta da Regaleira

Moikka!

Lähdimme suunnitelmien mukaan Sintraan viettämään kaksi päivää lomastamme. Kulkeminen täällä on helppoa, aivan hotellin läheltä kulkee sininen metrolinja jolta pääsee suoraan mm. juna-asemalle. Juna Sintraan lähti klo 10.01 ja edestakainen lippu maksoi 4,5€/hlö. Matka kesti puolisen tuntia.

Portugalin kieli kuulostaa aika paljon espanjalta, mutta aavistuksen epäselvemmältä 😁 On hauskaa kuunnella paikallisten iloista puheen sorinaa ja katsoa mille he näyttävät.

Edellisellä junareissulla törmäsimme myös taskuvarasmummoon joka istuutui ruuhkajunassa perheen 13v. viereen. Mummo näytti nukkuvalta, mutta päästyämme junasta poika kertoi, että mummo yritti useaan otteeseen kopeloida pojan taskuja! Tänään metrossa taas kyytiin hyppäsi sokea joka myös “tunnusteli” likeltä poikaa ja yritti taskuihin, jolloin työnsin ukkoa kauemmas. Muutoin täällä on saanut olla aika rauhassa, ei pahemmin ole näkynyt kerjäläisiä tai häiriköitä.

Jalkoja pakottaa meillä jokaisella ja harmittaa etten saanut foam rolleriani mahtumaan mukaan matkalaukkuun. Särkylääkkeiden ja Voltarenin avulla yritetään selvitä, mutta mitä luultavammin jätämme Sintrassa itseämme vähemmän kiinnostavia kohteita kiertämättä.

Tänään kävimme katsomassa Quinta da Regaleiran, jonne saimme kyydin mukavalta tyttö-tuktuk-kuskilta (onko tää ees sana??😁).
Sintra on vielä ahtaampi ja mäkisempi kuin Lissabon ja korkeuseroista kertoo hyvin esim. eka kahvila jonne poikkesimme; astuimme sisään katutasolta, mutta ikkunapöytämme oli n. kolmannessa kerroksessa (samassa kerroksessa siis)!

Itse Quinta da Regaleida on n. 4:n hehtaarin alueella sijaitseva “linnoitus” johon kuuluu palatsi, kappeli, vesiputouksia, kaivoja, torneja, puutarhaa ja maanalaisia tunneleita.
Portugali on niin täynnänsä linnaa ja palatsia toisen perään, että linnat ja palatsit alkavat jo hiukan kyllästyttää, eikä tunnu mielenkiintoiselta katsella palatsia palatsin perään joten suuntasimma Regaleiralla “suorinta tietä” initiation welsseille. Suorin tie oli mutkikas, portainen ja osin maanalainen, mutta varsin mielenkiintoinen!
Alla kuvakooste Regaleiralta eli lähinnä kaivo joka menee 27m maan alle, muutama tunneli kaivolle, vesiputous sekä palatsi ja kappeli näköalatsanteelta.

Tukikohtamme ja nukkumapaikkamme Sintran kaksipäiväiselle vierailulla on Casas da Biquinhan soma huoneistohotelli aivan historiallisen Sintran keskustassa 💕

Täällä meillä on aika iso huoneisto jossa on kauniit lankkulattiat sekä puiset ikkunaluukut. Muutenkin rakennus näyttää ja tuntuu aidosti vanhalta ja on mukavaa saada majailla tällaisessa paikassa!

Näkymät ikkunoista ovat puistomaiselle sisäpihalle jossa on kaunis patsas ja suihkulähde, kauempana siintää viheriöivä vuori ja sen takana joku vuoristokylä. Huoneistosamme on iso keittiö-olkkari, parvi, eteinen, wc ja makuhuone toisella parvella.

Illalla kävimme vielä Portela da Sintrassa kaupassa ja lepäilimme hotellissa. Huomenna sitten lisää linnoja 😊

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.