Portugal päivä 4, Sintra ja Quinta da Regaleira

Portugal päivä 4, Sintra ja Quinta da Regaleira

Moikka!

Lähdimme suunnitelmien mukaan Sintraan viettämään kaksi päivää lomastamme. Kulkeminen täällä on helppoa, aivan hotellin läheltä kulkee sininen metrolinja jolta pääsee suoraan mm. juna-asemalle. Juna Sintraan lähti klo 10.01 ja edestakainen lippu maksoi 4,5€/hlö. Matka kesti puolisen tuntia.

Portugalin kieli kuulostaa aika paljon espanjalta, mutta aavistuksen epäselvemmältä 😁 On hauskaa kuunnella paikallisten iloista puheen sorinaa ja katsoa mille he näyttävät.

Edellisellä junareissulla törmäsimme myös taskuvarasmummoon joka istuutui ruuhkajunassa perheen 13v. viereen. Mummo näytti nukkuvalta, mutta päästyämme junasta poika kertoi, että mummo yritti useaan otteeseen kopeloida pojan taskuja! Tänään metrossa taas kyytiin hyppäsi sokea joka myös ”tunnusteli” likeltä poikaa ja yritti taskuihin, jolloin työnsin ukkoa kauemmas. Muutoin täällä on saanut olla aika rauhassa, ei pahemmin ole näkynyt kerjäläisiä tai häiriköitä.

Jalkoja pakottaa meillä jokaisella ja harmittaa etten saanut foam rolleriani mahtumaan mukaan matkalaukkuun. Särkylääkkeiden ja Voltarenin avulla yritetään selvitä, mutta mitä luultavammin jätämme Sintrassa itseämme vähemmän kiinnostavia kohteita kiertämättä.

Tänään kävimme katsomassa Quinta da Regaleiran, jonne saimme kyydin mukavalta tyttö-tuktuk-kuskilta (onko tää ees sana??😁).
Sintra on vielä ahtaampi ja mäkisempi kuin Lissabon ja korkeuseroista kertoo hyvin esim. eka kahvila jonne poikkesimme; astuimme sisään katutasolta, mutta ikkunapöytämme oli n. kolmannessa kerroksessa (samassa kerroksessa siis)!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Itse Quinta da Regaleida on n. 4:n hehtaarin alueella sijaitseva ”linnoitus” johon kuuluu palatsi, kappeli, vesiputouksia, kaivoja, torneja, puutarhaa ja maanalaisia tunneleita.
Portugali on niin täynnänsä linnaa ja palatsia toisen perään, että linnat ja palatsit alkavat jo hiukan kyllästyttää, eikä tunnu mielenkiintoiselta katsella palatsia palatsin perään joten suuntasimma Regaleiralla ”suorinta tietä” initiation welsseille. Suorin tie oli mutkikas, portainen ja osin maanalainen, mutta varsin mielenkiintoinen!
Alla kuvakooste Regaleiralta eli lähinnä kaivo joka menee 27m maan alle, muutama tunneli kaivolle, vesiputous sekä palatsi ja kappeli näköalatsanteelta.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tukikohtamme ja nukkumapaikkamme Sintran kaksipäiväiselle vierailulla on Casas da Biquinhan soma huoneistohotelli aivan historiallisen Sintran keskustassa 💕

Täällä meillä on aika iso huoneisto jossa on kauniit lankkulattiat sekä puiset ikkunaluukut. Muutenkin rakennus näyttää ja tuntuu aidosti vanhalta ja on mukavaa saada majailla tällaisessa paikassa!

Näkymät ikkunoista ovat puistomaiselle sisäpihalle jossa on kaunis patsas ja suihkulähde, kauempana siintää viheriöivä vuori ja sen takana joku vuoristokylä. Huoneistosamme on iso keittiö-olkkari, parvi, eteinen, wc ja makuhuone toisella parvella.

Illalla kävimme vielä Portela da Sintrassa kaupassa ja lepäilimme hotellissa. Huomenna sitten lisää linnoja 😊

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY