Portugal päivä 4, Sintra ja Quinta da Regaleira

Moikka!

Lähdimme suunnitelmien mukaan Sintraan viettämään kaksi päivää lomastamme. Kulkeminen täällä on helppoa, aivan hotellin läheltä kulkee sininen metrolinja jolta pääsee suoraan mm. juna-asemalle. Juna Sintraan lähti klo 10.01 ja edestakainen lippu maksoi 4,5€/hlö. Matka kesti puolisen tuntia.

Portugalin kieli kuulostaa aika paljon espanjalta, mutta aavistuksen epäselvemmältä 😁 On hauskaa kuunnella paikallisten iloista puheen sorinaa ja katsoa mille he näyttävät.

Edellisellä junareissulla törmäsimme myös taskuvarasmummoon joka istuutui ruuhkajunassa perheen 13v. viereen. Mummo näytti nukkuvalta, mutta päästyämme junasta poika kertoi, että mummo yritti useaan otteeseen kopeloida pojan taskuja! Tänään metrossa taas kyytiin hyppäsi sokea joka myös ”tunnusteli” likeltä poikaa ja yritti taskuihin, jolloin työnsin ukkoa kauemmas. Muutoin täällä on saanut olla aika rauhassa, ei pahemmin ole näkynyt kerjäläisiä tai häiriköitä.

Jalkoja pakottaa meillä jokaisella ja harmittaa etten saanut foam rolleriani mahtumaan mukaan matkalaukkuun. Särkylääkkeiden ja Voltarenin avulla yritetään selvitä, mutta mitä luultavammin jätämme Sintrassa itseämme vähemmän kiinnostavia kohteita kiertämättä.

Tänään kävimme katsomassa Quinta da Regaleiran, jonne saimme kyydin mukavalta tyttö-tuktuk-kuskilta (onko tää ees sana??😁).
Sintra on vielä ahtaampi ja mäkisempi kuin Lissabon ja korkeuseroista kertoo hyvin esim. eka kahvila jonne poikkesimme; astuimme sisään katutasolta, mutta ikkunapöytämme oli n. kolmannessa kerroksessa (samassa kerroksessa siis)!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Itse Quinta da Regaleida on n. 4:n hehtaarin alueella sijaitseva ”linnoitus” johon kuuluu palatsi, kappeli, vesiputouksia, kaivoja, torneja, puutarhaa ja maanalaisia tunneleita.
Portugali on niin täynnänsä linnaa ja palatsia toisen perään, että linnat ja palatsit alkavat jo hiukan kyllästyttää, eikä tunnu mielenkiintoiselta katsella palatsia palatsin perään joten suuntasimma Regaleiralla ”suorinta tietä” initiation welsseille. Suorin tie oli mutkikas, portainen ja osin maanalainen, mutta varsin mielenkiintoinen!
Alla kuvakooste Regaleiralta eli lähinnä kaivo joka menee 27m maan alle, muutama tunneli kaivolle, vesiputous sekä palatsi ja kappeli näköalatsanteelta.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tukikohtamme ja nukkumapaikkamme Sintran kaksipäiväiselle vierailulla on Casas da Biquinhan soma huoneistohotelli aivan historiallisen Sintran keskustassa 💕

Täällä meillä on aika iso huoneisto jossa on kauniit lankkulattiat sekä puiset ikkunaluukut. Muutenkin rakennus näyttää ja tuntuu aidosti vanhalta ja on mukavaa saada majailla tällaisessa paikassa!

Näkymät ikkunoista ovat puistomaiselle sisäpihalle jossa on kaunis patsas ja suihkulähde, kauempana siintää viheriöivä vuori ja sen takana joku vuoristokylä. Huoneistosamme on iso keittiö-olkkari, parvi, eteinen, wc ja makuhuone toisella parvella.

Illalla kävimme vielä Portela da Sintrassa kaupassa ja lepäilimme hotellissa. Huomenna sitten lisää linnoja 😊

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: