Portugal päivä 2, junalla Cascaisiin ja päivä pyöräillen Cascain ja Estorilin rannoilla

Moikka taas!

Yö Turim Lisboa Hotellissa meni ihan hyvin. Huone on aika kuuma eikä ilmastoinnin lämpötilan säätö toimi joten joudutaan tyytymään hiukan lämpimämpään kuin kotona.

Huoneessa on pieni jääkaappi minne ostimme hiukan evästä; herkullisia sämpylöitä, voita, sulatejuustoa, meetwurstia ja juustoa.

Tänään on ohjelmassa junareissu Estorilin rannoille josta olisi tarkoitus edetä Cascain rannoille.

Portugal tuntuu olevan yhtä rantaa koko maa ja onhan se varmaan, kun on aika kapea suikale vaan Espanjan ja Atlantin valtameren välissä. Eilen saatiin jo hieman makua Atlantin aalloista, jotka olivat moninkertaisesti suuremmat kuin meillä kotirannassa Itämeren suojissa 😁

Estoril on kuuluisa Euroopan suurimmasta casinostaan ja F1-radastaan. Ennen muinoin Estorilia ovat asuttaneet niin foinikialaiset, roomalaiset kuin arabitkin ja sen rantojen linnakkeet kertovat Portugalin puolustamisista lukuisia hyökkääjiään ja valloittajiaan vastaan.

Juna Estoriliin meni hotellilta parin metron päästä ja kävelyä ei tullut juuri ollenkaan. Juna-asemalla päätettiin kuitenkin mennä Cascaisiin ja vuokrata sieltä fillarit ja pyöräillä Estoriliin. Päätös oli oikea, sillä Cascais ja Estoril ovat ihan näköyhteyden päässä toisistaan ja vaikka kartta väittääkin välimatkaksi kilometreja, tuntui väli max. kilsalta.

Vuokrafillarit olivat hyväkuntoisia ja pyörätiet oli osoitettu joko ajoradalla tai kävelyosioilla omaksi kaistakseen. Autoilijat antavat kiltisti tilaa kävelijöille tulivat e sitten suojatietä tai ihan mistä tahansa tien yli. Myös pyöräilijät ja kävelivät väistelivät sujuvasti toisiaan vaikka joskus fillaristeja saattoi liikkua kävelijöiden seassa.

Junamatkakin oli lyhyt ja nopea. Juna kiiti kauniiden viktoriaanisilta näyttävien villojen ja upeiden kerrostalojen hallitessa radan toista puolta sekä aava loppumaton Atlantti toisella puolen. Näkymät olivat silmiä hivelevät!

Liikkuminen täällä on helppoa ja vaivatonta. Päivälippu metroihin ja busseihin maksaa 6,2€/hlö ja edestakainen junamatka Lissabonista Cascaisiin oli 5€/hlö.

Fillarit vuokrattiin koko päiväksi hintaan 3,9€/fillari. Mutta ennen fillarointia tehtiin kävelyreissu Cascain rannoilla ja kastettiin varpaat sen vaahtopäisiin hyökyaaltoihin. Aurinko paistoi aamusta alkaen pilvettömältä taivaalta ja päivä oli todella lämmin! Valitsimme hyvän päivän rannoilla vierailuun koska tänään oli lomamme lämpimin päivä.

Alla kuvakooste ihanasta päivästä:

Fillaroituamme ensin Estoriliin palasimme takaisin Cascaisiin ja fillaroisimme toiseen suuntaan Cascain korkeille mäille ja kävimme katsomassa Boca da Infernoa. Oman kamerani akku ilmoitti Virran loppumisesta juuri tässä kohtaa, koska kamera oli jostakin syystä mennyt vahingossa päälle laukussani ja kuluttanut akun loppuun. Vaikka en itse Applen vempaimista pidäkään, täytyy tunnustaa että miehen iPhone pelasti loppupäivän kuvaamiset 🙄😁

Boca da Infernolta jatkoimme vielä hiukan ylöspäin muille nähtävyyksille.

Kukkiva rahapuu 💖

Sellainen oli siis toinen päivämme Portugalissa. Kiitos, että luit, huomenna jatketaan 😁

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.