Portugal päivä 2, junalla Cascaisiin ja päivä pyöräillen Cascain ja Estorilin rannoilla

Portugal päivä 2, junalla Cascaisiin ja päivä pyöräillen Cascain ja Estorilin rannoilla

Moikka taas!

Yö Turim Lisboa Hotellissa meni ihan hyvin. Huone on aika kuuma eikä ilmastoinnin lämpötilan säätö toimi joten joudutaan tyytymään hiukan lämpimämpään kuin kotona.

Huoneessa on pieni jääkaappi minne ostimme hiukan evästä; herkullisia sämpylöitä, voita, sulatejuustoa, meetwurstia ja juustoa.

Tänään on ohjelmassa junareissu Estorilin rannoille josta olisi tarkoitus edetä Cascain rannoille.

Portugal tuntuu olevan yhtä rantaa koko maa ja onhan se varmaan, kun on aika kapea suikale vaan Espanjan ja Atlantin valtameren välissä. Eilen saatiin jo hieman makua Atlantin aalloista, jotka olivat moninkertaisesti suuremmat kuin meillä kotirannassa Itämeren suojissa 😁

Estoril on kuuluisa Euroopan suurimmasta casinostaan ja F1-radastaan. Ennen muinoin Estorilia ovat asuttaneet niin foinikialaiset, roomalaiset kuin arabitkin ja sen rantojen linnakkeet kertovat Portugalin puolustamisista lukuisia hyökkääjiään ja valloittajiaan vastaan.

Juna Estoriliin meni hotellilta parin metron päästä ja kävelyä ei tullut juuri ollenkaan. Juna-asemalla päätettiin kuitenkin mennä Cascaisiin ja vuokrata sieltä fillarit ja pyöräillä Estoriliin. Päätös oli oikea, sillä Cascais ja Estoril ovat ihan näköyhteyden päässä toisistaan ja vaikka kartta väittääkin välimatkaksi kilometreja, tuntui väli max. kilsalta.

Vuokrafillarit olivat hyväkuntoisia ja pyörätiet oli osoitettu joko ajoradalla tai kävelyosioilla omaksi kaistakseen. Autoilijat antavat kiltisti tilaa kävelijöille tulivat e sitten suojatietä tai ihan mistä tahansa tien yli. Myös pyöräilijät ja kävelivät väistelivät sujuvasti toisiaan vaikka joskus fillaristeja saattoi liikkua kävelijöiden seassa.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Junamatkakin oli lyhyt ja nopea. Juna kiiti kauniiden viktoriaanisilta näyttävien villojen ja upeiden kerrostalojen hallitessa radan toista puolta sekä aava loppumaton Atlantti toisella puolen. Näkymät olivat silmiä hivelevät!

Liikkuminen täällä on helppoa ja vaivatonta. Päivälippu metroihin ja busseihin maksaa 6,2€/hlö ja edestakainen junamatka Lissabonista Cascaisiin oli 5€/hlö.

Fillarit vuokrattiin koko päiväksi hintaan 3,9€/fillari. Mutta ennen fillarointia tehtiin kävelyreissu Cascain rannoilla ja kastettiin varpaat sen vaahtopäisiin hyökyaaltoihin. Aurinko paistoi aamusta alkaen pilvettömältä taivaalta ja päivä oli todella lämmin! Valitsimme hyvän päivän rannoilla vierailuun koska tänään oli lomamme lämpimin päivä.

Alla kuvakooste ihanasta päivästä:

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Fillaroituamme ensin Estoriliin palasimme takaisin Cascaisiin ja fillaroisimme toiseen suuntaan Cascain korkeille mäille ja kävimme katsomassa Boca da Infernoa. Oman kamerani akku ilmoitti Virran loppumisesta juuri tässä kohtaa, koska kamera oli jostakin syystä mennyt vahingossa päälle laukussani ja kuluttanut akun loppuun. Vaikka en itse Applen vempaimista pidäkään, täytyy tunnustaa että miehen iPhone pelasti loppupäivän kuvaamiset 🙄😁

Boca da Infernolta jatkoimme vielä hiukan ylöspäin muille nähtävyyksille.

Kukkiva rahapuu 💖

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sellainen oli siis toinen päivämme Portugalissa. Kiitos, että luit, huomenna jatketaan 😁