Portugal päivä 2, junalla Cascaisiin ja päivä pyöräillen Cascain ja Estorilin rannoilla

Moikka taas!

Yö Turim Lisboa Hotellissa meni ihan hyvin. Huone on aika kuuma eikä ilmastoinnin lämpötilan säätö toimi joten joudutaan tyytymään hiukan lämpimämpään kuin kotona.

Huoneessa on pieni jääkaappi minne ostimme hiukan evästä; herkullisia sämpylöitä, voita, sulatejuustoa, meetwurstia ja juustoa.

Tänään on ohjelmassa junareissu Estorilin rannoille josta olisi tarkoitus edetä Cascain rannoille.

Portugal tuntuu olevan yhtä rantaa koko maa ja onhan se varmaan, kun on aika kapea suikale vaan Espanjan ja Atlantin valtameren välissä. Eilen saatiin jo hieman makua Atlantin aalloista, jotka olivat moninkertaisesti suuremmat kuin meillä kotirannassa Itämeren suojissa 😁

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Estoril on kuuluisa Euroopan suurimmasta casinostaan ja F1-radastaan. Ennen muinoin Estorilia ovat asuttaneet niin foinikialaiset, roomalaiset kuin arabitkin ja sen rantojen linnakkeet kertovat Portugalin puolustamisista lukuisia hyökkääjiään ja valloittajiaan vastaan.

Juna Estoriliin meni hotellilta parin metron päästä ja kävelyä ei tullut juuri ollenkaan. Juna-asemalla päätettiin kuitenkin mennä Cascaisiin ja vuokrata sieltä fillarit ja pyöräillä Estoriliin. Päätös oli oikea, sillä Cascais ja Estoril ovat ihan näköyhteyden päässä toisistaan ja vaikka kartta väittääkin välimatkaksi kilometreja, tuntui väli max. kilsalta.

Vuokrafillarit olivat hyväkuntoisia ja pyörätiet oli osoitettu joko ajoradalla tai kävelyosioilla omaksi kaistakseen. Autoilijat antavat kiltisti tilaa kävelijöille tulivat e sitten suojatietä tai ihan mistä tahansa tien yli. Myös pyöräilijät ja kävelivät väistelivät sujuvasti toisiaan vaikka joskus fillaristeja saattoi liikkua kävelijöiden seassa.

Junamatkakin oli lyhyt ja nopea. Juna kiiti kauniiden viktoriaanisilta näyttävien villojen ja upeiden kerrostalojen hallitessa radan toista puolta sekä aava loppumaton Atlantti toisella puolen. Näkymät olivat silmiä hivelevät!

Liikkuminen täällä on helppoa ja vaivatonta. Päivälippu metroihin ja busseihin maksaa 6,2€/hlö ja edestakainen junamatka Lissabonista Cascaisiin oli 5€/hlö.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Fillarit vuokrattiin koko päiväksi hintaan 3,9€/fillari. Mutta ennen fillarointia tehtiin kävelyreissu Cascain rannoilla ja kastettiin varpaat sen vaahtopäisiin hyökyaaltoihin. Aurinko paistoi aamusta alkaen pilvettömältä taivaalta ja päivä oli todella lämmin! Valitsimme hyvän päivän rannoilla vierailuun koska tänään oli lomamme lämpimin päivä.

Alla kuvakooste ihanasta päivästä:

Fillaroituamme ensin Estoriliin palasimme takaisin Cascaisiin ja fillaroisimme toiseen suuntaan Cascain korkeille mäille ja kävimme katsomassa Boca da Infernoa. Oman kamerani akku ilmoitti Virran loppumisesta juuri tässä kohtaa, koska kamera oli jostakin syystä mennyt vahingossa päälle laukussani ja kuluttanut akun loppuun. Vaikka en itse Applen vempaimista pidäkään, täytyy tunnustaa että miehen iPhone pelasti loppupäivän kuvaamiset 🙄😁

Boca da Infernolta jatkoimme vielä hiukan ylöspäin muille nähtävyyksille.

Kukkiva rahapuu 💖

Sellainen oli siis toinen päivämme Portugalissa. Kiitos, että luit, huomenna jatketaan 😁

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: