Pielisen ylitys autolautalla

Pielisen ylitys autolautalla

Moikka!

Vaikka olenkin keskittynyt pääasiassa esittelemään täällä sivulla paikkoja joihin meneminen ei maksa muuta kuin menemisen vaivan, niin sekaan eksyy joskus maksullisiakin juttuja kuten tämä Pielisen ylitys autolautalla joka oli kiva lisä viime kesän Pohjois-Karjalan nähtävyyksille. Oli mukavaa nähdä Koli myös muualta kuin sen päältä ja oli ihanaa keinua Pielisen aalloilla.

Pielinen on Suomen neljänneksi suurin järvi eli melkoisen eri kokoluokkaan kuin nämä pikkujärvet täällä Salon ja Turun suunnalla mihin minä olen tottunut 😀 Se on 90km pitkä ja leveimmästä kohdasta 30km leveä sen pinta-ala on 89420 hehtaaria.

Pielisen keskisyvyys on 10,1 metriä ja sen syvin kohta on hiukeat 61 metriä! Pielisessä on 1491 saarta!

Rannalla odotellessa autolauttaa voi käydä kahvilla tai syömässä viereisessa ravintolassa. Meillä oli jännittävä odotus sillä autolautta oli vasta tulossa talvisäilytyspaikastaan kesän ensimmäiselle matkalle eikä ollut yhtään varmaa saapuuko se vai ei 😀

Odotellessa voi myös pulahtaa uimaan. Oletko sinä uinut Pielisessä?

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Taustalla näkyy Koli.

© Joni Itkonen

 

© Joni Itkonen

 

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Pielisessä on suurempia, eli neliökilomertin kokoisia saaria 26 kappaletta, yli hehtaarin kokoisia on 288 kpl, aarin kokoisia 1103 ja loput 74 saarta on alle aarin kokoisia.

Lieksa taitaa näkyä jo!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sijainti: Pohjois-Karjalassa

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pielinen