Pian vuosi osakeyhtiötä takana, ajatuksiani, virheitäni, mietteitäni asiasta

Moikka moi ihana lukijani!

Tänään taas luvassa rehellisen raadollista löpinää yrittäjyydestä. Aloittelevan yrittäjän virheitä ja mietintöjä.

Topaz Oy perustettiin maaliskuussa 2018. Sen tehtävä oli toimia pohjana pienelle käsityö-näpertelylleni; Saaren Taika kosmetiikka- ja pyykkietikka tuotannolleni. Mitäpä tiesin silloin Saaren Taian tulevaisuudesta, en mitään! Mutta tänään olen jo vähän viisaampi.

Jo muutama bloggaus sitten murehdin aloittelevan yrittäjän naiviuttani muutamissa hintavissa ulkoistushommeleissa, joissa en ymmärtänyt tehdä sopimusta, en aikataulua, en mitään kirjallisesti. Tänään maksan hintaa siitä useita kymmeniä tuhansia 🙁

Tietenkään yritykselläni ei ollut säästössä kuin sen verran rahaa, joka alustavasti hintaa kysyessäni hinnaksi varmistui, kahteen otteeseen. Mutta hintalappu hommalle lopulta pompsahtikin kolminkertaiseksi! Ja maksaahan se täytyy, onneksi edes sain hieman maksuaikaa lopulle sovittua.

Homma oli mahtava tottakai, lopputulos on upeaakin upeampi, kuten olette aivan varmasti huomanneet! Tuo hintahommeli vaan yllätti ja vieläpä tällaiseen rakoon, kun myynti on muutenkin hiljaista. Eli tappiolla on menty syksystä asti. Ensin tuli suuren nousun mukanaan tuomat tilalaajennukset ja niihin liittyvät kulut, sitten työntekijöiden palkkaaminen ja niihin liittyvät kulut ja tietty materiaalihankinnat, sähköt, netit, turvatarkastusten kulut, mainoskulut jne pyörii juoksevasti koko ajan, oli sitten myyntiä tai ei.

Koita tässä sitten olla, kun laskujeni mukaan karkeasti yhdestä saippuasta jää itsellemme -1 euroa. Tässä voitaisiin alkaa kirjoittaa sitä lehdistäkin tuttua tuottaja vs. kauppias mölinää, mutten jaksa siihen lähteä. Olenhan itsekin ollut ennen siellä kauppiaan osassa, eikä sekään ilmaista ole.

Olin asettanut itselleni tietyn aikarajan, johon mennessä toimintamme olisi pitänyt kääntyä voitolliseksi. Se aika oli ja meni, ja tappioputkea oli vain vaivoin saatu kurottua. Vaihtoehtoina häämötti lopettaa tuotanto kokonaan tai kääntää se viimeinen kivi ja koittaa saada toiminta kannattavaksi. Se kivi on oma kuluttajaverkkokauppa.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tiedän, että olen ollut asiaa vastaan alusta asti ja varsin kovaäänisestikin vielä! Nyt ymmärrän miten hölmöä on olla myymättä itse suoraan kuluttajalle. Tässä tuottajapuolen hommassa käteen tosiaan ei jää kuin maksamattomat laskut ja alati kasvava velkapinkka, joten viimeisenä tekohengityksenä avasimme oman verkkokaupan.

En silti edelleenkään haluaisi kilpailla omien jälleenmyyjieni kanssa ja mietin, miten voisin asian ratkaista niin, että kaikille riittäisi myyntiä ja tuloja hengenpitimiksi? Päätin korottaa meidän kaupassa myytävien tutteiden hintoja eurolla yli suositushinnan. Jos joku siis haluaa väenväkisin suoraan meiltä ostaa ja auttaa meillekin hiukan leipää pöytään, niin ainakaan se ei tapahdu hintaa polkemalla ja jälleenmyyjien asemaa heikentämällä (toivottavasti en joudu katumaan tätäkin hölmöä päähänpinttymääni. Mieheni juuri sanoi, että yritysmaailmassa ei auta ajatella muita jos meinaa pärjätä. Toivottavasti hän ei tässä olisi oikeassa 🙁 ).

Typerähän tuo minun jääräpäisyyteni on ollut, olla myymättä itse suoraan kuluttajalle. En ole törmännyt yhteenkään tämän alan valmistajaan, joka ei itsekin myisi tuotteita ja nyt näen miksi. Tuotannon kulut ovat sen verran korkeat, että myymällä pelkästään tukkuna ei käteen jää muuta kuin itku.

Luultavasti menetämme muutaman jälleenmyyjän. Toivottavasti saamme tilalle kuitenkin muutamia kuluttaja-asiakkaita sitten <3

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: