Opas uutiskirjeen lähettämiseen Mail Chimpillä

Eilen kirjoitin oppaan Mail Chimp uutiskirjeen asennusohjeen Wordpressille ja tänään jatkamme itse uutiskirjeen laatimiseen ja lähettämiseen.

Kirjaudu Mail Chimp tilillesi ja valitse oikeasta yläkumlmasta ”Campaigns” jonka jälkeen voit vasemmalta valita kampanjatyypin, me teemme tänään tavallisen kampanjan, eli ”Regular campaign”.

mail1

Seuraavaksi ohjelma pyytää sinua valitsemaan lähetätkö uutiskirjeen (kampanjan) koko listalle vai osalle siitä, me valitsemme tänään koko listan ”Send to entire list” jonka jälkeen klikataan ”Next” sivun oikeasta alakulmasta.

mail2

Seuraavaksi annamme uutiskirjeellemme hiukan täsmentäviä tietoja, kuten nimi kampanjalle sekä nimi joka näkyy sähköpostin otsikkona vastaanottajille, lähettäjän sekä lähettäjän sähköpostiosoitteen.

mail3

Voit myös jakaa automaattisesti uutiskirjeen Twitteriin ja Faceen jos haluat. Mikäli ohjelma laittaa sinua eteenpäin ekan sometilin aktivoinnin jälkeen, voit palata takaisin alapalkista kohdasta ”Setup”

mail5

”Setup” kohdassa voit myös ruksata kohdan ”ClickTale link tracking” ja seurata miten uutiskirjeen lukijat reagoivat uutiskirjeeseesi.

”Nextillä” siirryt ”Template” kohtaan jossa valitaan uutiskirjeen sommittelu, minä valitsin layoutin jossa on tilaa kolmelle kuvalle esittelyineen sekä otsakkeelle että leipätekstille ennen kuvia.

mail6

Seuraavaksi alamme lisäämään uutiskirjeelle sisältöä, aloitetaan headerkuvasta joka on siis otsakkeen yläpuolella. Tähän voi liittää koneelta esim yrityksesi logon.

Viemällä hiiren kunkin muokattavan kohdan päälle voi painaa muokattavan laatikon oikeaan yläreunaan ilmestyvää kynän kuvaa ja muokata laatikkoa. Upload painikkeella saa esim. lisättyä kuvan koneelta.

Seuraavaksi muokkaamme otsaketekstin ja leipätekstin.

mail7

Taas viemällä hiiri muokattavan osion päälle päästään kynän kuvasta tekemään muokkauksia.

Linkkejä kannattaa lisätä tekstiin aina sopivaan kohtaan, lukijat eivät lähde Googlaamaan sivujasi, mutta he voivat klikata tekstissä näkyvää linkkiä 😉

Linkki lisätään maalaamalla se tekstin osa hiirellä johon linkin haluaa liittää ja klikkaamalla ketjun kuvaa ylhäältä (nuolten osoittamat kohdat).

mail9

Seuraavaksi lisätään kuvia.

mail10

Muista lisäsät kuvalle myös teksti sekä hinta ja linkki tuotteeseen.

mail11

mail12

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Lopuksi vielä somelinkit ja alatekstit.

maill13

mail14

Uutiskirjeen lopettamisen linkin löydät omista mail Chimp asetuksistasi kohdasta Lists –>> Signup forms –>> Unsubscribe form.

mail15

Lopuksi tallenna kohdasta ”Save” ja paina ”Next”.

Seuraavaksi pääset tarkastamaan asetukset ja jos jokin kohta herjaa punaisella niin se on korjattava ennen lähetystä. Korjausten jälkeen klikkaa ”Send” sivun alareunasta.

mail16

Nyt pääset katsomaan uutiskirjettäsi esim verkossa. Katso luomaani uutiskirjettä.

mail17%d bloggaajaa tykkää tästä: