Niksaaren kärjen luonnonsuojelualue, Särkisalo

Niksaaren kärjen luonnonsuojelualue, Särkisalo

Heippa moi arvoisa lukijani!

Tänään käytiin ulkoilemassa yhden Särkisalon saaren Niksaaren luonnonsuojelualueella, joka oli ennestään paikkana itselleni tuntematon.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Jos olet ulkoillut saarilla aikaisemmin, olet varmasti tullut tutuksi Särkisalon helmen, Vårdkasbergetin näköalakallion ja luolien kanssa? No, mikäli et tykkää niin korkeasta noususta metsää pitkin ja tykkäät katsella merta lähempää, niin tämä saattaisi olla sinulle sopivampi kohde 🙂

Perillä voi valita joko vasemmanpuoleisen kallion, tai oikeanpuoleisen. Itse valkkasimme oikeanpuoleisin. Nämä joutsenet kuvasimme ennen kalliolle kääntymistä.

Näköala kalliolta on lähes yhtä huikea kuin Vårdkasbergetiltäkin, joskaan kallio ei nouse yhtä korkealle ja siten näyvyys ei ole ihan yhtä kauas. Mielenkiintoisemmaksi tämän kuitenkin tekee se, että näet paremmin suoraan alas kallion edustalle ja voit seurata vesilintujen touhuja aika läheltä häiritsemättä niitä lainkaan.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Alhaalla rauhaisaa perheaikaa vietti joutsenpari, joilla oli 3 viimevuoden poikasta vielä seuranaan. Paikalle lehahti toinen joutsenpari ja nähtiin pieni reviirikiista, joka päättyi perheen karkoitukseen ja joutsenparin paikanvalloitukseen!

Kalliolta oli kivat näköalat ja laskeuduimm vielä las ihan niemen kärkeen katsomaan. Polku sinne oli lähes olematon, eli aika vaikeakulkuista metsää, mutta ihan käymisen arvoinen sekin 🙂

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Paikalle mennään Niksaaren Miinantietä, jonka alkuun voi jätää auton tien sivuun. Miinantieltä käännytään heti oikealle Plattakarintielle jota kuljetaan melkein loppuun saakka. Kartassa näkyvän punaisen merkin paikkeilta lähtee hyväkuntoinen polku metsään. Polkua pitkin pääsee suoraan luonnonsuojelualueelle.