Niin vaikea ahdistus päällä, että pelkään alkoholisoituvani

Olen huolissani siitä, että tämä kuormitus on saanut minut kolmesti ihan vakavissani miettimään ryyppäämisen aloittamista ja mikä tässä on pelottanut eniten, on se tunne, että siitä alkaisi paha ja pitkä putki, jota en kykenisi pysäyttämään. 

Hei vaan arvoisa lukija.

Tänään, kun istun pöytäni ääressä kirjoittamassa tätä hyvin vaikeaa asiaa, tunnen voimieni olevan loppu. Loppu kaikkeen tähän kiireeseen, ahdistukseen, tärinään, hermostukseen, stressiin, toivottomuuteen ja epätoivoon. Tunteet, mitä tällä hetkellä koen ovat loppuun palaneen ja vakavasti masentuneen henkilön tunteita. Eikä ihme, onhan varoitusmerkit tästä olleet ilmassa jo parin vuoden ajan.

Mistä kaikki alkoi?

Kun perustin Saaren Taika tuotemerkin vuonna 2017, tein kaikki tuotteet itse käsityönä. Sillon toiminta oli hyvin pienimuotoista ja pyykkietikat, voiteet, ja saippuat valmistuivat helposti kosmetiikkakontissamme samalla, kun hallinnoin laskutuksen, verkkokaupan pyörittämisen, markkinoinnin, tuotekuvaamisen, sisällöntuotannon, somen ja asiakaspalvelun siinä ohesessa.

Hyvin nopeasti kuitenkin etenkin some ja asiakaspalvelu alkoivat kuormittaa minua niin kovin, että jätin ne hoitamatta. Jätin latsomatta some kommentit ja jätin vastaamatta asiakapalvelun meileihin.

Ahdistus, paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko, jotka kaikki minulla on diagnosoitu ja nuorempana, vaikeuttivat tällaisten asioiden hoitamista pahasti.

Pelkkä sähköpostin avaamisen ajattelu sai, ja saa edelleen enenevissä määrin, sydämen hakkaamaan ja kädet tärisemään. Some kommenttien katsomisesta en voinut, enkä edelleenkään voi, edes haaveilla! Onneksi tänään meillä on loistavat työntekijät palkattu kumpaankin tehtävään, eikä minun tarvitse itse enää stressata niitä.

Voimakas kasvu

Toimintamme kolmantena vuonna liikevaihtomme kipusi liki kolmeen miljoonaan euroon ja nyt neljäntenä, ja kuluvana vuotena saatamme hipoa jopa seitsemän miljoonan liikevaihtoa. Paitsi tavarassa, myös hallinnoinnissa tuo räjähdysmäinen kasvu on tuonut paljon kasvukipuja.

Kun yhtäkkiseen tavaran hurjaan menekkiin on tarvittu paitsi lisää tuotteita, myös lisää henkilökuntaa hoitamaan kaikkea sitä tavaraliikennettä, joka tulee sisään niin tuotteina, kuin raaka-aineinakin, sekä uloslähtevän tavaran hallinnoimiseen, eli tilaustenkäsittelyyn ja varaston hoitoon, on yrityksellemme jouduttu välillä kovassakin kiireessä rekryämään uutta porukkaa. 

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Paljon uusia kasvoja, monissa uusissa tehtävissä.

Itse en sosiaalista rajoittuvuutta aiheuttavien sairauksieni vuoksi ole yleensä ollut mukana rekryissä, työhaastatteluissa, enkä usein tunne nimeltä kasvoja, jotka varastolla vastaani tulevat, silloin harvoin, kun itse siellä käyn, kun muita on paikalla. 

Kasvu on kuitenkin ollut tänä vuonna niin kovaa, että kesästä alkaen olen joutunut itsekin osallistumaan videopalavereihin, sähköpostikeskusteluihin ja nyt loppu vuonna jopa yhteen tai kahteen työhaastatteluunkin.

Kaikki tämä on näkynyt minulla unettomuutena, vatsa- ja pään särkynä, käsien ja jalkojen vapinana, hengenahdistuksena, närästyksenä, vihlovana kipuna rinnassa ja selässä. Olen joutunut turvautumaan lääkitykseen saadakseni tärinän kuriin ja tällä hetkellä tärinä alkaa jo pelkästä ajatuksesta joutua avaamaan sähköpostia. 

Puhelinhan minulla on ollut äänettömällä jatkuvasti jo parin vuoden ajan. Puhelinnumeroa yrityksellemme ei löydy lainkaan juuri em. asioiden vuoksi. Mutta tällä viikolla jouduin sitten poistamaan myös Whatsapin ja Messengerin puhelimestani, sillä en pysty tällä hetkellä vastaanottamaan viestejä edes omilta perheenjäseniltäni.

Pidän tilannetta vakavana ja toivon, että tunne menisi pian ohi. Itselläni ei mielestäni ole koskaan ollut alkoholiongelmaa, vaikka muihin päihteisiin olenkin ollut koukussa. En ole koskaan erityisemmin tykännyt edes ryypiskelystä, vaikka nuorempana sitä toki tulikin harrastettua. Nyt kuitenkin olen huolissani siitä, että tämä kuormitus on saanut minut kolmesti ihan vakavissani miettimään ryyppäämisen aloittamista ja mikä tässä on pelottanut eniten, on se tunne, että siitä alkaisi paha ja pitkä putki, jota en kykenisi pysäyttämään. 

Sosiaalisten tilanteiden pelko, ainainen riesani, elämäni pilaaja!

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.