Niin vaikea ahdistus päällä, että pelkään alkoholisoituvani

Niin vaikea ahdistus päällä, että pelkään alkoholisoituvani

Hei vaan arvoisa lukija.

Tänään, kun istun pöytäni ääressä kirjoittamassa tätä hyvin vaikeaa asiaa, tunnen voimieni olevan loppu. Loppu kaikkeen tähän kiireeseen, ahdistukseen, tärinään, hermostukseen, stressiin, toivottomuuteen ja epätoivoon. Tunteet, mitä tällä hetkellä koen ovat loppuun palaneen ja vakavasti masentuneen henkilön tunteita. Eikä ihme, onhan varoitusmerkit tästä olleet ilmassa jo parin vuoden ajan.

Mistä kaikki alkoi?

Kun perustin Saaren Taika tuotemerkin vuonna 2017, tein kaikki tuotteet itse käsityönä. Sillon toiminta oli hyvin pienimuotoista ja pyykkietikat, voiteet, ja saippuat valmistuivat helposti kosmetiikkakontissamme samalla, kun hallinnoin laskutuksen, verkkokaupan pyörittämisen, markkinoinnin, tuotekuvaamisen, sisällöntuotannon, somen ja asiakaspalvelun siinä ohesessa.

Hyvin nopeasti kuitenkin etenkin some ja asiakaspalvelu alkoivat kuormittaa minua niin kovin, että jätin ne hoitamatta. Jätin latsomatta some kommentit ja jätin vastaamatta asiakapalvelun meileihin.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ahdistus, paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko, jotka kaikki minulla on diagnosoitu ja nuorempana, vaikeuttivat tällaisten asioiden hoitamista pahasti.

Pelkkä sähköpostin avaamisen ajattelu sai, ja saa edelleen enenevissä määrin, sydämen hakkaamaan ja kädet tärisemään. Some kommenttien katsomisesta en voinut, enkä edelleenkään voi, edes haaveilla! Onneksi tänään meillä on loistavat työntekijät palkattu kumpaankin tehtävään, eikä minun tarvitse itse enää stressata niitä.

Voimakas kasvu

Toimintamme kolmantena vuonna liikevaihtomme kipusi liki kolmeen miljoonaan euroon ja nyt neljäntenä, ja kuluvana vuotena saatamme hipoa jopa seitsemän miljoonan liikevaihtoa. Paitsi tavarassa, myös hallinnoinnissa tuo räjähdysmäinen kasvu on tuonut paljon kasvukipuja.

Kun yhtäkkiseen tavaran hurjaan menekkiin on tarvittu paitsi lisää tuotteita, myös lisää henkilökuntaa hoitamaan kaikkea sitä tavaraliikennettä, joka tulee sisään niin tuotteina, kuin raaka-aineinakin, sekä uloslähtevän tavaran hallinnoimiseen, eli tilaustenkäsittelyyn ja varaston hoitoon, on yrityksellemme jouduttu välillä kovassakin kiireessä rekryämään uutta porukkaa. 

Paljon uusia kasvoja, monissa uusissa tehtävissä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Itse en sosiaalista rajoittuvuutta aiheuttavien sairauksieni vuoksi ole yleensä ollut mukana rekryissä, työhaastatteluissa, enkä usein tunne nimeltä kasvoja, jotka varastolla vastaani tulevat, silloin harvoin, kun itse siellä käyn, kun muita on paikalla. 

Kasvu on kuitenkin ollut tänä vuonna niin kovaa, että kesästä alkaen olen joutunut itsekin osallistumaan videopalavereihin, sähköpostikeskusteluihin ja nyt loppu vuonna jopa yhteen tai kahteen työhaastatteluunkin.

Kaikki tämä on näkynyt minulla unettomuutena, vatsa- ja pään särkynä, käsien ja jalkojen vapinana, hengenahdistuksena, närästyksenä, vihlovana kipuna rinnassa ja selässä. Olen joutunut turvautumaan lääkitykseen saadakseni tärinän kuriin ja tällä hetkellä tärinä alkaa jo pelkästä ajatuksesta joutua avaamaan sähköpostia. 

Puhelinhan minulla on ollut äänettömällä jatkuvasti jo parin vuoden ajan. Puhelinnumeroa yrityksellemme ei löydy lainkaan juuri em. asioiden vuoksi. Mutta tällä viikolla jouduin sitten poistamaan myös Whatsapin ja Messengerin puhelimestani, sillä en pysty tällä hetkellä vastaanottamaan viestejä edes omilta perheenjäseniltäni.

Pidän tilannetta vakavana ja toivon, että tunne menisi pian ohi. Itselläni ei mielestäni ole koskaan ollut alkoholiongelmaa, vaikka muihin päihteisiin olenkin ollut koukussa. En ole koskaan erityisemmin tykännyt edes ryypiskelystä, vaikka nuorempana sitä toki tulikin harrastettua. Nyt kuitenkin olen huolissani siitä, että tämä kuormitus on saanut minut kolmesti ihan vakavissani miettimään ryyppäämisen aloittamista ja mikä tässä on pelottanut eniten, on se tunne, että siitä alkaisi paha ja pitkä putki, jota en kykenisi pysäyttämään. 

Sosiaalisten tilanteiden pelko, ainainen riesani, elämäni pilaaja!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY