Neljättä päivää vatsakipua ja puristavaa tunnetta rinnassa. Menestys ei tule helpolla eikä ole mikään itsestäänselvyys..

Tervehdys arvoisa lukijani!

Mitenkäs sinulla on mennyt juhannus? Itselläni hiukan ikävissä merkeissä, sillä olen siitä “Salkkarin” haastattelusta asti kärsinyt kovasta vatsakivusta, puristavasta tunteesta rinnassa, raajojen puutumistuntemuksista ja sydänkivuista. Eilen taisi olla todella kovaa närästystä johon ei auttanut Rennietkään vaan vasta ruokasooda+vesi-litkulla lähti kovat poltot rinnasta ja selästä hälvenemään ja olo oli sellainen, että pystyi jo itkemättä olemaan. Yöllä heräilin kuitenkin vatsakipuun, jota voisin kuvailla puukolla repimiseksi koko vatsan leveydeltä. Tänään se puristava tunne on taas rinnassa, sydämessä tuntuu kipua silloin tällöin ja vatsaa sattuu enemmän ja vähemmän vuorotellen koko ajan.

Alan olla jo itsekin sekaisin miettiessäni mikä voisi johtua mistä, olen vuoroin todennut itselläni olevan stressiperäisen ahdistuksen, suolistotulehduksen, sydänkohtauksen, närästyksen jne. Alan kuitenkin kallistua paniikkikohtauksen kannalle, sillä tällaista samanlaista on ollut ennenkin, mutta ei koskaan 4 päivää kestävänä tosin 🙁

Mistä se sitten voisi johtua? Itse alan kallistua sille kannalle, että lehtijuttua varten tarkistamani liikevaihto oli omallekin mielelleni hiukan liikaa, enhän ollut villeimmissä unelmissanikaan koskaan kuvitellutkaan, että ikinä elämässäni voisin pyörittää yritystä jonka liikevaihto olisi tuota luokkaa!

Olin toki seurannut kuukausitasolla myynnin kasvua ja huomannut miten eräänä kuukautena meni ensin 20t rikki, sitten seuraavana 25t ja seuraana 30t, mutta en ollut ynnäillyt näitä yhteen saati miettinyt mitä se jatkuessaan voisi tarkoittaa vuoden päättyessä.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Vasta lehtijuttuun ajattelin kaivaa senkin tilaston esille, koska ajattelin, että sitä varmaan kuitenkin kysytään. Yllätys on hitsin moinen, kun huomasin, että ollaan liikevaihdossa jo ylitetty 100t eikä olla edes puolessa välissä vuotta! Tämä tarkoittaa, että jos myynti jatkuu samalla tasolla, ilman kasvuakin, niin loppuvuodesta ylitetään 200t ja jos kasvu jatkuu, kuten tähänkin asti, mennään jo niin hirvittäviin lukemiin etten uskalla sellaista edes sanoa ääneen!

Onko se sitten ihmekään, että tuntuu hiukan ahdistavalta ja stressaavalta, kun ei ole tällaiseen tottunut, saati ole osannut odottaa mitään tällaista?

Tällaiselle ikuisesti epäonnistuneelle, ruosteinen haarukka persiissä syntyneelle tällainen yhtäkkinen menestys tuntuu aivan liioitellulta ja tottakai tuollaisten lukemien näkeminen ja todeksi ymmärtäminen on ihan hemmetinmoinen järkytys! Enkä nyt tarkoita todellakaan, että se olisi huono asia, että luvut näyttävät tuollaisilta, vaan sanotaan mieluummin näin, etten ollut odottanut tällaista enkä tiedä olenko itse edes kyvykäs saati valmis näin suureen asiaan. Suuri asiahan tälainen on, etenkin mulle, pienelle ressukalle ihmisrauniolle, mutta suuri se olisi varmasti ihan kokeneemmallekin yrittäjälle!

Näin suuren asian tajuaminen tuo väistämättä tietoisuuteen myös epäonnistumisen mahdollisuuden. Työllistän nyt itseni lisäksi 3 muuta ja itseasiassa meidän tarvitsee ihan lähiaikoina palkata tänne vielä yksi kokopäiväinen työtekijä lisää! Jos epäonnistun, jätän monta ihmistä vaille tuloja, jos epäonnistun, jää yhteiskunnalta paljon verovaroja saamatta, jos epäonnistun, jää monelta toiselta pienyrittäjältä osa tuloistaan saamatta.

Pikkuisena, lähes harrastusmuotoisena alkaneella käsityö-yrityksellä Saaren Taialla on jo suuri vaikutus ihan suoraan monien ihmisten tuloihin ja myös epäsuorasti. Se tuntuu hirmu suurelta asialta minun mielessäni, sillä olenhan itse ollut elämästäni suuren osan aikaa siinä osassa, jossa yhteiskunta on auttanut minua ja perhettäni toimeentulossa. Nyt minä saan olla siinä osassa, että paitsi autan yhteiskuntaa erilaisten verojen muodossa, annan myös suoraa toimeentuloa perheenjäsenilleni palkatessani heidät töihin sekä epäsuoraa toimeentuloa kaikille niille yrityksille joilta ostan raaka-aineitamme ja kaikille niille pienyrittäjille jotka myyvät tuotteitamme ja niin edelleen.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Se on suuren suuri asia minulle ja tunnen suurta ylpeyttä saada antaa pienoinen panokseni yhteiskunnalle ja tietenkin pelkään epäonnistumista ja sitä, että kaikki tämä vain katoaa joku päivä ja joudun itsekin palaamaan siihen tilaan, jossa en selviä ilman yhteiskunnan apua.

En ole päiväksikään unohtanut sitä nöyryyttävää tunnetta, kun joutuu selittämään menonsa sossun puutuneelle virkailijalle, kun joutuu esittämään kaikki kuittinsa jollekin vieraalle, joka sitten päättää auttaako yhteiskunta sinua sähkölaskussa vai joudutko viemään mummosi perintösormukset panttilainaamoon saadaksesi sähkölaskun maksettua. En ole unohtanut mille tuntuu, kun joutuu laskemaan kaikkien tilien rahat yhteen ja miettimään ostaako lapselle välttämättömät lääkkeet ja on sen viikon ilman jauhelihaa ja leipää, vai ostaako ruokaa ja jättää lapsen ilman lääkkeitä muutamaksi päiväksi. En ole unohtanut mille tuntuu ajaa lapset kyydissä autolla jonka renkaista on pinta niin kulunut, että kangaskin paistaa paikoitellen näkyvillä.

Toisia voivat tällaiset ratkaisut kauhistuttaa, mutta jos olet koskaan joutunut elämään toimeentulotuella, tiedät, että se on silloin ihan arkipäivää, eikä kaikilla todellakaan ole aina sitä kuuluisaa “toista vaihtoehtoa”!

Tässä siis varmaan syy miksi kurkussa puristaa ja vatsaa sattuu. Tajusin yhtäkkiä miten suuren asian olen saavuttanut ja samalla tajusin mitä se tarkoittaa jos epäonnistun 🙁

Kiitos, että luit ja ihanaa juhannuspäivää tai mitä päivää ikinä silloin eletäänkään, kun satut tätä lukemaan 🙂 Minä menen nyt ottamaan hiukan rennosti ja makoilemaan sänkyyn, jospa tämä rintakipu pikkuhiljaa vaikka hiukan hellittäisi jo.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Yksi vastaus

  1. Olisko “hengitystauko” kohdallaan, itsensä hoitoa kun ei saa unohtaa. Menneisyys ja tulevaisuus painaa, mutta hetkessä on elettävä! Mathildedalissa on loistavia hierontahoitoja tarjolla Tarja Aholla, mm mieletön kuumakivihoito ja saarellamme Jari Hilska hoitaa närästyksen, paineen ja puristuksen pois jos ei johdu sairaudesta, huikeen taitava! Tsemppiä, älä unohda itseäsi!

Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: