Myrskyssä mökillä

Myrskyssä mökillä
Saunamökki rannassa

Pääsiäinen on ohi ja tällä viikolla päätettiin miehen kanssa, että pidämme pitkän viikonlopun ja tulimme mökille jo torstai iltana. Missään en ollut huomannut säävaroituksia myrkytuulesta, mutta sellainen meitä täällä odotti.

Vaikka rakastamme kummatkin myrskyjä, niin idästä puhaltava 71km/h puuskatuuli sai meidänkin housumme tutisemaan, se meinaan tuulee silloin suoraan mereltä rinnettä ylös ja tästä metsään taloa varten tehdystä kapeasta välistä suoraan talolle ja terassille.

Meiltä olikin lennellyt niin suuret rautalyhdyt, matot, tuolit kuin pienemmätkin tavarat ja talo ujelsi koko yön niin, että nukkumisesta ei tahtonut tulla mitään.

Vielä tänäänkin tuuli tuivertelee puuskissa yli 60km/h, mutta se hyvä puoli siinä on, että tuo vähäinen jääpeite, joka tässä ihan rannassa on, ei kauaa jaksa pitää pintaansa aaltoisaa merta vastaan! Sitten pääsemme siis uimaan!

Aika harvoin näkee tuollaisia vaahtopäitä tässä meidän poukamassa! Sisällä on onneksi lämmintä ja pelkästään meren katsominen rauhoittaa mieltä ja saa varmasti myös kehon stressitasot laskemaan.

Meillä on tapana käydä uimassa heti kun tarkenee. Joskus se on ollut jo jäiden aikaan, joskus vähän myöhemmin. Yleensä kuitenkin odotellaan, että laituri on saatu paikoilleen talven jäljiltä, kun tuosta rannasta on vähän mutaista mennä, vaikka hiekkaranta onkin olevinaan 😀

Täällä on mukava olla. Vaikka tekisi töitäkin etänä, niin mieli on huomattavasti rennompi täällä. Kaipa se meren vilkuilu työnkin lomassa rauhoittaa sitten niin paljon..

Nyt onkin ollut melko paljon enemmän työtä, kun mitä olen pystynyt tekemään. Sähköpostiakin tuntuu tulevan niin paljon, että viikonlopun jäljiltä kuluu melkein koko maanantai ja tiistai pelkästään viestien läpikäymiseen 🙁

Se alkaa olla hiukan liikaa, kun mieli on mikä on, eli helposti ahdistuva, helposti stressaantuva ja sosiaalisesti rajoittunut. Siksi ajattelinkin, että pitkä viikonloppu voisi tehdä hyvää, että pääsisi paremmin palautumaan. 

Rantamme harmaahaikara ja kotkat

Vielä ei olle nähty haikaraa, joka asustelee tässä meidän rannan lähistöllä. Joka vuosi se kuitenkin tulee, ihan kuten kotimme kurjetkin. Samaa kurkipariskuntaa olemme seuranneet koko 6 vuotta, jonka olemme nykyisessä kodissamme asuneet, mutta vain kerran olemme nähneet poikaset niillä. Ilmesesti ne eivät tee poikasia joka vuosi?

Miten mahtaa olla harmaahaikaran kanssa? Yksinään se tässä yleensä aina on, mutta yksi syksy sillä oli 5 kaveria mukana. Mahtoitko ne olla sen vaimo ja lapset?

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kotkapariskunta elelee myös tässä mökkirantamme lähistöllä, sillä näämme ne melkein päivittäin kesäaikaan. Eräänä kesänä niitäkin lenteli kolme, mahtoiko niilläkin olla poikainen mukana silloin?

Kotka on ihan mielettömän kokoinen. Kerran oltiin tuossa rannassa uimassa ja näin kaksi kotkaa lähestyvän. Ne olivat meistä varmaan noin 200 metrin päässä kun toinen syöksyi nappaamaan jotakin merestä ja sen siipiväli oli varmaan jotain 2 metriä. Se tuntui niinkin kaukaa aivan järisyttävän suurelta!

Ei varmaan kovin usein tule elämässä tuollaista koettua, että olet pienenä avuttomana kelluvana päänä vedessä, kun jättimäinen kotkapari lentää kohti ja syöskyy veteen! Onneksi ei kuitenkaan luullut meitä ruuaksi 😀

No, eipäs mulla kai tässä enempää asiaa ole, muuta kuin, että yritän jälleen aktivoitua tämän blogin kanssa. Blogi, kun on itselleni niin tärkeä ajatusten selkeyttäjä ja ulostulon mahdollistaja, ja koska tiedän, että moni haluaa lukea kuulumisiamme <3

Aijuu! Taas tuli todettua Saaren Taika Teepuusaippuan ja Kamomilla Sheavoiteen teho, kun jätin tahallisesti muutamaksi viikoksi kummatkin pois käytöstä käteni ihottuman hoidossa.

Käsi menikin nopeasti aika pahaan kuntoon, mutta vain viidessä päivässä vereslihalla ollut iho oli jälleen ehjä, kun käytin käsienpesuun Teepuusaippuaa ja aamuin illoin Kamomilla Sheavoidetta! 

kamomilla sheavoide ja teepuusaippua

Kamomilla Sheavoiteesta on muuten nyt saatavilla myös kätevä 35ml matkakoko, joka on tottakai hinnaltaakin edullisempi!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kirjoittelen ihottumakuulumisia myöhemmin lisää, mutta nyt sun kannattaa käydä katsomassa Saaren Taika Shopissa, sillä meillä on siellä paljon upeita uutuuksia ja paaaaaljon mahtavia tarjouksia, jopa 70%

Ja tässä vielä blogini lukijoille oma alekoodi, jolla saa 20% koko valikoimasta. Koodi on: KOTISAARESSA-4gvrr