Muovipullo vs. lasipullo – Lasipullo yksittäin on siis ajatuksena todella kaunis. Ekologinen se ei millään muotoa ole.

Muovipullo vs. lasipullo – Lasipullo yksittäin on siis ajatuksena todella kaunis. Ekologinen se ei millään muotoa ole.

Tervehdys ihana lukijani!

Törmään aina tasaisin väliajoin kysymykseen/toiveeseen, että eikös Saaren Taika pyykkietikkaa voisi saada lasipullossa?

Ajatuksena lasipullo on ihana! Ymmärrän, että etenkin näin muovittomana maaliskuuna asiakas ja kuluttaja voi innostua lasipullo-ajatuksesta ja onhan lasipullo kaunis kuin sika pienenä! Mutta ekologinen se ei ikävä kyllä ole, ihan kuin ei ole muovikaan. Kumpikaan ei luonnosta minnekään katoa jos se luontoon joutuu, siksi onkin tärkeää kierrättää se pullo, oli se sitten muovia tai lasia.

Muovipullo lähtee kierrätysastiasta useimmiten energiajätteeksi, eli siitä tehdään esim. lämpöä asuntoihin tai yhteishyödyllisiiin rakennuksiin kuten kouluun tai sairaalaan.

Lasipullo taas saattaa hyvällä tuurilla päätyä kiertoon pari kertaa, mutta ei se lasinkaan elämänkaari kierrätettynä loputtomiin jatku. Viimeisenä ”leposijanaan” lasi usein päätyy lasivillaksi joka käytetään maanrakennuksessa tai vastaavassa, lasi on ongelmajätettä mitä ei voi polttaa tai kadottaa minnekään.

Lasipullon valmistaminen kuluttaa myös paljon paljon muovia enemmän abioottisia luonnonvaroja. Ja entäpä esim Saaren Taialla pyykkietikkakäytössä?

Lasipullo olisi kaunis juu, mutta kuvitellaan meidän päivittäinen/viikoittainen tilanne jossa pakkaamme 5-10 isohkoa pahvilaatikollista joissa parhaimmillaan on satoja pulloja pyykkietikkaa menossa eri puolille Suomea. Tällä hetkellä saamme kymmenenkin pahvilaatikkoa vietyä vähäpäästöisellä henkilöautollamme kerralla sen 25km matkan per suunta joka meiltä tulee Matkahuoltoon. Pakatessamme pyykkietikoita laatikkoon ei tarvitse laittaa yhtään pakkauspehmusteita, pelkkä laatikko ja pyykkietikat, ja lähetys selviää ehjänä vaikka toisella puolelle maapalloa jos on tarvis.

Entäpä jos tilauksessa olisikin 60 lasipulloa pyykkietikkaa? Pahvilaatikkoon menisikin enää 5 pulloa per laatikko ja järkyttävä määrä sanomalehteä, kuplamuovia tai styroksia. 60 etikkapulloa vaatisi 12 lähetyslaatikkoa nykyisen 3:n sijaan, lisäksi se vaatisi aika monta laatikollista pakkaustäytettä, tässä kohtaa pitää muistaa, että paperin ja pahvin valmistaminen vaatii huomattavasti enemmän luonnonvaroja, kuin esim. muovin. Lisäksi joutuisimme ajamaan näitä lähetyksiä Matkahuollolle monta reissua edes takaisin jos tilaajia olisi kerralla vaikka 10 ja se on aina 50km / reissu 🙁

Lasipullo yksittäin on siis ajatuksena todella kaunis. Ekologinen se ei ole ja siksi me Saaren Taiassa emme edelleenkään lähde tuohon lasipullohommaan 🙂

Lähde: https://www.vihrealanka.fi/blogi/muovi-vastaan-lasi-er%C3%A4-256

Lue lisää muovista, sen korvaajista, biopakkausten viherpesusta Johanna Kohvakan blogista: https://medium.com/@johannakohvakka/hyv%C3%A4-paha-muovi-aaa414dd58b9

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: