Mökille viikonlopuksi, vai onko sittenkin huvila??

Mökille viikonlopuksi, vai onko sittenkin huvila??

Kerroinkin tuossa muutama artikkeli sitten, että meillä, kun ei ole juhannusviikkoa lukuun ottamatta lainkaan tänä vuonna kesälomaa, olemme päättäneet pitää kesäloman joka perjantaina. Tämän ansiosta meillä on siis koko kesän ajan pitkä viikonloppu ja missän muuallakaa sitä tällä kertaa viettäisi kuin mökillä Tammisaaressa!

Mökki, huvila vai kakkoskoti?

Luin muutama päivä sitten Iltalehdestä, että telkkarin Suomen kaunein koti: Kesämökit -sarja oli herättänyt närää katsojissa, kun ekassa jaksossa oli esitelty modernimpia mökkejä.

Ohjelman kommenttikentässä on muun muassa sanottu, että mökki ei ole yli 90 neliötä, eikä varsinkaan modernisti varusteltuja.

No, jäin asiaa tänään miettimään, kun tälle blogikirjoitukselle pohdin otsikkoa.

Että onko meillä mökkiä sittenkään, kun tässä päärakennuksessa on 100 neliötä ja vaikka talo jo yli 20 vuotta vanha onkin, on täällä lattialämmitystä lukuunottamatta kaikki nykypäivän vaatimukset täyttävät jutut, kuten tiskikone, pyykinkuivatin, sähkösauna, pesukone, ilmalämpöpumppu jne.

Meille tämä on toki mökki, vaikka kakkoskotina se meni vuoden verran, kun asuttiin remonttia paossa täällä.. Huvilaksi en tätä nyt ainakaan sanoisi. Ulkopuolelta suht tavallisen näköinen puutalo.

Mökki voisi olla tuo rantasauna. Siellä on puusauna, pukuhuone ja pieni saunatupa, jossa tulipesä ja jääkaappi.

Samantyyppisissä olosuhteissa itse lapsuuteni vietin mökillä Pohjanmaalla. Pieni yhden huoneen mökki, jossa keittokomero oli verholla erotettu muusta tilasta ja, jonne levitimme yöksi patjat lattialle, kun sänkyjä ei mahtunut kuin yksi!

Niin tai näin, mökillä on ihanaa. Sielu lepää merta ihastellessa. Lintuja katsellessa. Meri saa sisimmän jotenkin niin ihanaan rauhaan.

Haikara näyttäytyi jälleen

Harmaahaikara kaislikossa

Tänään nähtiin illalla rantasaunan terassilta, kun harmaahaikara saalisti rantakaislikossa.

Tällä kertaa saatiin jonkin aikaa katsella ennen kuin se huomasi meidät ja lensi pois. Sain siitä videonkin. Laitan sen joskus TikTokkiin. Siinä vasta varovainen ja hiljainen tyyppi!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Normaalisti ei tarvitse kuin nenänpäätä näyttää oven raosta, niin haikara lennähtää pakosalle, mutta tänään tosiaan saatiin tovi ja toinen katsella sen saalistamista, ennen kuin se huomasi meidät. Ihana kaveri!

Kotona meillä on pihapupu Marttiina ja pihakurjet, täällä mökillä on pihajoutsenet ja pihahaikara 😀

Olitko huomannut hinta-hulabaloot?

Oltiko muuten huomannut Saaren Taika Shopissa Hinta-Hulabaloot? Siellä on lähes kaikkea tarjouksessa ja alennukset jopa -70%!

Nyt jos koska kannattaa tutustua meidän tuotteiseein ellei ne ole jo tuttuja ennestään.

Mutta nyt mun on aika mennä unille. Kiitos, että luit!