MIten sain kuivan ja reagoivan atooppisen ihoni oireettomaksi?

MIten sain kuivan ja reagoivan atooppisen ihoni oireettomaksi
Minulla on kuiva ja atooppinen iho joka reagoi herkästi lähes kaikkeen, niin saippuoihin, voiteisiin, pyykinpesuaineisiin, huuhteluaineisiin, kuin myös mm. pesuaineiden aiheuttamiin höyryihin, kuten siihen, joka joksus nousee tiskikoneesta. Herkkä ihoni reagoi myös mm. villaan ja muihin epämukaviin materiaaleihin, kuten huolimattomasti ommeltuihin saumoihin ja joihinkin tekokuituihin. Miten tällaisen ihon kanssa sitten elää? Siinäpä hyvä kysymys. Nyt kohta viisikymppisenä olen toki oppinut jo automaattisesti välttämään suura osaa iho-oireita aiheuttavia asioita arjessani, mutta voin kertoa, että nuorempana se oli paljon vaikeampaa!

Minulla on kuiva ja atooppinen iho joka reagoi herkästi lähes kaikkeen, niin saippuoihin, voiteisiin, pyykinpesuaineisiin, huuhteluaineisiin, kuin myös mm. pesuaineiden aiheuttamiin höyryihin, kuten siihen, joka joksus nousee tiskikoneesta.

Herkkä ihoni reagoi myös mm. villaan ja muihin epämukaviin materiaaleihin, kuten huolimattomasti ommeltuihin saumoihin ja joihinkin tekokuituihin.

Miten tällaisen ihon kanssa sitten elää? Siinäpä hyvä kysymys. Nyt kohta viisikymppisenä olen toki oppinut jo automaattisesti välttämään suura osaa iho-oireita aiheuttavia asioita arjessani, mutta voin kertoa, että nuorempana se oli paljon vaikeampaa!

Atooppinen ja herkästi reagoiva iho arjessa

Kun huomasin ensimmäiset merkit herkästä ihosta, minun oli opittava tunnistamaan ne laukaisevat tekijät. Aloin painaa mieleeni mitkä saippuat, voiteet ja pesuaineet aiheuttivat reaktioita.

Myös tekstiilien valinnasta tuli tärkeä osa päivittäistä rutiiniani. Vältin villaa sekä muita epämukavilta tuntuvia materiaaleja ja nykyään suosin luonnonmukaisia vaihtoehtoja.

Käytin paljon aikaa ja vaivaa löytääkseni tuotteita, jotka sopivat herkälle iholleni. Luin huolellisesti tuoteselosteita ja etsin tuotteita, jotka olivat hajusteettomia ja hellävaraisia.

Ikäväkseni jouduin kuitenkin huomaamaan, että läheskään kaikki hajusteettomatkaan tai allergialiiton merkillä varustetut tuotteet eivät olleet minulle sopivia.

Moni allergaliiton suosittelema tuote nimittäin sisälsi mm. sulfaatteja ja nämä saavat oman ihoni kipristelemään, kiristelemään ja kutiamaan erittäin pahasti!

LUE MYÖS: ALLERGIA- JA ASTMALIITON SUOSITTELEMAT TUOTTEET EIVÄT VÄLTTÄMÄTTÄ OLEKAAN HELLÄVARAISIA

Onneksi nykyään lähes kaikki kosmetiikkani on Saaren Taikaa, joissa sulfaatteja, parabeeneja ja muita ihoärsytyksiä aiheuttavia aineita ei ole laisinkaan.

Ja mikäli pidät minua jäävinä kehumaan Saaren Taikaa atoopikoille, niin suuntaa vaikka Saaren Taian sivuille ja lue kymmenistätuhansista palautteista itse!

Allergia ja astmaliitto

Saan myös tarkkaan katsoa millaisilla pesuaineilla ja huuhteluaineilla pesen pyykkiäni. Nykyään käytänkin pyykinhuuhtelussa vain Saaren Taika pyykkietikkaa, joka on myös monen muun allergisen ja hajusteherkän suosima.

Tällaiset pienet muutokset auttoivat vähentämään ihoärsytystä huomattavasti.

Kokemuksia Saaren Taika pyykkietikoista:

”Laventeli pyykkietikka. Et tarvitse huuhteluainetta enää koskaan! Pyykki tuoksuu raikkaalta mutta haju ei ole lainkaan voimakas ja ostin raikkaan tuoksuisen etikan myös hajusteherkälle äidilleni.”

‘’Hajusteherkälle Puuteri Pyykkietikka on sopiva erittäin miedon ja miellyttävän tuoksunsa ansiosta. Pyykkietikka ei vain peitä hienhajua vaan hävittää sen.’’

OSTA Saaren Taika pyykkietikat tästä

Atooppisen ihon hoito

Atooppiselle ja herkälle iholle päivittäinen kotihoito on maailman tärkein asia ja hoitamalla atooppista ihoa oikeanlaisilla tuotteilla säännöllisesti, voit saada ihosi oireettomaksi, kuten minäkin.

Atooppisen ja herkän ihon puhdistus

Moni atoopikko saattaa vältellä ihon pesua siksi, että pesu kuivattaa ihoa. Päivän aikana iholle kertyy kuitenkin ilmansaasteita, likaa ja hikeä, jotka voivat saada ihon ärtymään entisestään. 

Pese siis kuivakin iho säännöllisesti, mutta valitse kuivalle iholle sopiva saippua, kuten jokin Saaren Taian kosteuttavista palasaippuoista tai nestemäinen teepuusaippua, jossa on Aloe Veraa.

Itse käytän päivittäiseen pesuun Saaren Taika saippuoita, joissa puhdistavuus ja ihon oman kosteustasapainon säilyvyys on optimoitu siten, että saippuat puhdistavat epäpuhtaudet, mutteivät kuivata ihoa, kuten monet muut saippuat.

Suosikkejani ovat Teepuusaippua ja Särkisalon suolasaippua, mutta toki käytän aivan kaikkia Saaren Taika palasaippuoita riippuen mitä kylppäristä milloinkin löytyy. 

Lisäksi vältän pitkiä ja kuumia suihkuja, koska ne kuivattavat ihoani entisestään. Tiesitkö muuten, että ihon oma tali alkaa sulaa iholta n. 32 asteessa, eli mitä lämpimämmässä suihkussa käyt, sen enemmän ihosi kuivuu?

Itse suosin nykyään haaleampia suihkuja enkä viivy siellä yhtään pidempään kuin on tarpeen!

Valitse atooppiselle iholle pehmeä pyyhe

Suihkun jälkeen en enää hankaa itseäni kuivaksi kovettuneeseen froteepyyhkeeseen, vaan käytän pehmeitä puuvillaisia hamam-pyyhkeitä, joilla taputtelen ihoni kuivaksi. 

Jos sinulla on herkkä iho, suosittelen ehdottomasti hellästi kuivaavaa hamam-pyyhettä! Pehmeä hamam-pyyhe on erittäin imukykyinen, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee pyyhkiä itseäsi huomattavasti vähemmän verrattuna perinteiseen froteepyyhkeeseen.

Tämä auttaa välttämään liiallista hankaamista, joka voi ärsyttää herkkää ihoasi. Näin ihosi voi paremmin ja säästyy ylimääräiseltä rasitukselta.

OSTA hamam-pyyhkeet tästä

Atooppisen ja herkän ihon kosteutus

Kuivan, kutiavan, kiristelevän ja hilseilevän ihoni kosteutuksessa olen käyttänyt nyt 5 vuotta sheavoi, eli karitevoi -pohjaisia voiteita, kuten suosikkini Kamomilla Sheavoide

Parhaiten ne kosteuttavat, kun levitän heti suihkun jälkeen, hamam-pyyhkeellä taputellulle iholle. Tällöin iholla oleva kosteus jää sheavoiteen alle kosteuttamaan, sillä vedettömänä voiteena sheavoiteet eivät lisää kosteutta iholle, vaan ne säilyttävät kosteuden iholla. 

Joskus, jos esimerkiksi talviaikaan käsieni iho on korppuisen kuivat, levitän ensin vettä sisältävän käsivoiteen alle ja Kamomilla Sheavoiteen päälle. Tämä lyömätön yhdistelmä saa hilseilevän ja halkeilevan ihoni kuntoon yhdessä yössä!

Kamomilla Sheavoide on kaikkien aikojen paras voide! Olen sillä parantanut niin kynsivallin tulehduksen, kuin silmän näärännäpynkin (huom, luomen ulkopuolelle levitettynä) ja toki myös käsi-ihottumani, hyttysen pistosten ja auringonpolttamien hoidossa tämä kyseinen voide on aina ja luotetusti käytössä!

Kokemuksia Kamomilla Sheavoiteesta:

“Käytettyäni Kamomilla Sheavoidetta melkein kolme viikkoa paha käsi-ihottuma on rauhoittunut huomattavasti eikä kortisonia ole tarvinnut käyttää lainkaan voiteen käytön aloittamisen jälkeen.”

“Minulla on epäilty jotain ihosairautta kun sormieni päihin tulee taukoamatta pieniä nesterakkuloita, sekä kamala kutina ja ihon kuivuminen verille. Mikään rasva ei ole auttanut. (Kokeillut erilaisia resepti, sekä ei reseptirasvoja). Äitini vinkistä ja ehkä hieman painostuksestakin päätin ostaa ja testata tätä Kamomilla Sheavoide rasvaa ja täytyy myöntää näin toivonsa menettäneenä, että tämä oikeasti auttaa. Näin parin viikon käytön jälkeen nesterakkuloita ei ole enää tullut, sekä iho rupeaa paranemaan. Suoraan sanottuna tämä on auttanut paljon paremmin kuin vahva kortisonivoide. Plussaa myös että tuoksuu todella hyvältä. Myös mieheni jolla on atooppinen ihottuma, kehui tätä.”

“Minulle laitettiin tekonivel ja tästä tuli tietenkin arpi, hakasten poiston jälkeen olen voidellut tällä Kamomilla Sheavoiteella 2 kertaa päivässä ja arpi on mukavan joustava ja pehmoinen,parasta on kuitenkin se että paranemisesta aiheutuva kutina on pysynyt poissa kokonaan. Tuoksu on myös mukavan rentouttava.”

”Kamomilla Sheavoide saa ehdottomasti viisitähteä ja sata sydäntä ❤️Huima apu ja helpottava ensikohtaaminen tämän voiteen kanssa, hevosellani on ns kesäihottuma, jonka aiheuttaa erinäiset ötökät ja mahdollisesti vihreä heinäkin.”

Sheavoin kosteuttava vaikutus

Sheavoin kosteuttava vaikutus perustuu sen sisältämiin rasvahappoihin, kuten linolihappoon, öljyhappoon, steariinihappoon ja palmitiinihappoon.

Kun levität sheavoita ihollesi, nämä öljyt imeytyvät nopeasti. Ne toimivat kosteutta palauttavina aineosina, jotka auttavat ihoa palauttamaan luonnolliset lipiditasapainonsa ja tarjoavat välittömän kosteuttavan tunteen.

Sheavoi vahvistaa myös ihon suojakerrosta ulkoisia rasituksia vastaan, ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja vähentää ihon kuivumista.

Sheavoissa on runsaasti linolihappoa ja oleiinihappoa. Nämä kaksi happoa tasapainottavat toisiaan, jolloin sheavoi imeytyy ihoon täysin ja jättää sen tuntumaan pehmeältä levityksen jälkeen.

Sheavoi on edelleen mielestäni yksinkertaisesti paras voide atooppiselle ja kuivalle iholle, joskin kasvoilla tulee nykyään käytettyä myös muita, sillä kasvojen ihonhoitorutiinini on muuttunut enemmän ikäiselleni sopivammaksi pitäen sisällään säännöllisen kuorinnan & naamion, sekä päivittäisen pidemmän rutiinin kasvoveden, seerumin, voiteen ja kasvoöljyn muodossa. 

Kun opin tuntemaan oman ihoni tarpeet ja löysin sopivat tuotteet, elämäni erittäin herkän ihon kanssa helpottui huomattavasti. Vaikka edelleen joudun olemaan tarkka valinnoissani ja välttämään joitain asioita, on elämäni huomattavasti helpottunut, kun arjessani ei ole enää niin paljon ihoani ärsyttäviä tuotteita.

Jos sinulla on herkkä iho, tiedän, että se elämä sen kanssa voi olla haastavaa. Haluankin kannustaa olemaan kärsivällinen ja kokeilemaan erilaisia tuotteita ja rutiineja, kunnes löydät itsellesi sopivan yhdistelmän.

Muista myös kuunnella ihosi tarpeita ja antaa sille tarvittavaa lepoa ja hoitoa. Vaikka herkkä iho voi tuoda haasteita, se ei estä sinua elämästä täyttä ja onnellista elämää!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.