Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Moikka taas arvoisa lukijani ja tervetuloa lukaisemaan lyhyt tietoisku siitä, että mistä voit tunnistaa vastuullisen valmistajan esimerkiksi kodin siivoustuotteiden tai kosmetiikkatuotteiden saralla.

 

Tänä päivänä kuluttajat ovat entistä tietoisempia tuotteiden ympäristövaikutuksista ja entistä tarkempia siitä millä tavoin valmistettuja tuotteita he ostavat ja käyttävät. Tämä on todella hyvä asia ja siksi kirjoitankin nyt teille muutamia ohjeviivoja joita seuraamalla voitte varmistua tuotteidenne turvallisuudesta ja luotettavuudesta!

Kodin siivoustuotteiden, kuten meillä esim. Saaren Taika pyykkietikoiden, siivousaippuoiden ja imuorintipuutereiden, tulee noudattaa tietynlaisia säädöksiä, joita meidän kuluttajien turvallisuuden vuoksi on asetettu.

Tällaisia ovat esimerkiksi luokiteltujen kemikaalien (esim. pyykkietikat) osalta julkinen Tukesin Ketu-rekisteri jonne tuote täytyy rekisteröidä. Rekisterin tarkoitus on hätätapausten varalta pitää viranomaisten saatavilla tuotteen ainesosat, luokitukset ja käyttöturvallisuustiedot, sekä tiedottaa kuluttajille, että tuote täyttää asiaankuuluvat turvallisuusvaatimukset ja että se on käyttötarkoituksessaan turvallinen. Tuotteessa itsessään pitää myös olla näkyvissä ainesosaluettelo josta ilmenee ns. INCI-niminä tuotteessa käytetyt raaka-aineet, sama INCI-luettelo täytyy myös löytyä valmistajan kotisivuilta ja sieltä tulee löytyä myös linkki INCI-nimiä vastaaviin CAS-numeroihin.

Ainesosaluettelo auttaa kuluttajaa esimerkiksi pohtimaan onko jokin tuote aidosti biohajoava tai ekologinen, sekä tutkimaan sisältääkö se esim. itselleen allergisoivia aineksia. Useita tuotteita ns. viherpestään, eli niiden väitetään olevan ekologisia, mutta ainesosaluettelo saattaakin paljastaa tuotteen väitetystä ekologisuudesta ikävän yllätyksen!

Saaren Taika kosmetiikkatuotteiden osalta ainesosaluettelo on ilmoitettu INCI-nimien lisäksi myös puhekielellä, jolloin asiaan perehtymätönkin tietää varmaksi mitä aineksia kosmetiikkatuotteemme sisältävät. Pyykkietikoissa olemme ilmoittaneet INCI-nimet sekä tiedon, että käyttämämme tuoksut ovat luonnollisia eteerisiä öljyjä.

Herkistävien hajusteiden osalta tulee tuotteessa aina ilmoittaa hajusteen INCI-nimi ja herkistäviä hajusteita sisältävä kemikaalituote on myös aina ilmoitettava Tukesin kemikaalirekisteriin.

Vastuullinen valmistaja ilmoittaa myös kotisivuillaan tuotantotavoistaan ja toimii muutenkin läpinäkyvästi salaamatta kuluttajalta mitään oleellista tietoa joka saattaa vaikuttaa ostopäätökseen.

Kosmetiikassa pätee myös tietyt tuotteen käyttöön ja turvallisuuteen liittyvät säännökset, näitä ovat mm. se, että tuotteen etiketistä tulee selvitä käyttötarkoitus; esim. ”Saippua” tai ”Voide”. Ainesosaluettelo tulee kosmetiikassakin olla nähtävillä niin itse tuotteen pakkauksessa, kuin valmistajan kotisivuilla.

Jos siis näet myynnissä tuotteen jolta ainesosaluettelo puuttuu, kannattaa sellainen vaatia valmistajalta, mikäli valmistaja kieltäytyy sitä toimittamasta, kannattaa tuote jättää ostamatta.

Kuluttajalla on oikeus tietää mitä käyttää, eikä epäilyttävältä vaikuttavaa tuotetta kannata ostaa 🙂

Tässä vielä linkki aikaisempaan blogikirjoitukseeni jos aihe kiinnostaa syvemmin, linkistä löytyy mm. Tukesin tarkempia ohjeita asiaan liittyen sekä muita hyödyllisiä linkkejä

https://www.kotisaaressa.fi/siivousaineiden-kotivalmistus-ja-myyminen/

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: