Mistä tiedät käyttäväsi täysekologista ja biohajoavaa pyykkietikkaa?

Mistä tiedät käyttäväsi täysekologista ja biohajoavaa pyykkietikkaa?

Moikka moi arvoisa, mahdollisesti ekoilua harrastava lukijani!

Tiedättekö mihin seikkaan törmään pyykkietikan valmistajana kerta toisensa jälkeen? Ihmettelyyn siitä, että KAIKKI pyykkietikat eivät olekaan ekologisia eikä biohajoavia!

Miksi näin on? Koska pyykkietikka -nimellä myydään aivan hirvittävä määrä tuotteita ja kuluttajien on annettu ymmärtää, että KAIKKI pyykkietikka on luonnolliseen väkiviinaetikkaan valmistettua ja sisältää vain luonnollisia ainesosia.

Kerronpa sinulle muutaman vinkin millä erotat aidosti 100% biohajoavan pyykkietikkatuotteen muista tuotteista.

Etikoista vain väkiviinaetikka on luonnollinen tuote

Väkiviinaetikka on 100%:n aitoa ja luonnollista käymisetikkaa, jonka raaka-aineena on viljaviina.

Etikka taas on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote, jonka raaka-aine on maaöljy tai -kaasu. Synteettinen etikka ei myöskään hajoa luonnossa kuten väkiviinaetikka. Etikkahaposta laimennetun tuotteen nimeen ei saa laittaa etikka-sanan lisäksi muita termejä tai sanoja.

Valkoviinietikka (yleisin pyykkietikoiden pääainesosa) sisältää hyvin usein allergeenejä, kuten Rikkidioksidia, joka happamoittaa luontoa, sekä Sulfiitteja (yleisimmin Kaliumvetysulfiittia) jotka saattavat aiheuttaa ihon punoitusta, kutinaa, päänsärkyä, hengitysoireita, keuhkoputkien supistumista sekä limakalvo-oireita. Luonnossa happamoituminen vaikuttaa eniten vesistöihin ja vesieiliöihin joista herkimpiä ovat ravut, kotilot, simpukat, lohi- ja särkikalat.

100% biohajoava pyykkietikka ei myöskään sisällä voimakkaita ja keinotekoisia hajusteita, se ei sisällä tekstiilin- tai vedenpehmentimiä eikä muitakaan keinotekoisia lisäaineita.

Biohajoavan pyykkietikan etiketistä ilmenee kaikki sen sisältämät ainesosat eikä se sisällä mitään piiloitettuja aineita. Harmikseni olen joutunut huomaamaan, että monia pyykkietikoita markkinoidaan 100% ekologisina ja 100% biohajoavina, mutta silti niiden nimi antaa ymmärtää, että käytetty tuoksu ei ole luonnollinen. Useimmissa tällaisissa viherpestyissä puteleissa ei ole ainesosaluetteloa nähtävillä ekologisuusväitteensä tueksi. Itse jättäisin kauppaan epäselvät tapaukset ja valitsisin omaan käyttööni vain sellaisen tuotteen jonka ekologisuudesta voin olla varma!

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: