Miltä tuntui loma Kanarialla 1,5 koronavuoden jälkeen?

Ulkomailla 1,5 koronavuoden jälkeen

Moikku, ihana lukijani!

En varmaan ole ollut ainoa, jota on matkakuume vaivannut nämä raskaat vuodet maailman ollessa suljettuna ja koronan pitäessä meitä kaikki kurimuksessaan? Vihdoin pääsimme 1,5 vuoden jälkeen matkustamaan ja kylläpä se tuntui ihanalta!

Täällä Kanarialla tunnutaan ottavan korona vakavammin, kuin meillä Suomessa mm. maahantulo on tarkkaan valvottua ja JOKAINEN tulija tarkastetaan, kesti kauan kesti. Myös kaupoissa ja muissa ”rykelmätilanteissa” maskittomia kehoitetaan pukemaan maski ja jos maski ei ole kunnolla kasvoilla, vaan esim. nenä on maskin ulkopuolella, myös siitä huomautetaan.

Saapuminen tänne oli helppoa. Kotimaassa juuri ennen lähtöä (max. 48h) täytettiin terveystietolomake, johon siis merkittiin joko saatu rokotesarja, sairastettu korona tai negatiivinen koronatestitulos, jolloin maahan pääsi ilman karenteenia.

Kentällä meidät ohjattiin jonoon, jota valvoi vähintään 4 termokameraa ilmeisesti kuumeen etämittausta toimittamassa. Terveystietolomakkeen täyttämisen jälkeen olimme saaneet QR-koodit, joilla jonosta pääsi jatkamaan muitta mutkitta.

Ensimmäinen juttu, mikä jälleen vuokratussa loma-asunnossa tehtiin, oli kosketuspintojen huolellinen pyyhintä Saaren Taika Siivoussaippualla, joka tuhoaa virukset ja pöpöt. Tämän olen tehnyt jokaisessa paikassa, missä koskaan olen vieraillut yön yli näin korona-aikana.

Ikävää todeta, että tämän siivouksen olen joutunut tekemään myös Suomen tyylikkäimpien kylpylähotellien sviiteissä, esimerkkinä erään sviitin ovi, josta kuva alla. Lienee sanomattakin selvää, että näin korona-aikana, kun matkailu on juuri avautunut, kannattaisi siihen hygienisyyteen oikeasti panostaa. Vaan kiire on myös siistijöillä, siksi kuskaan aina itse mukanani Saaren Taika Siivoussaippuaa!

Ja niin minä putsasin jälleen itse ovenkahvat, valopainikkeet, pöydät, tasot, jääkaapin oven ja aivan kaiken minne ihminen nyt voi kädellään koskettaa eläessään ja asuessaan jossakin jonkin aikaa. Ja kuten videoni alta osoittaa, oli täälläkin siivooja laiskotellut mm. jääkaapin oven sivun pyyhinnässä!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Onneksi Saaren Taika Siivoussaippua on ensinnäkin myrkytön, se ei tuoksu kassissakaan, eikä ärsytä esim kanssamatkustajia, jos sen pakkaa vaikkapa lennolle käsimatkatavaroihin. Ja koska se ei ole nestemäinen, ei ole vaaraa, että siitä vuotaisi laukkuun tai vaikkapa takin taskuun yhtikäs mitään. Lisäksi on se on niin riittoisa, että vaikka olen täällä lähes joka paikan sillä ehtinyt jo pesemään kahdesti (matkamme on venähtänyt), niin siivoussaippuasta on tuskin kulunut kulmatkaan pyöreiksi! Ja huom. lomakodissamme on 3 makuuhuonetta ja keittiö-olkkari, eli ei mikään pikkuinen huone 😀

Saaren Taika siivoussaippua on myös paras matkakaveri siksi, että se on ekologinen, luonnollinen ja biohajoava. En nimittäin tiedä minne täällä Kanarialla menee jätevedet, sillä muistan lukeneeni jostakin, että saaria olisi arvosteltu siitä, että jätevedenuhdistamoja ei käytettäisi.

Ja onhan se kotimaassakin tutkitusti niin, että vaikka vesi meneekin jätevedenpuhdistamon kautta, niin lopulta se päätyy takaisin mereen ja mm. kaloissa on  havaittu lääkejäämien aiheuttamia hormonimuunnoksia, joten mieti mitä ne myrkylliset ja voimakkaat kaupan pesuaineen kemikaalit tekevät eliöille!

Täällä Kanarialla on muuten ihan extra kalkkinen vesi. Suihkuseinät ja hanat kiilsivät kuin uutena, kun saavuimme tänne. Jo n. viikon kuluessa oli hanat ja suihkuseinät runsaan kalkisaostuman peitossa. Saaren Taika Siivoussaippualla kylpyhuoneen kalkkitahrat hoituivat pyyhkäisemällä takaisin loistoonsa! Ks. videot alta:

Mutta palataanpas aiheeseen, vaikka toki siivous edelleen näin koronan pöhistessä maailmalla, on jokaiselle varmasti eritttäin tärkeä asia, etenkin oleskellessa pitkiä aikoja oman kodin ulkopuolella..

Kanarialla, tarkemmin sanottuna Gran Canarian saarella, lämpö on hellinyt meitä jopa +33 asteella. Vesi on lämmintä ja auringonnousut, sekä -laskut ovat olleet toinen toistaan upeampia!

Oikeasti olemme olleet täällä yrityksen asioissa ja päivät on täyttynyt erilaisten tapaamisten sopimisista, paperiasioiden hoitamisista, odottelusta ja oikeastaan kaikesta muusta paitsi lomailusta. Itseasiassa edellispäivänä oli toinen kerta kolmeentoista päivään, mitä ollaan täällä oltu, kun oli aikaa lähteä vähän katselemaan paikkoja ja viettää ns. lomapäivää.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Lähdettiinkin ajelulle vuoristoon. Jos haluat seurata huikeaa reittiämme, niin karttaupotus löytyy alta:

Reissu oli huikea, joskin korkeanpaikankammo hiukan latisti tunnelmaa, mutta sain kuvatuksi kännykällä kuitenkin vaikka monessa kohtaa sydämestä otti ja henkeä salpasi pelosta!

Vuoristoissa oli varsin eri näköistä, kuin mitä näillä eteläkärjen turistialueilla. Paikoittain vuorilla kasvoi mäntyjä ja katajia, ja näytti lähes Suomelta 😀 Ilma oli kuivempaa ja viileämpää, kuin täällä meren lähellä rannikolla. Reissuun kannattaa tosin lähteä mieluummin aamulla, sillä itse lähdimme iltapäivällä ja pimenihän se jo vuorilla ollessamme ja loppumatka oli aika hämärää. Onneksi olimme siinä vaiheessa päässeet jo hiukan alemmaksi vuorilta!

Jo alkumatka oli maisemiltaan silmiä hivelevää, mutta puolivälin jälkeen ilmestyneet vielä huikeammat vuorimaisemat pyyhkivät nuo henkeäsalpaavuudet tiehensä ja latistivat ne aivan täysin vielä huikaisevamman jylhyytensä ja kauneutensa ansiosta! Kuvat puhukoot puolestaan!

Monin paikoin vuorilla, kun pysähtyi kuvaamaan ja tajusi, että se tie, jota pitäisi mennä, näkyy alapuolella mutkittelemassa, alkoi tällaisen korkeita paikkoja pelkäävän henkilön epätoivo kurkkia mielessä, mutta maisemat saivat tunteen kerta toisensa jälkeen vetäytymään jonnekin syrjään, onneksi!

Kun tajusimme, että aurinko alkaa laskemaan ja olemme vielä pitkällä vuoristossa, päätimme vähentää kuvaamaan pysähtymistä ja suurin osa kuvistani onkin siksi liikkuvasta autosta napattuja!

Muutamia nähtävyyksiä kuitenkin sattui vastaan, että oli ihan pakko pysähtyä vielä hetkeksi, kuten tämä Mirador Presa del Parralillo!

Suurin osa teistä, joita tällä kertaa ajoimme, oli ihan kahden auton mentävää ja kaiteilla varustettua tietä, mutta jossakin Artenaran jälkeen käännyimme sellaiselle pikkupolulle, joka oli niin mutkikasta, että vuokraamamme auto ei aina mahtunut kunnolla edes kääntymään jyrkimmissä mutkissa, kaiteet puuttuivat ja tien kunto oli todella heikkoa. 

Erään tällaisen tien huipun lähellä sijaitsi hassu vuohifarmi, jossa vuohet olivat kiivenneet kallioseinämälle ja niiden vieressä oli aidattu alue, missä kasvoi paikallisia perunoita. Kukahan mahtaa asua noin syrjäisessä ja vaikeapääsyisessä paikassa? Hän ei varmasti käy alhaalla laaksoissa ihan joka päivä?!

Vihdoin kylä näkyvissä! Voi sitä helpotuksen tunnetta!

Jännin vuoristoajelu miesmuistiin! Vaikka ollaan me ennenkin jääty vuorille pimeän tulon jälkeen, mutta koskaan ei olla tuollaista kinttupolkua lähes vuoren harjalla ajettu ja toivottavasti ei ihan heti ajella uudelleen! Huh!

Kuten sanoin, suurin osa päivistä on täyttynyt asioiden hoitamisilla, joiden lisäksi ei ole jäänyt aikaa kuin maksimissaan läheiselle rannalle pulahtamaan kävelyllä ja ruokaostoksille, mutta neljäntenä täällä olo päivänämme saimme pitää yhden kokonaisen vapaapäivän ja sen käytimme delfiinien bongaamiseen.

Olimme varanneet yksityisen veneretken delfiinejä bongaamaan ja veneretki piti sisälleen paitsi delfiinilauman ihastelun, myös kirkkaassa poukamassa sukeltelun sukelluslasien kanssa, joka kuulostaa omaan korvaani paljon helpommalta, kuin snorklaaminen. En jaksa selitää millä perusteella, mutta asiaan liittyy ahdistus ja muut jutut, joista kärsin. Anyway, bongasimme delfiinit, snorklasimme ja lopuksi veneen kapteeni ja apumies grillasivat meille herkullisen barbeque aterian vielä ennen takaisin lähtöä! Reissu oli mitä mieleenpainuvin ja suosittelen kaikkia kokeilamaan jos vaan mahdollista!

Edellispäivän jännittävä vuoristoajelu oli kaiken ihmisten tapaamisten ja asioiden hoitamisten lisäksi niin jännittävä, että se imi kaikki energiat minusta! Täällä ei normaalisti ole tullut nukuttua päikkäreitä, mutta eilen nukuin 1,5 tuntua ja olisin voinut jatkaa siitä suoraan yöunille aivan varmasti!

Sen verran mies sai houkuteltua minua, että kävimme katsomassa Maspalomasin majakkaa, mutta sen lisäksi en jaksanut edes syömään lähteä. Veto oli totaalisen poissa!

Yksi kiva juttu täällä Gran Canarian eteläpäässä on, että täällä voit tilata Uber Eats kännykkä äpillä ravintolatason sapuskat suoraan ovelle ja sitä olemmekin käyttäneet ahkeraan. Olen nyt kolmesti mm. tilannut naudan sisä- tai ulkofilepihviä ja se on ollut ihan yhtä erinomaista, kuin ravontolassakin syötynä! Tällainen ei toimisi meillä Särkisalossa, eikä Salossakaan, sillä täällä Uberkuski on 5 minuutin kuluttua noudosta ovellasi. Ranskalaisetkin ovat siis rapeita ja salaatti oikein tuoretta. Ollaan myös kokeiltu meksikolaista, pastaruokaa, salaatteja, burgereita ja kaikki ovat tulleet ovelle lämpiminä ja raikkaina. Kun ne vielä jaksaa rasioistaan asetella ihan lautaselle, niin tarjoilu ei häpeä yhtään ravintolassa ruokailua!

Tällä reissulla käytiin nopeasti katsomassa myös Firgaksen kylä, joka on kuuluisa vedestään. Se sijatsi hieman keskemmällä saarta ja sinne vei pikkuinen vuoristotie, n. kymmenisen kilometriä, ei paha!

Vielä viimeisenä päivänä piti siivota lomakoti seuraavalle ja päätin (laiskuuksissani) kokeilla kaapista löytynyttä ikkunanpesuainetta ja lopputulos oli sama, kun aina, kun koitan kokeilla siivoukseen jotakin kaupan tuotetta!

Voimakas ikkunanpesuaine ei vetänyt vertoja ekologiselle ja biohajoavalle Saaren Taika siivoussaippualle! Suihkuseinä jäi harmaaksi ikkunanpesuaineella, mutta tuli kirkkaaksi siivoussaippualla! Alla video!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: