Mille masennus näyttää ja tuntuu?

Mille masennus näyttää ja tuntuu?

Moi!

Tänään kirjoitan puolittain väkisin, koska todellisuudessa minua ei huvittaisi yhtään kirjoittaa. Minua ei huvittais tehdä yhtään mitään. Ei ole huvittanut jo hyvään aikaan.

Tunnistan olevani enenevästi masentunut. Se alkoi syksyn saapumisen tajuamisesta. Juuri, kun olin kehunut, että matka lämpimään kesken synkimmän talven auttaa masennuksessa. No ei se sitten autakaan, ainakaan tässä kohtaa 🙁

Masennus on hiipinyt päälleni pikku hiljaa. Jotkut ovat varmaan huomanneet etten ole jaksanut enää meikata vuoteen, ehkä kahteen. Hiukset jaksan heittää löysälle ponnarille vielä aina silloin tällöin. Kulmakarvat ovat useimmiten nyppimättä.

Miltä se masennus sitten näyttää? Et varmaan huomaa hymyni hyytyneen tai ääneni hiljenneen! Mutta huomaat ehkä meikin jääneen pois. Ulkoilut kuten pyöräilyreissut ja metsäkävelytkin ovat jääneet pois.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
2017
2017
Nyt

Masennus ei välttämättä näy päälle. Jos et tuntenut minua aikaisemmin, et välttämättä tiennyt, että olen aina ollut tarkka ulkonäöstäni ja harvoin menin edes kauppaan laittamatta hiuksia ja ilman meikkiä. Nykyään et luultavasti näe minua meikeissä oikeastaan koskaan.

Masennus ei näy netissä, se ei näy somessa eikä sähköpostissa. Blogissa se saattaa näkyä jos siitä haluaa kirjoittaa. Myös kirjoitustahdin hidastuminen saattaa olla yksi masennuksen näkyvä merkki.

Masennus tuntuu ärsyttävältä! On ärsyttävää, että ihana ja lämmin kesä jatkuu, mutta ei ole voimia edes käydä letkulla kastelemassa kukkapenkkejä. On ärsyttävää, että metsissä olisi paljon kerättävää, kantarelleja, mustikoita ja paljon kaikkea ihanaa, mutta ei ole voimia lähteä metsään. On ärsyttävää, että merivesi olisi varmaan vieläkin ihanan lämmintä uimiseen, muttei ole voimia mennä uimaan. On ärsyttävää, että on suht uusi polkupyörä, mitä olet jaksanut käyttää viimeisen kahden vuoden aikana ehkä 3 kertaa! On ärsyttävää, että tiedostat ulkoilun ja liikunnan puutteen aiheuttavan terveydelle ongelmia ja lisäävän masennusta, muttei ole voimia tehdä asialle mitään. On ärsyttävää, että tiedostat herkkujen ja roskaruuan tekevän mielialalle huonoa ja terveydelle myös, mutta ei ole voimia taistella mielihalujaan vastaan.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

On ärsyttävää olla voimaton, haluton, energiaton ja väsynyt!