Mille masennus näyttää ja tuntuu?

Moi!

Tänään kirjoitan puolittain väkisin, koska todellisuudessa minua ei huvittaisi yhtään kirjoittaa. Minua ei huvittais tehdä yhtään mitään. Ei ole huvittanut jo hyvään aikaan.

Tunnistan olevani enenevästi masentunut. Se alkoi syksyn saapumisen tajuamisesta. Juuri, kun olin kehunut, että matka lämpimään kesken synkimmän talven auttaa masennuksessa. No ei se sitten autakaan, ainakaan tässä kohtaa 🙁

Masennus on hiipinyt päälleni pikku hiljaa. Jotkut ovat varmaan huomanneet etten ole jaksanut enää meikata vuoteen, ehkä kahteen. Hiukset jaksan heittää löysälle ponnarille vielä aina silloin tällöin. Kulmakarvat ovat useimmiten nyppimättä.

Miltä se masennus sitten näyttää? Et varmaan huomaa hymyni hyytyneen tai ääneni hiljenneen! Mutta huomaat ehkä meikin jääneen pois. Ulkoilut kuten pyöräilyreissut ja metsäkävelytkin ovat jääneet pois.

2017
2017
Nyt

Masennus ei välttämättä näy päälle. Jos et tuntenut minua aikaisemmin, et välttämättä tiennyt, että olen aina ollut tarkka ulkonäöstäni ja harvoin menin edes kauppaan laittamatta hiuksia ja ilman meikkiä. Nykyään et luultavasti näe minua meikeissä oikeastaan koskaan.

Masennus ei näy netissä, se ei näy somessa eikä sähköpostissa. Blogissa se saattaa näkyä jos siitä haluaa kirjoittaa. Myös kirjoitustahdin hidastuminen saattaa olla yksi masennuksen näkyvä merkki.

Masennus tuntuu ärsyttävältä! On ärsyttävää, että ihana ja lämmin kesä jatkuu, mutta ei ole voimia edes käydä letkulla kastelemassa kukkapenkkejä. On ärsyttävää, että metsissä olisi paljon kerättävää, kantarelleja, mustikoita ja paljon kaikkea ihanaa, mutta ei ole voimia lähteä metsään. On ärsyttävää, että merivesi olisi varmaan vieläkin ihanan lämmintä uimiseen, muttei ole voimia mennä uimaan. On ärsyttävää, että on suht uusi polkupyörä, mitä olet jaksanut käyttää viimeisen kahden vuoden aikana ehkä 3 kertaa! On ärsyttävää, että tiedostat ulkoilun ja liikunnan puutteen aiheuttavan terveydelle ongelmia ja lisäävän masennusta, muttei ole voimia tehdä asialle mitään. On ärsyttävää, että tiedostat herkkujen ja roskaruuan tekevän mielialalle huonoa ja terveydelle myös, mutta ei ole voimia taistella mielihalujaan vastaan.

On ärsyttävää olla voimaton, haluton, energiaton ja väsynyt!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.