Mille masennus näyttää ja tuntuu?

Moi!

Tänään kirjoitan puolittain väkisin, koska todellisuudessa minua ei huvittaisi yhtään kirjoittaa. Minua ei huvittais tehdä yhtään mitään. Ei ole huvittanut jo hyvään aikaan.

Tunnistan olevani enenevästi masentunut. Se alkoi syksyn saapumisen tajuamisesta. Juuri, kun olin kehunut, että matka lämpimään kesken synkimmän talven auttaa masennuksessa. No ei se sitten autakaan, ainakaan tässä kohtaa 🙁

Masennus on hiipinyt päälleni pikku hiljaa. Jotkut ovat varmaan huomanneet etten ole jaksanut enää meikata vuoteen, ehkä kahteen. Hiukset jaksan heittää löysälle ponnarille vielä aina silloin tällöin. Kulmakarvat ovat useimmiten nyppimättä.

Miltä se masennus sitten näyttää? Et varmaan huomaa hymyni hyytyneen tai ääneni hiljenneen! Mutta huomaat ehkä meikin jääneen pois. Ulkoilut kuten pyöräilyreissut ja metsäkävelytkin ovat jääneet pois.

2017
2017
Nyt

Masennus ei välttämättä näy päälle. Jos et tuntenut minua aikaisemmin, et välttämättä tiennyt, että olen aina ollut tarkka ulkonäöstäni ja harvoin menin edes kauppaan laittamatta hiuksia ja ilman meikkiä. Nykyään et luultavasti näe minua meikeissä oikeastaan koskaan.

Masennus ei näy netissä, se ei näy somessa eikä sähköpostissa. Blogissa se saattaa näkyä jos siitä haluaa kirjoittaa. Myös kirjoitustahdin hidastuminen saattaa olla yksi masennuksen näkyvä merkki.

Masennus tuntuu ärsyttävältä! On ärsyttävää, että ihana ja lämmin kesä jatkuu, mutta ei ole voimia edes käydä letkulla kastelemassa kukkapenkkejä. On ärsyttävää, että metsissä olisi paljon kerättävää, kantarelleja, mustikoita ja paljon kaikkea ihanaa, mutta ei ole voimia lähteä metsään. On ärsyttävää, että merivesi olisi varmaan vieläkin ihanan lämmintä uimiseen, muttei ole voimia mennä uimaan. On ärsyttävää, että on suht uusi polkupyörä, mitä olet jaksanut käyttää viimeisen kahden vuoden aikana ehkä 3 kertaa! On ärsyttävää, että tiedostat ulkoilun ja liikunnan puutteen aiheuttavan terveydelle ongelmia ja lisäävän masennusta, muttei ole voimia tehdä asialle mitään. On ärsyttävää, että tiedostat herkkujen ja roskaruuan tekevän mielialalle huonoa ja terveydelle myös, mutta ei ole voimia taistella mielihalujaan vastaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

On ärsyttävää olla voimaton, haluton, energiaton ja väsynyt!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: